Cts. May 4th, 2024


Gilead Türkiye’nin ‘Tek Ses Farkındalık Projesi’ne 

TÜHİD’den Altın Pusula Ödülü

 

Gilead’ın Türkiye’de HIV farkındalığını artırmak için doktorlar, dernekler, sivil toplum kuruluşları, gazeteciler ve ünlülerle birlikte hayata geçirdiği ‘Tek Ses Farkındalık Projesi’ Altın Pusula mükafatına layık görüldü.

 

 

TÜHİD (Türkiye Halkla Münasebetler Derneği) tarafından düzenlenen 21. Altın Pusula Türkiye Halkla İlgiler Mükafatları Yarışması’nda Dijital Bağlantı – Kurumsal Sorumluluk Kategorisi’nde Gilead ‘Tek Ses Farkındalık Projesi’yle Altın Pusula ödülünün sahibi oldu.

 

TÜHİD lideri, irtibat topluluğu, iş dünyası, STK, kamu, akademik dünya, dijital bağlantı kesimi ve medya topluluğundan seçkin heyetlerin değerlendirmesiyle mükafata layık görülen Tek Ses Farkındalık Projesi; Türkiye’de HIV farkındalığını artırarak, toplumun gerçek bilgilerle aydınlanması ve bireylerin dehşetlerinden arınıp daha güçlü ve yürekli adımlar atmalarını desteklemek için Gilead Türkiye tarafından hayata geçirildi.

 

Gilead Pazara Erişim ve Kurumsal İlgiler Yöneticisi Toros Şahin, toplumda HIV konusunda farkındalık yaratmak için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek şu açıklamada bulundu: 

 

“Toplumda HIV ile ilgili yanlışsız bilinen yanlışların farkındayız ve bu algıyı ne kadar süratli değiştirebilirsek o kadar fazla hayata dokunacağımızı düşünüyoruz. HIV’le uğraşımızda paydaşlarımızla iş birliğimizden büyük güç alıyoruz.  ‘Tek Ses’ projesini de ‘Birlikte HIV’den Daha da Güçlüyüz’ diyerek HIV konusunda yanlışsız bilgiyle aydınlanan, kaygılarından arınmış, yalnız ve çaresiz hissetmeyenlerin daha cesaretli ve güçlü adımlar atacağı gerçeğinden hareketle ülke çapında ses getirmek için hayata geçirdik. Sesimizin vakit içerisinde daha fazla artarak, pek çok şahsa ulaşması HIV’i herkes için her yerde sona erdirme gayretlerimizde bize büyük motivasyon oldu. 21. Altın Pusula Türkiye Halkla İlgiler Ödülleri’nde Dijital İletişim- Kurumsal Sorumluluk Kategorisi’nde bu mükafata layık görülmek motivasyonumuzu daha da artırdı. Tek Ses olmamıza katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza ve Gilead takımına yürekten teşekkürler.”

Ödül alan projede ünlüler ‘Tek Ses’ oldu

 

Gilead’ın şartsız dayanakları ile Weber Shandwick bağlantı ajansı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, bilgilendirici HIV metnini tabipler, dernekler, sivil toplum kuruluşları, gazeteciler ve ünlü isimler seslendirdi. Çok sayıda ünlünün de dayanak olduğu proje kapsamında, “Birlikte HIV’den Güçlüyüz” bildirisiyle toplumun tüm kesitlerini Tek Ses olmaya çağıran 293 sayıdaki kişinin sesi, yapay zekâ teknolojisi ile bir ortaya getirilerek tek bir sese dönüştürülmüştü.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen