Cum. May 3rd, 2024


Son devirde teknoloji dünyasında en ilgi çeken ve merak edilen eserlerden biri Lenovo Yoga Book9i. Çift ekranlı yapısı ve farklı dizaynıyla dikkatleri üstünde toplayan bu yenilikçi eserin özelliklerini en verimli halde kullanabilmek için Lenovo küçük bir rehber hazırladı. İşte 5 adımda Lenovo Yoga Book9i’nin fark yaratan istikametleri ve bu özelliklerin en âlâ nasıl kullanılabileceğine dair püf noktaları. 

Lenovo’nun Yoga Book serisi katlanabilir 2’si 1 ortada dizüstü bilgisayarların olduğu bir kategori. Yoga Book 9i, ise bu kategorinin yeni yıldızlarından. Epeyce farklı bir tasarım ile gelen bu eser,  içerisinde Intel®️ Evo™️ platformuna sahip Intel®️ Core™️ i7 işlemciyle geliyor. Lenovo Yoga Book 9i modelini birinci elinize aldığınızda, farklı bir eserle karşı karşıya olduğunuzu anlıyorsunuz. İki adet 13,3 inç boyutunda iki OLED ekrana sahip 9i,  belki birinci bakınca klasik bir laptop görünümünde lakin muhakkak bir laptoptan fazlası. Gelin, çift ekran kullanımını laptop kanadına çok başarılı bir biçimde getiren bu eserle ilgili birkaç püf noktasını konuşalım.

Bir karşılaştırma yapacaksanız, bu eserde püf nokta kullandığınız modda 

Lenovo Yoga Book 9i dizüstü modeli iki adet OLED ekran sunuyor. Ekranları yan yana yahut üst üste farklı durumlarında kullanabiliyorsunuz. 9i’de ise ister standın üzerine koyarak üstlü altlı bir ekran kullanımı yapabilir, ister dikey modda kullanarak değerlendirebilirsiniz. Bu bilhassa programcılar ve metin muharrirlerinin çok güzeline gidebilir. Lakin diyelim, iki metini, iki görüntüyü, iki sunumu karşılaştıracaksınız. 

İkili yatay mod; görüntü izleme, web konferansı yapma yahut PowerPoint sunumlarına göz atma üzere yatay içerikler için çok ülkü. Çapraz Ekran Gösterimi ile ise Yoga Book’u çift yatay modda kullanırken, tek bir pencereyi yahut uygulamayı her iki ekranda da kolaylıkla genişletebilirsiniz. Bu bilhassa makale okurken yahut doküman yazarken kullanışlı, unutmayın.

Bu ortada diyelim, yazılımcısınız, kod yazıyorsunuz. Vertical modda, dik imaj elde edip de kullanabilirsiniz. Yani çift ekran yan yana dik halde kullanabiliyorsunuz.

Parmaklarınızın sihirini devreye sokun, kaç parmağınızı kullandığınız kıymetli  

Klavyenizin pili bitti diyelim ya da o an kullanmıyorsunuz, pekala artık ne olacak? Burada parmakların sihiri devreye giriyor. 8 parmak ile ekrana dokunduğunuzda klavye ekrana çabucak geliyor. Yeniden 8 parmakla klavye aşağıya üste alınabiliyor, 3 parmakla istenilen yere dokunulduğunda ise Touchpad devreye giriyor. Klavyenin görünümünü de ayarlayabilirsiniz, unutmayın. Sesini ve titreşimini.

Bu ortada bir püf noktası daha. Bu sıradışı eseri taşırken klavyenizi mi unuttunuz sorun değil. Ah vah etmenize gerek yok, epey kolay bir atakla sorunu çözebilirsiniz. Eser zira, 5 parmağınızla alt ekranınıza dokunduğunuzda klavye ve mouse sistemine sahip bir PC oluveriyor.

YouTube görüntü izlerken yorum okumak: Şelale moduyla mümkün

Youtube’da görüntü izliyorsunuz diyelim lakin yorumları tıpkı ekranda göremiyorsunuz. Waterfall özelliği işte bu noktada devreye girebilir. Yani bir nevi şelale özelliği. Ekrana bu mod için 5 parmakla dokunmak kâfi. Bu ortada tüm dokunmatik ayarlar da User Center’da ayarlanabiliyor.

Thunderbolt4 çıkışları verimli kullanmanın ipucu

Lenovo Yoga 9i, Thunderbolt4 çıkışlarla geliyor. Thunderbolt4 ile saniyede 40GB’a kadar bilgi transferi yapılabiliyor. Bu eserde, Thunderbolt 4 çıkışından bir adedinden 4K dört tane monitörü besleyebilirsiniz. Yahut 1 Thunderbolt’un 4 çıkışından 2 tane 8K monitör beslemeniz mümkün. 

Dolby Access app ile özel ayarlamalar yapın, sinema ve müzikte ses kalitesi tepeye taşıyın

Sadece sunumlar, işler, kod yazmalar değil. Bir bilgisayar, sinema ve müzik keyfinde de bilhassa ses kalitesiyle fark yaratmalı. Yoga9i’de bunun püf noktası ise ses sisteminde. Zira Yoga Book 9i birinci sınıf Bowers & Wilkins hoparlörlerini barındırıyor. Soundbar’da iki adet 1 watt’lık tweeter ve aygıtın alt köşelerinde iki adet 2 watt’lık woofer bulunuyor. Bu hoparlörler, sınıfında önder ses performansı sunmak için Dolby Atmos ile optimize edilmiş durumda. 

Tüm bu güzelleştirmelerle birlikte, woofer’lardaki daha uygun bas uzantısı ve tweeter’lardaki daha yüksek hoparlör sesi sayesinde daha fazla detay duyacaksınız. Ayrıyeten birlikte verilen Dolby Access uygulaması, ses profillerinde yahut görsel ayarlarınızda özel ayarlamalar sunuyor. Dolby Atmos için, uygulamadaki evvelce ayarlanmış ses profillerinden birini seçebilir yahut ses profillerini süratli bir halde değiştirmek için Tek Tıklama fonksiyon düğmesine dokunabilirsiniz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen