Per. May 2nd, 2024


Ferahlı Parkı, akına uğrayan Atatürk büstüne tekrar kavuştu. Gerekli çalışmaları yapan Konak Belediyesi, büstü eski yerine yerleştirdi. Saldırıyı kınayan Lider Batur, faillerin bir an evvel yakalanmasını isteyerek, “Ulu Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk, hepimizin ortak pahası, gururu ve minnet duyduğu büyük bir dünya başkanı. Atatürk’ü bizim kalbimizden de gönlümüzden de zihnimizden de kimse silemez” diye konuştu.

 

 

Konak Belediyesi, Ferahlı Parkı’nı saldırganların büsbütün parçaladığı Atatürk büstüne tekrar kavuşturdu. Saldırıyı olayın çabucak akabinde kınayarak, mevzuyu belediye meclisine taşıyan Konak Belediye Lideri Abdül Batur, “Hangi ahlaksızlar, hangi vatan hainleri yaptıysa şiddetle kınıyorum” diyerek büstün hiç vakit kaybedilmeden yerine konacağını söylemişti. Batur, kelamını tuttu. Konak Belediyesi takımları gerekli çalışmaları yaparak büstü Ferahlı Parkı’ndaki yerine tekrar yerleştirdi. Saldırganların, üzerine bölücü terör örgütünün ve kelamda önderinin ismini yazdığı büst kuralı de temizlendi.

 

“Atatürk bizim birleştirici gücümüz”

 

Olayın Konak’ta yaşanmasından büyük bir hüzün duyduğunu vurgulayan Lider Batur, “Biz Konak Belediyesi olarak taarruzun çabucak akabinde gerekli şikâyetlerimizi isimli mercilere aslında iletmiştik. Bu hain hücumun failleri bir an evvel yakalanırsa, bizim de bir nebze olsun kederimiz hafifler. Ulu Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk, hepimizin ortak kıymeti, gururu ve minnet duyduğu büyük bir dünya başkanı. Bizim birleştirici gücümüz. Bu birlikteliği bozmaya da kimsenin gücü yetmez. Atatürk’ü bizim kalbimizden de gönlümüzden de zihnimizden de kimse silemez” diye konuştu.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen