Cts. May 11th, 2024


Spor bilimlerinde Türkiye’nin kıymetli yükseköğretim kurumlarından birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ), “Takımını Sen Kur” Spor Şenliği tamamlandı. 600’ün üstünde öğrencinin karşılaşmalarda ter döktüğü turnuvada, derece elde eden öğrenciler için Üniversitenin Tınaztepe Yerleşkesi’nde ödül merasimi düzenlendi. Turnuvayı pahalandıran DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, sporun birleştirici gücüne vurgu yaparak, “Büyük ilgi gören turnuvamızda, derece elde eden öğrencilerimizi tebrik ediyor; muvaffakiyetlerinin sürmesini diliyorum. Üniversitemiz, spora dayanağını ve öğrencilerimizin spora teşvikleri noktasında teşebbüslerini bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir” dedi.

Yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte öğrenci odaklı aktifliklerine sürat veren Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ), “Takımını Sen Kur” Spor Şenliği kapsamındaki turnuvalar tamamlandı. Futbol, basketbol, yüzme, atletizm ve voleybol branşlarında DEÜ’lü öğrencilerin kurdukları gruplarla ve ferdi iştirakle yapılan turnuvalarda, derece elde eden öğrenciler için Üniversitenin Tınaztepe Yerleşkesi’nde ödül merasimi düzenlendi. DEÜ Sıhhat Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen, oryantiring yarışınının da yapıldığı turnuva ödül merasimine; DEÜ Üst İdaresi, öğrenciler ve akademisyenler katıldılar. Halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi ile başlayan ödül merasiminde, hafta boyunca DEÜ Tınaztepe Spor Kompleksi’nde devam eden turnuvalarda derece elde eden öğrencilere, muvaffakiyet dokümanları takdim edildi.

 

ÖĞRENCİ ODAKLI ORGANİZASYON

Turnuvayı kıymetlendiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, sporun birleştirici gücüne vurgu yaparak, dostluk içinde bir spor tertibini daha geride bıraktıklarını tabir etti. Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılı münasebetiyle aktifliklerine bu periyot yeterlice sürat verdiklerini belirten Rektör Hotar, “Hafta boyunca spora doyduğumuz, spor tutkunlarını ve kıymetli yetenekleri bir ortaya getiren turnuvamızda ödül törenimizi de geride bıraktık. Öğrencilerimiz şenlik tadında, odağında kendilerinin olduğu, sporla iç içe bir hafta geçirdiler. Araştırma Üniversitemiz, akademik ve bilimsel faaliyetlerinin yanı sıra; spora da son derece kıymet veren bir yükseköğretim kurumu. Bu misyon çerçevesinde düzenlediğimiz ve büyük ilgi gören turnuvamızda, derece elde eden öğrencilerimizi tebrik ediyor; muvaffakiyetlerinin sürmesini diliyorum” dedi.

 

SPORA TEŞVİK SÜRECEK

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin spor bilimlerindeki yatırımları, öğrencilerine sunduğu imkanlar, altyapı ve tesisleriyle Türkiye’nin bu alanda marka haline gelmiş en değerli yükseköğretim kurumlarından biri olduğunu açıklayan Rektör Hotar, “Milli sportmenler yetiştiren, onlara mesken sahipliği yapan Üniversitemiz, spora takviyesini ve öğrencilerimizin spora teşvikleri noktasında teşebbüslerini bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir” sözünde bulundu.

DEÜ, yarı olimpik yüzme havuzu, atletizm pisti, spor salonları, futbol ve basketbol alanları, okçuluk alanı, salon hokeyi alanı, fitness salonları, tenis kortları, paintball alanı üzere birçok tesisi yerleşkelerinde öğrencilerinin ve mensuplarının hizmetine sunuyor.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen