Per. May 16th, 2024


Türkiye’nin birinci kurumsal şenliği olan Koç Topluluğu Spor Şenliği, bu yıl 3 kıtadaki 15 ülkeden, 6 binin üzerinde çalışanın uğraşına sahne oldu. 17 branş ve 26 kategoride 594 kadronun yarıştığı şenliğin Koç Topluluğu Spor Kulübü bünyesindeki Bağlarbaşı Korusu’nda düzenlenen kapanış merasimi, yaklaşık 4 bin Koçluyu ve ailelerini bir ortaya getirdi. Cumhuriyetin 100. yılında daha da büyük bir coşkuyla kutlanan spor şenliğinin kapanış merasimine Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding İnsan Kaynakları Yöneticisi Umut Günal, Koç Holding ve Koç Topluluğu üst seviye yöneticileri, çalışanları ve aileleri katıldı.

 

Koç Topluluğu’nun kurucusu merhum Vehbi Koç’un 1989 yılında başlattığı Koç Topluluğu Spor Şenliği, 34. sefer gerçekleşti. Koç Holding’in gerek iş hayatını gerekse toplumsal omurdaki sıhhati merkeze alan çalışan tecrübesi yaklaşımı doğrultusunda hayata geçirilen ve son 7 yılda milletlerarası bir tertibe dönüşen şenliğe; 3 farklı kıtadaki 15 ülkeden, 6 binin üzerinde Koç Topluluğu çalışanı iştirak sağladı. 3 yılın akabinde birinci kere fiziki olarak düzenlenen şenliğin final karşılaşmaları ile kupa merasimi, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding İnsan Kaynakları Yöneticisi Umut Günal, Koç Holding ve Koç Topluluğu üst seviye yöneticileri, çalışanları ve ailelerinin iştirakiyle gerçekleşti. Koç Topluluğu Spor Kulübü bünyesindeki Bağlarbaşı Korusu’nda düzenlenen kapanış merasimi, Cumhuriyetin 100. yılında daha da büyük bir coşkuyla kutlandı.  

 

Koç Topluluğu Spor Kulübü tarafından bu yıl 29 Nisan – 1 Ekim 2023 tarihleri ortasında gerçekleştirilen tertip kapsamında İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İzmir ve Samsun olmak üzere 7 farklı bölgede karşılaşmalar düzenlendi. Atletizm, 3×3 tek pota basketbol, badminton, basketbol, bilardo, bisiklet, bowling, futbol, kros, kürek, masa tenisi, plaj voleybolu, satranç, tenis, voleybol, yelken ve yüzme branşları dahil olmak üzere 17 branş ve 26 kategoride, toplamda 594 kadro gayret etti. 2019 yılına nazaran bayan atlet sayısı yüzde 22 artarak 1.000 bayan atlete ulaştı. Bu sene atletizm branşında bayan grup sayısı birinci sefer erkek ekip sayısını geçti.   

 

Levent Çakıroğlu: “Topluluğumuzun çok kültürlü yapısı, iftihar ettiğimiz değerli bir zenginliğimiz.”

 

Koç Topluluğu Spor Şenliği kapanış merasiminde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en büyük kurumsal spor aktifliğinin tertibini 34. sefer gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu şu tabirleri kullandı: “1989 yılında 4 branşta 500 atletle başlayan şenlikte, bu yıl 6.075 arkadaşımız 17 branşta karşılaşmalara katıldı. Bu periyotta Koç Topluluğu büyümeye devam ederek çok uluslu bir Topluluk haline geldi. Bunun en hoş yansımasını geçit merasiminde şirketlerinin ve ülkelerinin bayraklarını taşıyan arkadaşlarımızda gördük. Topluluğumuzun bu çok kültürlü yapısı, iftihar ettiğimiz değerli bir zenginliğimiz. Sporun hem ferdî gelişimimize hem de kadro olma ruhuna çok değerli katkıları olduğunu düşünüyoruz. Sporun gerektirdiği disiplinle, uğraş azmiyle, dayanıklılıkla, son ana kadar umudu kaybetmeden elimizden geleni başarma dileğiyle gösterdiğimiz uğraşlar, grup olma konusunda da çok değerli yansımalar getiriyor. Topluluğa aidiyeti pekiştiren bu aktiflikte yarışan tüm arkadaşlarımı, dereceye girsin girmesin, tüm gruplarımızı candan tebrik ediyor, gösterdikleri uğraşlar için yürekten teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Koç Holding’in Topluluk Şirketleri ile birlikte AFAD uyumunda Adıyaman, İskenderun, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da kurduğu Umut Kentlere değinen Levent Çakıroğlu, “Koç Topluluğu Spor Kulübü’nün becerisi, şirketlerimizin dayanaklarıyla atletizm, futbol, voleybol ve basketbolda çocuklara, gençlere orada spor yapma, sporda kendilerini geliştirme imkânları sunuyoruz” sözlerini kullandı. 

 

“Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu yılda, bir Cumhuriyet kurumu olan, Cumhuriyetle doğup büyüyen Koç Topluluğu’nun bireyleri olmak hepimiz için gurur vesilesi.” diyen Levent Çakıroğlu, kelamlarını şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet Bayramımıza, Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümüne az bir mühlet kaldı. 3 yıl sonra biz de Koç Topluluğu’nun 100. yılını kutlayacağız. Ben şimdiden sizlerin Cumhuriyet Bayramını samimiyetle kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Başkanımız Atatürk’ün ‘Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister’ kelamını hatırlatarak Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını da bu vesileyle rahmet, minnet ve hasretle anıyorum.”

 

Umut Günal: “Kültürümüzün bedelli bir kesimi olan şenliğimize 34 yılda 80 binden fazla kişi katıldı.”

 

Koç Holding İnsan Kaynakları Yöneticisi Umut Günal da konuşmasında, “Kurucumuz merhum Vehbi Koç’un başlattığı bir gelenek olarak şenliğimizi, kültürümüzün bedelli bir modülü olarak görüyoruz. Şenliğimize 34 yılda 80 binden fazla kişi katıldı. Bununla birlikte iştirak her yıl daha da artıyor. Yaklaşık 8 yıl evvel CEO’muz Levent Çakıroğlu’nun liderliğinde başlatılan Kültürel Dönüşüm Programımızın merkezinde çalışma arkadaşlarımız yer alıyor. Biz de Koç Holding İnsan Kaynakları Yöneticiliği olarak, çalışma arkadaşlarımız için bu dönüşümü destekleyen birçok inisiyatifi hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda Koç Topluluğu Spor Kulübü’nü çalışma arkadaşlarımızın iyiliğine, zihinsel ve bedensel sıhhatine katkı sağlayan inisiyatiflerin kıymetli bir kesimi olarak görüyoruz” dedi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen