Sal. Nis 30th, 2024


2015 yılından bu yana Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) çatısı altında bağımlılıktan kurtulmak isteyenlere fiyatsız ruhsal takviye veren Yeşilay, Türkiye’nin 81 ili ve KKTC’de bulunan YEDAM’lara bir yenisini daha ekledi. Keşan YEDAM açılışı 3 Ekim Salı Günü gerçekleştirildi. Açılışa T.C. Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Lideri Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Toplumsal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Mustafapaşa, Edirne Yeşilay Şube Lideri Sebahattin Bilgiç, Yeşilay Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, Yeşilay Genel Sekreter Yardımcısı Ülkenur Büke ve beraberindeki Yeşilay heyeti katıldı.

 

Türkiye’nin en esaslı sivil toplum kuruluşlarından biri olarak, farklı yaş kümelerine yönelik projeleriyle bağımlılıktan uzak ve sağlıklı bir toplum maksadıyla çalışmalarını sürdüren Yeşilay, 2015 yılından bu yana Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) çatısı altında alkol, tütün, husus, kumar ve teknoloji bağımlısı bireyler ile yakınlarına fiyatsız ayaktan psikososyal dayanak hizmeti sağlıyor. 

 

Keşan YEDAM Açıldı

Yeşilay Danışmanlık Merkezi, bağımlı bireylere ve yakınlarına fiyatsız ruhsal ve toplumsal takviye sağlayacak. YEDAM’ın açılışı, 3 Ekim Salı Günü saat 14.30’da Keşan Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nde gerçekleştirildi. T.C. Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Lideri Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Toplumsal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Mustafapaşa, Edirne Yeşilay Şube Lideri Sebahattin Bilgiç, Yeşilay Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, Yeşilay Genel Sekreter Yardımcısı Ülkenur Büke ve beraberindeki Yeşilay heyeti, farklı sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve vatandaşların katıldığı açılışta, merkezde sunulan hizmetler tanıtıldı. 

 

YEDAM, bağımlılık tipini kıymetlendirmek ve derecesini saptamak için danışanlara özel testler uygulayacak. Alkol, tütün, husus, kumar ve teknoloji bağımlılığı üzere meseleler yaşayan şahıslara ferdi yahut küme terapisi yoluyla yardımcı olacak. Ayrıyeten bağımlı bireylerin aileleri ve yakınlarına da psikososyal takviye vererek onların da sürece dahil olmalarını sağlayacak.

 

Bu merkez bağımlılıktan kurtulmak isteyenlerin umut kapısı olacak.”

Açılışa katılan Keşan Belediye Lideri Mustafa Helvacıoğlu, merkezin değerine değindi:

“Bağımlılık, toplumumuzun en büyük sıkıntılarından biri. Bu sıkıntıyla çaba etmek için sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapmamız gerekiyor. Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM), bu mevzuda çok bedelli bir hizmet sunuyor. Keşan YEDAM’ın açılmasıyla, ilçemizde ve etrafımızda bağımlılıkla gayret eden şahıslara ve ailelerine fiyatsız ruhsal ve toplumsal takviye sağlanacak. Bu merkez, bağımlılıktan kurtulmak isteyenlerin birinci takviye noktası olacak. Keşan’da bağımlılıkla uğraşta çalışmalarımıza katkı sunan tüm destekçilerimize teşekkür ederim.” dedi. 

Yeşilay Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil ise Keşan YEDAM’ın üretimi için verdiği katkılardan ötürü T.C. Edirne Valisi Yunus Sezer’e, T.C. Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz’a, Keşan Belediye Lideri Mustafa Helvacıoğlu’na ve Keşan Toplumsal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Mustafapaşa’ya teşekkürlerini iletti. Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinin 2015 yılından bu yana bağımlılıkla gayrette faal rol oynadığını belirten Büyükhelvacıgil, “Uyuşturucu husus bağımlılığından, teknoloji bağımlılığına, alkol bağımlılığından, sigara ve kumar bağımlılığına kadar birçok alanda fiyatsız ayaktan psikososyal tedavi hizmeti sağlayan merkezlerimiz, Keşan bölge halkına da bağımlılıkla gayret konusunda daha fazla dayanak sunmamıza katkı sağlayacak. Türkiye’nin bağımlılıkla gayrette öncü rol almasında, örnek ülke pozisyonuna yükselmesinde; paydaşlarımızın ve destekçilerimizin katkılarıyla belirleyici bir öge olmaya devam edeceğiz. Bu idealimize ulaşmada lokal idarelerin takviyesi kritik. Tüm destekçilerimize teşekkür ediyorum.” dedi. 

 

 

Yeşilay Hakkında

1920 yılında faaliyetlerine başlayan, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay; insan onurunu ve saygınlığını temel alır. Tüm toplumu ayrım gözetmeden ziyanlı alışkanlıklardan korumak için çalışır. Ulusal ve ahlaki kıymetleri önceler. Ulusal ve memleketler arası seviyede önleyici ve rehabilite edici halk sıhhati ile savunuculuk çalışmaları yürütür. Alkol bağımlılığıyla uğraş maksadıyla kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık çeşitleri artıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra; tütün, unsur, kumar ve teknoloji bağımlılığı uğraş alanlarına dâhil olmuştur. 

Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 97 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. 2015 yılında kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezleriyle (YEDAM) bağımlı bireylere ve yakınlarına fiyatsız ayaktan psikososyal dayanak hizmeti verilmektedir. Türkiye’nin 81 ili ve KKTC’de olmak üzere toplam 107 YEDAM bulunmaktadır. YEDAM’a 115 Müracaat Sınırı üzerinden ulaşılabilmektedir.

Türkiye’ye has bir bağımlılık rehabilitasyon sistemi olan her biri 40’ar yataklı Yeşilay Rehabilitasyon Merkezleriyle Bursa ile Diyarbakır’da alkol ve unsur bağımlısı bireylere yatarak hizmet verilmektedir.

 Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından ötürü Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Faydalı Cemiyetler” ortasında yer almaktadır. “Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Toplumsal Kurulu (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsü”ne ve “Avrupa Kalite İdaresi Vakfı (EFQM) Türkiye Harikalık Ödülü”ne sahiptir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen