Per. May 2nd, 2024


‘Cumhuriyetin 100. Yılında Trakya’da Endüstrileşme ve Çevre’ sempozyumu düzenlendi
Lüleburgaz Belediyesi ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası iş birliği ile ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Trakya’da Endüstrileşme ve Çevre’ sempozyumu düzenlendi.
Lüleburgaz Belediyesi ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası iş birliği ile düzenlenen ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Trakya’da Endüstrileşme ve Çevre’ sempozyumu Trakya ve Lüleburgaz’ın yeraltı sularından hava kirliliğine, ziraî alanların geleceğinden kent planlamalarına kadar pek çok husus masaya yatırıldı.
Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi K. Budak Çal Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumuna Lüleburgaz Belediye Lider Yardımcıları Kemal Pektaş, Gökhan Kaya Atay, konuşmacılar MMO Edirne Şubesi’nden Dinçer Mete, Trakya Kalkınma Ajansı’ndan Dr. Ertuğ Güney, Doç. Dr. His Boyraz, Prof. Belgin Elipek, Prof. Dr. Doğan Kantarcı, Kenan Gören ve Selami Tezcan ile etraf meseleleri konusuna hassaslık gösteren dinleyiciler katıldı.
Üç oturum halinde gerçekleşen sempozyumda ‘2024-2028 Trakya Taslak Bölge Planı, Lüleburgaz ve Etrafında Ziraî Alanların Tahribi, Ergene’nin Can Damarı Lüleburgaz Deresi, İklim Değişikliği Sürecinde Lüleburgaz ve Etrafında Hava Kirliliği Kaynakları, Lüleburgaz ve Etrafında Çevre Sıkıntıları, Eskitaşlı Sırtı Bal Ormanı Nasıl Yapıldı?’ başlıklı hususlar ele alındı.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen