Cum. May 3rd, 2024


Edremit ilçesinde 36. Ahilik Haftası düzenlenen çeşitli tesirlerle kutlandı. Edremit Belediye Lideri Selman Hasan Arslan da programa katılarak esnafların haftasını kutladı. 

 

Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek jenerasyonlara aktarılması maksadıyla Edremit Mesleksel Eğitim Merkezi ve Edremit ilçesinde esnaf ve sanatkarlar odalarının iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlikler sabah Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı.  Akçay, Altınoluk ve Edremit’te lokma hayırları düzenlendi. 

 

Ardından Şehit Hamdibey Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Edremit Belediye Lideri Selman Hasan Arslan, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Lider Vekili İstek Tekin, Edremit’te ki esnaf odaları liderleri, siyasi parti temsilcileri, esnaflar ve vatandaşlar Yılmaz Akpınar Bulvarı ve Menderes Bulvarı’nı takip ederek Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Filistin’de ki savaşta hayatını kaybedenler nedeniyle müzik ya da cümbüş programları olmadan sessiz bir biçimde yürüyüş yapıldı.

 

 Cumhuriyet Meydanı’nda hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde günün mana ve değerini belirten konuşmalar yapıldı. Esnaflar ismine Edremit Kahveciler, Gazinocular ve Otelciler Odası Lideri Mustafa Aydoğan, öncelikle Filistin’de İsrail tarafından gerçek gerçekleştirilen atakları kınadı. Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için bu aktifliklerin çok kıymetli olduğunu vurguladı. Emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Edremit Belediye Lideri Selman Hasan Arslan da öncelikle Filistin’de ki İsrail vahşetini lanetlediğini bildirerek Filistin’in yanında olduklarını iade etti. Ahilik’in dostluğun, kardeşliğin ve paylaşmanın, yardımlaşmanın en hoş örneklerinden olduğunu belirterek esnafların haftasını kutladı. 

 

36. Ahilik Haftası kutlama aktiflikleri çerçevesinde, Edremit ilçesinde ki esnaf ve sanatkârlar odaları liderleri ve temsilcileri, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş ve Edremit Belediye Lideri Selman Hasan Arslan’ı makamında ziyaret etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen