Cts. May 4th, 2024


Dünya Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, dünya genelinden 342 mahallî ve bölgesel idare temsilcisinin ve yedi kıtadan konukların yer alacağı UCLG Dünya Konseyi’ne Konya olarak 26-27-28 Ekim tarihlerinde mesken sahipliği yapacaklarını söyledi. Dünya Konseyi’nde, Konya’nın Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığını da devralacağını ve UCLG çatısı altında dünya belediyelerine başkanlık edeceklerini belirten Lider Altay, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığını devralacağımız UCLG Dünya Konseyi’nde, müsamahanın kenti Konya’mızdan tüm dünyaya en güçlü halde barış ve kardeşlik bildirileri vereceğiz. Kimsenin geride kalmadığı kentler inşa etmek ve hiçbir kent halkının geride kalmayacağı bir dünya için çalışacağız. Bilhassa Filistin başta olmak üzere mazlum coğrafyalarda akan kanın sona ermesi için çabamızı sürdüreceğiz. Dünya Kurulumuzda; kentlerimiz için ekonomik, toplumsal, kültürel, mesleksel gelişimi desteklemek, mecburî göçe alışılmış tutulan insanlara el uzatmak ve çevresel kalkınmayı sağlamak gayesiyle çalışmalar da yapacağız” dedi.

Dünya Belediyeler Birliği olarak da bilinen Birleşmiş Kentler ve Lokal İdareler Dünya Teşkilatı (UCLG) Dünya Kurulu “Geleceği Tasavvur Etmek” temasıyla 26-27-28 Ekim tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek.Dünya Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, 140 ülkeden 240 binden fazla üyesi bulanan ve 5 milyar kentliyi temsil eden UCLG’nin dünyanın en büyük lokal idare teşkilatı olduğunu hatırlatarak, Konya olarak bu türlü kıymetli bir tertibe mesken sahipliği yapacak olmanın gururunu ve memnunluğunu yaşadıklarını söyledi.

“KONYA’MIZDAN TÜM DÜNYAYA BARIŞ VE KARDEŞLİK BİLDİRİLERİ VERECEĞİZ”

Cumhuriyetin 100. yılının kutlanacağı 29 Ekim 2023’ün Türkiye için çok özel bir tarih olduğuna dikkati çeken Lider Altay, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı’nı devralacağımız UCLG Dünya Konseyi’nde müsamahanın kenti Konya’mızdan tüm dünyaya en güçlü halde barış ve kardeşlik bildirileri vereceğiz. Sürdürülebilir Kalkınma Gayelerinin 11.’si olan sürdürülebilir kentler ve topluluklara ulaşmak, kimsenin geride kalmadığı kentler inşa etmek ve hiçbir kent halkının geride kalmayacağı bir dünya için çalışacağız. Bilhassa Filistin başta olmak üzere mazlum coğrafyalarda akan kanın sona ermesi için gayretimizi sürdüreceğiz. Rusya-Ukrayna ortasında devam eden ve tüm dünyayı tesiri altına alan krizin son bulması için de elimizden gelen tüm çabayı göstermeye devam edeceğiz. Dünya Kurulumuzda âlâ yönetişim ve toplumsal kapsama unsurlarına dayanarak; kentlerimiz için ekonomik, toplumsal, kültürel, mesleksel gelişimi desteklemek, zarurî göçe doğal tutulan insanlara el uzatmak ve çevresel kalkınmayı sağlamak emeliyle çalışmalar da yapacağız. Konya’mız son yıllarda global vizyonunu ve memleketler arası bağlarını güçlendiren bir kent haline geldi. Biz de UCLG çatısı altında dünya belediyelerine başkanlık ederek, 7 kıtadan üyelerimizle birlikte daha yaşanılabilir bir dünya inşa etmek için uğraş göstereceğiz. Mahallî ve bölgesel idarelerin Birleşmiş Milletler nezdindeki temsilcisi olan UCLG’ye başkanlık edecek olmamız ülkemize, kentimize ve tüm Konyalı hemşehrilerimize büyük bedel katacak” diye konuştu.

“ŞEHRİMİZİN TANITIMINA VE İKTİSADINA KATKI SAĞLAYACAK”

UCLG çatısı altında tüm insanlığa hizmet etmek için uğraş gösterdiklerini kaydeden Lider Altay, “UCLG Dünya Konseyi’nde dünya genelinden kent idare önderlerini, mahallî idare temsilcilerini, sivil toplum örgütlerini ve memleketler arası paydaşları Konya’da konuk edeceğiz. UCLG Dünya Kurulu’nun bu yılki toplantısı, Konya’nın tarihi ve kültürel mirasını tanıtmak ve Büyükşehir Belediyesi olarak yürüttüğümüz sürdürülebilir kent çalışmalarını göstermek için de değerli bir fırsat oluşturacak. İştirakçiler, toplantının yanı sıra Konya’nın tarihi ve kültürel hoşluklarını keşfedecek. Üç gün sürecek tertip kentimizin iktisadı ve tanıtımı için de çok kıymetli bir katkı sağlayacak. Konya’mız için, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” tabirlerini kullandı.

342 BELEDİYE LİDERİ VE 7 KITADAN KATILIMCI

Dünya genelinden 342 mahallî ve bölgesel idare temsilcisinin ve yedi kıtadan konukların yer alacağı UCLG Dünya Kurulu “Geleceği Tasavvur Etmek” temasıyla 26-27-28 Ekim tarihlerinde Selçuklu Kongre Merkezi’nde yapılacak. Dünya Kurulu boyunca; farklı ülkelerden ve kıtalardan gelen konuşmacıların katılacağı oturumlarda mahallî idarelerin karşılaştığı zorluklar, sürdürülebilirlik gayeleri ve global iş birliği mevzularında görüşler ele alınacak.

UCLG Dünya Konseyi’nde UCLG İdare Konseyi Toplantısı, Ana Tüzük Komitesi Toplantısı, Mali Komite ve Dünya Kurulu üzere idari toplantılar gerçekleştirilecek. Ayrıyeten UCLG Bölge Teşkilatları da kendi küme toplantılarını bu kapsamda düzenleyecek. Bunlara ek olarak mahallî diplomasi ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlanması gayesiyle çeşitli hususlarda oturumlar da yapılacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen