Cts. May 4th, 2024


GAZZE’DE SIHHAT SİSTEMİ ÇÖKÜYOR

KIZILAY’DAN GAZZE’YE KAN TORBASI DESTEĞİ

 

Gazze’deki sivilleri hiçe sayan çatışmalar, başta çocuklar ve bayanlar olmak üzere sivil halkın hayatını yitirmesine neden oluyor. Sıhhat sisteminin de çökme noktasına geldiği Gazze’de, gereksinim duyulan kan torbalarını ise Türk Kızılay bölgeye göndermeye başladı. Kan torbalarının yanı sıra aferez trombosit seti de sevk eden Kızılay, aferez aygıtı da gönderecek.

 

Türkiye’den gönderilen uçaklarla bölgeye acil sıhhat gereci ve jeneratör takviyesi sağlayan Türk Kızılay, Gazze’deki hastanelerin gereksinim duyduğu bölgeden temin edilmesi mümkün olmayan tıbbi materyallere de takviye veriyor. Kızılay, Sıhhat Bakanlığı uyumunda Gazze’ye gönderilen tıbbi materyal dolu uçaklara kan torbası, aferez trombosit seti ve aferez aygıtı planlaması yaparak materyallerin sevkine başladı. 

 

İlk etapta Kızılay 8 bin kan torbası ile 160 adet aferez tombosit seti gönderen Kızılay, aferez aygıtını daha Sıhhat Bakanlığı uçağıyla bölgeye ulaştıracak. Kızılay, başta besin, yakıt, sıhhat materyalleri, ilaç üzere gereksinimlerin bulunduğu Gazze’deki siviller için yardımlarına devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen