Cum. May 3rd, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve 50 yıllık hayali gerçeğe dönüştürecek Kartepe Teleferik projesinde çalışmalar tüm süratiyle sürüyor. Proje kapsamında Kuzuyayla Tabiat Parkı’nda 200 bin metrekarelik alanda çalışmalar devam ediyor. Alt ve üst yapı çalışmalarının eşgüdümlü olarak yürütüldüğü proje, titiz bir biçimde ilerliyor. Vatandaşların ağır ilgi göstereceği Kuzuyayla, doğaseverler için alternatif seçenek olarak en önlerde yer alacak.

 

200 BİN METREKARELİK ALANDA

200 bin metrekarelik proje kapsamında piknik alanları, doğalgazlı mangal ünitesi, restoran, mescit, tiny house alanı, karavanlı kamp alanı, otopark, tabiat okulu, fayton kafe ve satış noktaları olacak. 285 bireye birebir anda hizmet verecek restoranın ilerlemesi yüzde 40’a ulaştı. Başka noktalarda da çalışmalar eş güdümlü olarak sürüyor.

 

DERBENT-KUZUYAYLA ARASINDA

Derbent’ten Kuzuyayla’ya varacak teleferik sınırında çalışmalar ağır bir biçimde devam ediyor. Kartepe Teleferik sınırı 4 bin 695 metre uzunluğunda olacak. Sistem tek halat, ayrılabilir klemens ve 10 kişilik kabinlerden oluşacak. 2 istasyonun yer alacağı teleferik projesinde 73 kabin hizmet verecek. Saatte bin 500 kişi taşıma kapasiteli teleferik çizgisindeki kot uzaklığı bin 90 metre olacak. Buna nazaran başlangıç makûs 331, varış makûs ise 1421 metre olacak. İki istasyon ortasındaki uzaklık 14 dakikada aşılacak.

 

ALT YAPI ÇALIŞMALARI DA YAPILIYOR

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye yönelik yatırımları yalnızca üst yapı ile hudutlu kalmıyor. Alt yapıya da el atan Büyükşehir, içme suyu ve atık su sınırları için de çalışmalar yürütüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla bölgede inşa edilecek yeni toplumsal tesislerin içme suyu ve atık su gereksinimleri karşılanmış olacak. Büyükşehir tarafından yapılan çalışmaların tamamlanmasının akabinde Kuzuyayla’nın çok sayıda ziyaretçiye konut sahipliği yapması bekleniyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen