Cts. May 4th, 2024


“Şehir ve Kitap” ana teması ile bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı, Kocaeli Kongre Merkezi’nde oturum, söyleşi ve öteki birçok farklı etkinliklerle devam ediyor. Bu kapsamda Müellif Yusuf Kaplan, “Kitapsız Bir Dünya Kurulamaz” isimli söyleşisinde Selim Sırrı Paşa Salonu’nda kitapseverlerle bir ortaya geldi. Muharrir Kaplan, “Türkiye’nin önündeki en büyük tehlike takoz aydınlardır. Takoz aydın ülkesine, medeniyetine ve inancına sahip çıkmayan, ülkesinin medeniyetini, inancını ve bedellerini aşağılayandır. Bunlar karanlık ruhlu aydınlardır. Immanuel Kant diye bir adam var. Bu adam çağdaş Avrupa fikrini kuran adamdır. Kant’ın doktora tezinin birinci sayfasında ne yazıyor biliyor musunuz? Bismillahirrahmanirrahim diye başlıyor’’ dedi.   

 

“DERTSİZSENİZ KAYGI SİZSİNİZ”

Ülke olarak çok berbat bir süreçten geçtiklerini belirten Müellif Kaplan, “Şimdi Immanuel Kant diye bir adam var. Bu adam çağdaş Avrupa kanısını kuran adamdır. Bu bahis da bir numaradır. Avrupa deyince akla gelen birinci Kant’tır. Avrupa’yı felsefi ve siyasi olarak kuran Kant’tır. Bu adamın bir doktora tezi var. Bu anlatacağım şey insanı çıldırtan bir şey. Dertsizseniz keder sizsiniz. Keder bizi kurtaracak şeydir. Hayalleri olmayanlar diğerlerinin hayallerinin kölesi olmaktan kurtulamazlar. Hayal etmek başarmanın yarısıdır. Hayal ediyorsun zihninde canlandırıyorsun dolayısı ile iş bitiyor aslında. Hayal ettiğiniz aslında işi teorik olarak bitiriyorsunuz. Avrupa’yı kuran Kant’ın doktora tezinin birinci sayfasında ne yazıyor biliyor musunuz? Doktora tezi ne ile başlıyor biliyor musunuz? Bismillahirrahmanirrahim diye başlıyor. Neden besmele ile başlıyor. Bu insanı çıldırtan bir şey. Ey İdeoloji hocaları, profesörleri siz bunları benim çocuklarıma neden öğretmiyorsunuz? Bunu öğretirseniz o çocuk batılılara karşı aşağılık kompleksine girer mi? Ha burada neden besmele ile başlıyor. Epistomolojinin ve Ontolojinin en büyük cümlesi Bismillahirrrahmanirhim’dir. Epistemoloji bilgi teorisidir, Ontoloji ise varlık ideolojisidir. Yani yaratıcı, kainat ve beşerden oluşan varlığın nizamını en hoş formda anlatan cümle Bismillahirrrahmanirhim’dir. Esirgeyen, bağışlayan, rahman ve rahim olan Allah’ın ismi ile diyorsun her şeye. Bu mükemmel bir şey. Kendi ülkemizde bir bizim İdeoloji kısımlarında bir kişinin besmele ile başlayan bir doktora tezi hazırladığını düşünün adama meczup muamelesi yaparlar. Bu adam sıyırmışlar derler aslında kafayı sıyıran sensin. Yolunu şaşırmışsın ve bunun farkında değilsin” dedi.

 

“EN BÜYÜK FELAKET BAŞINA NE GELDİĞİNİ BİLMEMESİDİR”

Yazar Kaplan, “Bir toplumun başına gelebilecek en büyük felaket başına ne geldiğini bilememesidir. Tam Türkiye’yi anlatıyorum. Yani bu Mısır, İran, Almanya, Fransa, İngiltere değil Türkiye. Biz başımıza ne geldiğini bilmiyoruz. Daha berbatı ne biliyor musunuz? Bilemediğini de bilmemesidir. Bu bir toplumun başına gelebilecek en büyük felakettir” sözünü kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen