Cum. May 17th, 2024


Eğitim ve toplumsal gelişim alanındaki projeleriyle de dikkat çeken özel güvenlik bölümünün başkan şirketlerinden Zirve Savunma ve Güvenlik, geçtiğimiz yılın ekim ayında, “Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” sloganıyla çağdaş jenerasyonların yetişmesi için nitelikli eğitim takviyesi sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile iş birliğine imza atarak hayata geçirdiği, ‘Küçük Kâşifler Büyük Keşifler Projesi’nin üçüncüsü, 11 Ekim Çarşamba günü, tarihi yarımadada gerçekleşti.

 

Tepe Savunma ve Güvenlik, TEGV Kartal Tahsil Birimi’nde nitelikli eğitim takviyesiyle buluşan 27 çocuk ve 5 TEGV gönüllüsü ile İstanbul’un geçmişine tanıklık eden tarihi yarımadada bir keşif cinsine çıktılar. Saat 11.00’da Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı önünde buluşan TEGV Kartal Tahsil Ünitesi öğrencileri, rehber eşliğinde sırasıyla 3’üncü Ahmet Çeşmesi, Topkapı Sarayı, Aya İrini, Soğukçesme Sokağı, Caferağa Medresesi, Milion Taşı, Yerebatan Sarnıcı, Alman Çeşmesi, Dikilitaş, Yılanlı Sütun, Hipodrom, İshak Paşa Sarayı, Örmetaş ve son olarak da Sultanahmet Camii’ni gezdi. Tüm bu ziyaretlerde, TEGV’li çocuklara gezilen tarihi yerler hakkında bilgiler de verildi. Daha evvel gezmedikleri ve görmedikleri yerlerde olmanın heyecanını yaşayan çocuklar, bu tarihi yerleri ziyaret ederken yeni bilgiler öğrenmenin yanı sıra unutulmaz anılar da biriktirdiler. Eğitim ve keşif tecrübesinin tadını çıkarırken, birebir vakitte hatıra fotoğrafları da çektiler. Seyahat sırasında geçmişe dair daha güçlü bilgiler öğrenen çocuklar, aktiflikten yüzlerinde memnunlukla ayrıldılar.

 

Tepe Savunma Hakkında:

1993 yılında Bilkent Holding bünyesinde özel güvenlik teşkilatı olarak, Holding ve bağlı şirketlerin özel güvenlik gereksinimlerini karşılamak emeliyle faaliyete geçen Zirve Savunma ve Güvenlik, 1997 yılında Anonim Şirket hüviyeti kazanmıştır. Zirve Savunma ve Güvenlik, sunduğu hizmetlerin odağında yer alan ‘can ve mal güvenliğinin sağlanması’ üzere kıymetli bir sorumluluk üstlenmiştir. Zirve Savunma ve Güvenlik; 2019 yılında Özel Güvenlik Bilgi Sistemi Otomasyon Projesi’ne (ÖGNET) verdiği katkılardan ötürü ödül almıştır. 2020 yılında COVID-19 periyodunda geliştirdiği yenilikçi ve dijital dönüşüm temelli uygulamalarıyla dünyanın çeşitli ülkelerinde her yıl düzenlenen araştırmada, ‘Fast Company Türkiye-En Yenilikçi 50 İnsan Kaynakları Liderleri’ ödülünün sahibi olan Zirve Savunma, 2021 yılında Türkiye Kurumsal Toplumsal Sorumluluk Derneği tarafından düzenlenen 13’üncü KSS Doruğunda ‘Tepe Dijital Saha’ projesiyle mükafata layık görüldü. 2022 yılında Zirve Hayat Ekibi’ni hayata geçiren Zirve Savunma ve Güvenlik, Stevie Mükafatları Memleketler arası İş Mükafatları kategorisinde, Gümüş Stevie Mükafatı almaya hak kazanmıştır. 16 bin uzman çalışana istihdam sağlayan dalında başkan bir şirket olan Zirve Savunma; AVM güvenlik tahlilleri, bankacılık ve finans, liman, lojistik ve depolama, otomotiv, perakende ve mağazacılık, sanayi ve üretim, site ve konut olmak üzere birçok alanda hizmet vermektedir. 

 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir küme endüstrici, yönetici ve akademisyenin teşebbüsü ile devlet tarafından verilen temel eğitime takviye olmak gayesiyle 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı saatlerde fiyatsız eğitim dayanağı vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Heyeti tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. Vakıf Türkiye genelinde hala 27 vilayette 6 Eğitim Parkı, 39 Tahsil Ünitesi ve 17 Ateşböceği ile toplam 62 aktiflik noktasında çocuklara nitelikli eğitim takviyesi vermeye devam ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen