Per. May 2nd, 2024


Küçükçekmece Kaymakamlığı ve Küçükçekmece Belediyesi işbirliği ile gençlerin yurtdışı eğitim fırsatları hakkında bilgilendirilmesi hedefiyle ‘Erasmus Bilgilendirme Günleri’ gerçekleştirildi. Küçükçekmece Gençlik Merkezi’nde düzenlenen eğitime öğrenciler ağır ilgi gösterdi.

 

Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri ve Strateji Geliştirme Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen programda; ESC (Avrupa Dayanışma Programı) ve Discovereu (Avrupa Gençlik Portalı) üzere programlar ve bu programlara başvururken izlenmesi gereken yollar, Küçükçekmece Kaymakamlığı Proje Koordinatörü İsa Korkut tarafından ayrıntılı olarak anlatıldı.

 

İsa Korkut: Gençleri Avrupa fırsatları hakkında fiyatsız bilgilendirdik

Küçükçekmece Kaymakamlığı Proje Koordinatörü İsa Korkut, ‘’Küçükçekmece Kaymakamlığı Türkiye’deki Eurodesk temaslı tek kaymakamlık olma özelliği taşıyor. Eurodesk Türkiye’nin gayesi ülkemiz gençlerine en uygun Avrupa fırsatlarını en süratli ve en gerçek halde sunmaktır. Bugün burada gençleri Avrupa fırsatları hakkında fiyatsız bilgilendirdik. Ayrıyeten ‘ESC ve Discovereu üzere programlar nedir, nasıl başvurulur, motivasyon mektubu nasıl yazılır?’ üzere soruların yanıtını verdik. Böylelikle gençlerin ufkunu genişletmeye, istihdam edilebilirliklerini artırmaya ve kültürler ortası irtibat marifetlerinin gelişmesine katkı sağlamak istedik’’ dedi.

 

Uğurkan Kara: Kesinlikle Avrupa’ya gitmek istiyorum

Lise öğrencisi Uğurkan Kaya, ‘’Seminer ufuk açıcıydı, zati Avrupa’ya meraklı biriydim artık daha da merak eder oldum. Üniversiteyi bitirdikten sonra kesinlikle bir programa katılıp Avrupa’ya gitmek istiyorum. Seminer benim üzere meraklı öğrenciler için pek açıklayıcı ve bilgilendirici oldu. Herkesin bu biçim programlara katılmasını tavsiye ederim’’ dedi.

 

Zeynep Kaçmaz: Her gencin bir Avrupa hayali var

Liseden yeni mezun olan Zeynep Kaçmaz ise, ‘’Günümüzde her gencin olduğu üzere benimde bir Avrupa hayalim var. Zira Avrupa’da imkanlar daha fazla. Seminer benim için pek bilgilendirici oldu. ESC’yi daha evvel duymuştum lakin çok fazla bilgi sahibi değildim ve başımı karıştıran sorular vardı. Bugün burada o soruların karşılığını buldum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, bu üslup eğitimlerin daha sık olmasını istiyorum’’ dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen