Cts. May 4th, 2024


CUMHURİYET’İN 100. YILI KÜÇÜKÇEKMECE’DE COŞKUYLA KUTLANACAK 
KÜÇÜKÇEKMECE’DE 100. YILA YAKIŞIR ETKİNLİKLER BAŞLIYOR
KÜÇÜKÇEKMECE CUMHURİYET’İN 100. YILINI BİR DİZİ ETLİNLİKLE KUTLUYOR
Küçükçekmece Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü dinletilerden, konserlere, sportif turnuvalardan, stantlara dolu dolu bir aktiflik programıyla kutlamaya hazırlanıyor. Kentin cadde ve sokaklarını bayraklarla donatan Küçükçekmece Belediyesi, bir hafta boyunca farklı etkinliklerle devam edecek 100. yıl coşkusunu, 29 Ekim’de sevilen sanatçı Cem Adrian konseriyle doruğa çıkaracak.
Etkinlikler birinci olarak Küçükçekmece Belediyesi Müzik Akademisi öğrencilerinin hazırladığı “2. Yüzyıla Merhaba” dinletisiyle 25 Ekim’de başlayacak. 
100. yıla armağan 3 özel sergi 
Küçükçekmece Belediyesi, 100. yıla armağan 3 özel sergiyi sanatseverlerle buluşturacak. Bir asrın sanatsal serüvenine ışık tutan duayen sanatkarlar, Cumhuriyetin 100. yılı onuruna, 100 yapıtını Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Sanata İstikamet Verenler” başlıklı stant bir ortaya getirecek. Cumhuriyet yüzyılına armağan edilen stant, 50 usta sanatkarın 14 farklı branştaki yapıtlarına konut sahipliği yapacak. 
“Bir Çift Mavi Gözün Işığında“ standıyla 90 yaşındaki sanatçı İbrahim Küçükenez, son periyot yapıtlarını Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde meraklılarıyla buluşturacak. Yedi yaşında Mustafa Kemal Atatürk ile tanışan sanatkarın hayatını ve sanatını şekillendiren Atatürk’ün portrelerini Küçükçekmece’de sergilenecek. 
Yener Korkmaz’ın 15 yıllık çalışmalarının eseri olan “Bandırma Vapuru, Paşabahçe Vapuru” üzere 16 başka başlıktan oluşan ve kendi tasarımı olan gemi modelleri ise Belediye Başkanlığı Binası’nda açılacak olan ‘Vira Vira’ standında yer alacak. 
Cumhuriyetin çocukları 100. yılı coşkuyla karşılayacak
Küçükçekmeceli öğrenciler, ilçedeki Bilgi Evleri’nde 100. yıl kutlamalarına hazırlanıyor. Kentteki 7 Bilgi Evi’nde öğrenciler Atatürk ve Cumhuriyet bahisli şovlar hazırlayarak, 100. yılı coşkuyla karşılayacak. Halkalı’daki Gençlik Gelişim Merkezi Kütüphanesi ve Kuşlu Çocuk Kütüphanesi’nde muharrir Hafize Çınar “Atatürk’te Bir Vakitler Benim Üzere Bir Çocuktu” başlıklı söyleşiyle çocuklar ve gençlerle bir ortaya gelecek. 
Sporcular farklı branşlarda gayret edecek
100. yıl Cumhuriyet Turnuvaları kapsamında ilçedeki Soyak Olimpiakent Sitesi, tenis turnuvasına mesken sahipliği yapacak. Yahya Kemal Beyatlı Şov Merkezi’nde ise Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası’nda sportmenler en düzgün hamleyi yapabilmek için kıyasıya yarışacak. 
Cumhuriyet’in sesi, kentin dört bir yanında yankılanacak
Kutlamalar kapsamında,  27 Ekim Cuma günü Saha Tahlil takımı ile birlikte bando grubu meydanlarda ve caddelerde, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına vatandaşları davet edecek.  İlçedeki tüm kültür merkezlerinden “Cumhuriyet” temalı sesler yankılanırken, Cumhuriyet’in 100. yılına özel görüntüler, görsel ve içerikler ilçedeki AVM’lerde gösterime sunulacak. 
Etkinlik Programı:
’’2.YÜZYILA MERHABA’’ DİNLETİSİ
Yer: Müzik Akademisi
Tarih: 25 Ekim 2023 
Saat: 19.00
‘’SANATA İSTİKAMET VERENLER’’ FOTOĞRAF SERGİSİ
Yer: Galeri Cennet – CKSM
Tarih: 27 Ekim 2023 
Saat: 18.00
BİLGİEVLERİ CUMHURİUET KUTLAMASI
Yer: Sefaköy Kültür Merkezi
Tarih: 27 Ekim 2023 Saat: 17.00
HAFİZE ÇINAR ‘’ATATÜRK’TE BİR VAKİTLER BENİM ÜZERE BİR ÇOCUKTU’’ Söyleşi
1.  Yer: Gençlik Gelişim Merkezi Kütüphanesi
Tarih: 28 Ekim 2023
Saat: 12.00
2.  Yer: Kuşlu Çocuk Kütüphanesi Saat: 14.00
CUMHURİYET TENİS TURNUVASI
Yer: Soyak Olimpia Kent
Tarih: 29 Ekim 2023 
Saat:14.00
CUMHURİYET KONSERİ
Yer: Yahya Kemal Beyatlı Şov Merkezi
Tarih: 29 Ekim 2023 
Saat: 20.00
CUMHURİYET KUPASI SATRANÇ TURNUVASI
Yer: Yahya Kemal Beyatlı Şov Merkezi
Tarih: 4-5 Kasım 2023

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen