Cum. May 3rd, 2024


TürkTraktör’ün “Geleceğe Hazırlar” podcast serisinin sekizinci kısmı yayınlandı. 15 Ekim Dünya Bayan Çiftçiler Günü’ne özel olarak yayınlanan yeni kısımda Elibelinde Tarım kurucusu Aslı Aksoy ile yeni kuşak çiftçilikten tarım kesiminde bayan teşebbüsçü olmaya, güzel tarım uygulamalarından kırsal kalkınmada bayan istihdamının değerine dair pek çok mevzu ele alındı. 

 

Türkiye’nin otomotiv kesimindeki birinci üretici kuruluşu ve tarım mekanizasyonundaki önder firması TürkTraktör’ün, tecrübeli gazeteci Aslı Şafak moderatörlüğünde gerçekleştirilen Geleceğe Hazırlar podcast serisinin sekizinci kısmı platformlarda yerini aldı. TürkTraktör’ün tarımı ve kentleri dönüştürüp geleceğe hazırlama hedefini podcast dünyasına taşıyan serinin yeni kısmında “Yeni Jenerasyon Çiftçilik” konuşuldu.

 

Elibelinde Tarım kurucusu Aslı Aksoy’un konuk olduğu yayında; 15 Ekim Dünya Bayan Çiftçiler Günü münasebetiyle ziraî üretim, kırsal kalkınma, sürdürülebilirlik, besin üretimi ve güvenliği üzere mevzularda bayanların kıymetine dikkat çekildi. Mesleğinde ilerlerken Ege’ye taşınıp çiftçilikle uğraşmaya başlayan Aksoy’un seyahatine da değinilen yayında, tarımda yenilikçi formüller uygulayan yeni kuşak çiftçilerden ve tarımda bayan teşebbüsçü olma sürecinden bahsedildi.  

 

“Geleceğe Hazırlar” her yeni kısımda, birbirinden pahalı konukların iştirakiyle tarım teknolojisinden çevik dönüşüme, toprağın iktisadından ilham veren teşebbüs öykülerine, verimli tarım uygulamalarından sürdürülebilir kentlere kadar ilgi cazibeli ve ufuk açan birçok mevzuyu dinleyicilerle buluşturuyor. “Geleceğe Hazırlar” podcast serisine Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts ve YouTube platformlarından erişilebiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen