Per. May 2nd, 2024

İnegöl Cadde Ve Sokakları Sil Baştan Yenileniyor

 

Altyapısı tamamlanan bölgelerde asfalt çalışmalarına sürat veren İnegöl Belediyesi, 7 mahallede 29 cadde ve sokağın asfaltını büsbütün yeniledi. Toplamda İnegöl Belediyesi 24, Bursa Büyükşehir Belediyesi ise 11 km olmak üzere 35 km asfalt yapıldı. Asfalt çalışmaları Hamidiye Mahallesinde; Kurtuluş, Yarış, Işık, Hacımolla, Pazar ve Barış sokaklarda devam ediyor.

İnegöl’ün 50 yıllık problemini çözecek altyapı çalışmalarında birinci etap tamamlandı. İkinci etap çalışmaları ise Alanyurt bölgesinde devam ediyor. Bir yandan altyapı çalışmaları sürerken, bir yandan da altyapının tamamlandığı bölgelerde asfalt çalışmaları başladı. Merkez mahallelerde altyapısı tamamlanan bölgelerde bugüne kadar 7 mahallede 29 cadde ve sokağın asfaltı yenilendi. İnegöl Belediyesi 24 km, Bursa Büyükşehir Belediyesi de 11 km olmak üzere toplamda 35 km asfalt uygulaması yapıldı.

CADDE VE SOKAKLAR SİL BAŞTAN YENİLENİYOR

Kazılar sonrası asfalt yama ile süreksiz olarak düzenlenen sokaklar, bu çalışmayla freze ile yapılan kazıma süreci sonrası tam asfaltlanıyor. İnegöl’ün cadde ve sokaklarının sil baştan yenilendiği çalışmalar Hamidiye Mahallesinde devam ediyor. Son olarak bölgede; Kurtuluş, Yarış, Işık, Hacımolla, Pazar ve Barış sokaklarda asfalt kaplama çalışmasına başlandı.

“ALTYAPI BİR İHTİYAÇ”

Belediye Lideri Alper Taban, devam eden asfalt çalışmalarını beraberindeki heyetle birlikte yerinde inceledi. Burada bir açıklama yaparak çalışmalar hakkında bilgi veren Lider Taban, “Bugün Hamidiye Mahallemizde devam eden asfalt çalışmalarımızı yerinde inceliyoruz. Bu periyot açıkçası altyapı çalışmaları yüklü geçen bir periyot oldu. Bundan sonraki yıl da emsal formda altyapı çalışmaları devam ediyor olacak. Zira bu bir gereksinim. Bu muhtaçlıkları karşılamak ismine da gerek Büyükşehir Belediyemizin katkıları, takviye ve eforlarıyla gerek İnegöl Belediyemizin uğraşlarıyla çalışmalar ortaya koyuyoruz” dedi.

SOKAKLAR BÜTÜNÜYLE KAPLANIYOR

Kazılar sonrası yapılan asfalt yamalarının süreksiz çalışma olduğunu hatırlatan Lider Taban, şöyle devam etti: “Hamidiye Mahallemizde biliyorsunuz daha evvel içme suyu çizgilerimizi geçirdik. O gün kısmi olarak yapılan asfalt yamalarının akabinde bugün artık sokaklarımızı bütünüyle kaplıyoruz. Kimi sokaklarda taban değişimi olarak asfalt kaplama yapıyoruz kimi sokaklarda da yer değişimine girmeden freze tekniğiyle ince bir ölçüsünü kazıyarak o alanı tekrar kaplıyoruz. İkisi de farklı farklı çalışmalar ve maliyetlerle gerçekleşiyor.”

ALTYAPIDA 210 KM TAMAMLANDI 

“Şehrimizde içme suyu çizgisi uygulamasının 210 km’lik birinci etabını tamamladık. Devam eden çalışmayla bir arada 350 km’ye ulaşacak bu çalışmalar.”

6 SOKAKTA 2140 METRE ASFALT UYGULAMASI

“Asfalt çalışmalarımız şu an Hamidiye Mahallesi Kurtuluş, Yarış, Işık, Hacımolla, Pazar ve Barış sokaklarda gerçekleştiriliyor. Toplamda 6 sokağımızın uzunluğu 2140 metre. Toplamda da 4 milyon üzere bir maliyeti var bu çalışmanın. Bittiğinde hoş oluyor. Vatandaşlarımızın da mutlu olduğunu görüyoruz. Başlangıçta kazılarla birlikte yaşanan zahmet, asfalt kaplamasıyla mutluluğa dönüşüyor. Verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü da tüm hemşerilerimizden özür diliyorum. fakat bu çalışma fakat bu biçimde yapılabiliyor. Bu çalışmaların devamı da gelecek. Daha evvel Kemalpaşa, Süleymaniye ve farklı alanlarda bu çalışmaları yaptık. Bugün de burada devam ediyoruz. İnşallah mevsim kaidelerinin elvermesiyle olabildiğince bu çalışmalar devam edecek.”

“ALANYURT BÖLGESİNDE ÇALIŞMALAR TOPARLANMA SÜRECİNE GİRİYOR”

“Kasım ayıyla birlikte Alanyurt bölgesindeki çalışmalar toparlanma sürecine başlıyor. Sonrasında yol kaplama çalışmalarıyla süreç devam edecek. Öncelikle kazılan yerleri kısmi olarak kaplıyoruz. Akabinde çökme süreci sonrası kalıcı asfaltları yapıyoruz. Çalışmalarda emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen