Cum. May 3rd, 2024

Apple birkaç gün önce iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max cihazlarını etkileyen aşırı ısınma hatasını düzeltmeyi amaçlayan iOS 17.0.3 güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme yayınlanmadan önce bazı kaynaklar, ısınma sorununun A17 Pro işlemcinin hızının düşürülerek çözüleceğini iddia ediyordu.

Apple güncellemeyi yayınladıktan sonra yapılan ilk testler, bu iddiaların aksine, Apple’ın A17 Pro performansına dokunmadığını gösteriyor. Ayrıca güncelleminin, ısınma sorununu büyük oranda ortadan kaldırdığı da görülebiliyor.

Böylesine kritik bir güncellemeden sonra iPhone’un performansını kontrol etmenin en kolay yolu, iOS 17.0.3 çalıştıran Pro cihazlarda benchmark testleri yapmak. 9to5Mac ve AppleInsider’ın güncellemeyi takip eden saatlerde iPhone 15 Pro’larla yaptığı da buydu.

Hatırlatmak gerekirse, ilk iPhone 15 Pro kıyaslama testleri A17 Pro’nun rakiplerinin tümünü geride bıraktığını göstermişti. Çip, testlerde Apple’ın MacBook Air, Pro ve iPad Pro cihazlarına güç veren M2’den bile daha iyi performans gösteriyordu.

Yeni benchmark testleri, iOS 17’nin önceki sürümlerini çalıştıran iPhone 17 Pro’lardaki testlerle aynı sonuçları gösterdi. Bu hafta başında Apple’ın güncellemesi aşırı ısınan iPhone 15 Pro sorununu çözemezse ne olacağını çok konuşmuştuk. Bu sorunun yanıtı için biraz beklememiz gerekecek. Zira iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max’in iOS 17.0.3 güncellemesinden sonra aşırı ısınmaya devam edip etmediğini bize gerçek hayattaki kullanım gösterecek. Benchmark testleri bize yalnızca güncellemenin çipleri zayıflatmadığını söylüyor.

Performansta bir düşüş olmaması ile birlikte, iOS 17.0.3 güncellemesinin ısınma sorununu da ortadan kaldırdığı görülüyor. Termal kamerayla yapılan birçok farklı test, iOS 17.0.3’ün iPhone 15 Pro’nun aşırı ısınma sorununu çözdüğünü gösteriyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen