Cum. May 3rd, 2024


Antalya’da sanatın ve müziğin geleceğine katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda yetenek imtihanı sonucu başarılı olan 1292 öğrenci 2023-2024 eğitim-öğretim periyoduna başladı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, sanatın gelişimine katkıda bulunarak genç yeteneklere yol göstermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda 2023-2024 eğitim-öğretim devri başladı. Antalya’da sanatseverleri her yaşta bir ortaya getiren ve sanatın farklı kısımlarında akademik seviyede eğitimler sunan İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, yeni eğitim periyoduna başlamanın heyecanını yaşıyor. Her yıl olduğu üzere bu yıl da konservatuvarın yetenek imtihanları büyük ilgi gördü. Yaklaşık 2 bin 500 genç yetenek ve sanatsever imtihana başvurdu ve 1292 öğrenci başarılı olarak eğitim dönemine başladı.
1292 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR
İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Müdürü Okan Atila, ağır müracaatlar ve yetenek
sınavlarının akabinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başladığını belirtti. Atila, “Konservatuvarımıza yeteneği olan öğrencileri imtihan sonuçlarına nazaran kabul ediyoruz ve onlara birebir eğitim veriyoruz. Toplamda 68 öğretmenimiz bulunuyor. Şu an 871 öğrenci enstrüman ve kısım eğitimi alıyor, ayrıyeten 421 öğrenci topluluklar, korolar ve icra heyetleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl imtihan müracaatları 2 bin 500’ün üzerindeydi. Bu da bizim için büyük bir muvaffakiyettir. Ayrıyeten sevindirici bir gelişme olarak, birtakım öğrencilerimiz üniversite konservatuvar kısımlarına kabul edildi. Bu muvaffakiyetler, sanatın Antalya’daki gelişimine büyük katkı sağlıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı olarak, sanatı manaya ve yeni yeteneklerin keşfedilmesi ve yetiştirilmesi konusundaki çabalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen