Cum. May 3rd, 2024


Ödemiş Belediye Lideri Mehmet Eriş, 19 Ekim Muhtarlar Günü öncesi ilçedeki mahalle muhtarlarıyla gerçekleştirdiği buluşmada 4,5 yıllık çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin büyük takviyeleriyle kentin geleceğini şekillendiren, altyapısı güçlü bir kent olma yolunda ilerleten değerli çalışmalara imza attıklarını belirten Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Ödemiş’in Vilayetler Bankası hissesinden 330 milyon lira aktarıldığını buna karşılık İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ödemiş’e 1 milyar 123 milyon liralık yatırım yaptığını belirterek Lider Tunç Soyer’e teşekkür etti.  

Ödemiş Belediye Lideri Mehmet Eriş, Ödemiş Muhtarlar Derneği Lideri Nihat Savuran, Belediye Lider Yardımcıları, Belediye Meclisi üyeleri, Muhtarlar ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU yetkililerinin katıldığı toplantıda Lider Eriş, değerli bilgiler paylaştı. 

Ödemiş Belediyesi’nin giderek artan maliyetlere, derinleşen ekonomik krize, pandemiye ve yaşanan afetlere karşın 4,5 yılda merkez ve kırsal mahallelerde 55 futbol alanı büyüklüğünde (408.109 metrekare) bir alanı kilit parke taşla kapladığını, üretim yollarında ise rekor düzenleme yaptığını aktaran Eriş, üretim yollarında yapılan 2880 kilometrelik düzenlemenin gidiş-dönüş Ödemiş-Elazığ ortası kadar bir aralığa denk geldiğini aktardı. 

Ödemiş’in elektrik, doğalgaz, telekom, su ve kanalizasyon manasında tarihte görülmedik seviyede bir altyapı çalışmasına konut sahipliği yaptığını açıklayan Eriş, farklı kurumların hafriyatları nedeniyle yıpranan yolları yenilemek üzere var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Yüklenici firmaların çalışmaları tamamlayıp kabul süreçleri yapılıp belediyeye teslim etmeden müdahalede bulunma talihinin olmadığını hatırlatan Eriş, 4,5 yılda 62.600 metrekarelik sıcak asfalt yaması ile makinelerle kazılan yolları elleriyle onardıklarını vurguladı. 

 

BÜYÜK ASFALT ATAĞI SÜRÜYOR 

Farklı kurumların altyapı çalışmalarıyla yıpranan ana arterlerde sıcak asfalt atağının devam ettiğini vurgulayan Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON işbirliği ile Şehit Salim İzleyen Caddesi, Sefa Sokağı, Yavuz Selim Caddesi, Bilgi Sokağı, Şehit Lütfü Bingöl Caddesi, Göksenin Sokağı, 1257. Sokak, Ahrandı Yolu, Anadolu Caddesi, Ortaç Sokağı, Namık Kemal Caddesi (1. Etap), Denizciler Sokağı, Şehit Ali Dereli Mevkii, Sanayi Sitesi Onur Usta Caddesi’nde sıcak asfalt kaplamalarının tamamlandığını açıkladı. 

Saraçoğlu Caddesi ve Beşgöz Caddesi’nde sıcak asfalt serilmeye başlandığını söyleyen Eriş, büyük asfalt atağının hava şartlarının elverişli olduğu günlerde ana arterlerde devam edeceğini aktardı. 

 

ÜRETİM VE TİCARET YOLU AĞI GÜÇLENİYOR 

Asırlık hayal olan Bozdağ-Kemer yolu ile 19 kilometrelik tasarruf sağladıklarını söyleyen Eriş, eserleri pazarlara kısa ve kolay yoldan ulaştıracak ilişki yollarıyla üretim ve ticaret temaslarını güçlendirdiklerini söyledi. Üzümlü-Köseler, Küçükören-Demirdere, Kutlubeyler-Bucak, Süleymanlar-Kızılca, Emirli-Bıçakçı Ovacık Yaylası, Köfündere-Uzundere üzere temas yollarıyla üreticiye hem yakıttan hem vakitten tasarruf imkanı sunduklarını söz etti. 

Eğitimci Lider Eriş, okullara verdikleri tamirat takviyesinin 100 okula yaklaştığını, muhtaçlık sahibi 282 aileye mesken tamir dayanağı verdiklerini 36 cami tamiratı ve 31 lojman tamiratına imza attıklarını belirtti. 

Tarım, hayvancılık ve süs bitkilerinin kentinde üreticiye tam takviye verdiklerini kelamlarına ekleyen Eriş, 26400 dekar alanda ziraî sulama yaptıklarını, 9 yeni sondaj kuyusu ile üretime can suyu sağladıklarını söyledi. Çamlıca ve Küçükören’de sondaj kuyularında elektrik gücü gereksinimini güneş gücü panelleriyle karşıladıklarını aktaran Eriş, Bademli Şehit Asteğmen Coşkun Kale Barajı’nda suyun her damlasına sahip çıkan kartlı ve sayaçlı sistem sayesinde sulama yapılan periyodun 5,5 aya yükseldiğini belirtti. Eriş, Mendegüme bölgesine hitap edecek sulama göleti projesini İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer ile birlikte hayata geçireceklerini söz eden Eriş, sulama göleti için taban etüdü çalışmalarının başladığını müjdeledi. 

Aydın Dağları’nda yetişen ihracat eseri kiraz ve eriğin kıymetini korumak, üreticiyle alıcıyı direkt buluşturmak adına Küre, Küçükören, Hamam, Demirdere, Güney ve Çayır üreticilerinin iştirakiyle Demirdere’de Erik ve Kiraz Toptan Pazarı kurduklarını hatırlatan Eriş, örnek bir proje olan bu toptan pazarın soğuk hava deposu ile birlikte üreticiye büyük bir takviye ve kolaylık olduğunu kaydetti. 

 

ÜRETEN BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK ADIMLAR 

Üretici kooperatiflerini desteklemek, tüketiciyi sağlıklı ve uygun fiyatlı eserlerle buluşturmak gayesiyle Otamış markasıyla halkın marketini kurduklarını anlatan Eriş, Otamış’ın üreten belediyeciliğin öncü ve örnek projelerinden olduğunu söyledi. Daima yeni ekonomik kaynaklar üretmek üzerine çalıştıklarını söyleyen Eriş, Otamış’ın yanı sıra yeni konaklama tesisleri, yeni toplumsal tesisler ve konut projeleri ile belediyenin ekonomik yapısını güçlendirecek çalışmalara imza attıklarını vurguladı. 

 

ÖDEMİŞ’İN GELECEK 100 YILI PLANLANDI 

Başkan Eriş, Ödemiş’i gelecek 100 yıla hazırlayacak imar düzenlemelerine de imza attıklarını belirterek, güney etraf yolu projesi ile Ödemiş’e yeni bir küçük sanayi sitesi alanı kazandıracaklarını söz etti. Eriş, İzmir Yolu imar revizyonu ile ilçenin batı girişinin çehresinin değişeceğini resmi kurum binaları için yeni yer sağlandığını, kuzey çevreyolu projesi ile ilçeye yeni stadyum alanı, diş hastanesi yeri oluşturulduğunu kaydetti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi ile konutta bakım hizmetleri için örnek bir çalışmaya imza attıklarını kaydeden Eriş, Ödemiş Belediyesi’nin 4,5 yılda 7017 hasta nakil süreci ile güç vakitte hemşehrilerinin yanında olduğunu, her gün sabah 05.30’da İzmir’deki hastanelere fiyatsız ring servisi düzenleyip bugüne dek 10 bin kişiyi İzmir’deki farklı hastanelere ulaştırıp konutlarına bıraktıklarını söyledi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürücü esnafı ile el ele vererek İZTAŞIT konforunu Kiraz’ın akabinde Kaymakçı ve etrafındaki mahallelerin hizmetine sunduğunu kelamlarına ekleyen Eriş, İZTAŞIT için sürücü esnaflarının kooperatif çatısı altında buluşup İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne başvurması gerektiğini hatırlattı.  

 

”BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖDEMİŞ’E 1 MİLYAR 123 MİLYON LİRA YATIRIM” 

Başkan Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geride kalan 4,5 yıllık süreçteki takviyeleriyle ilgili kıymetli bilgiler paylaştı. Lider Eriş, ”İller Bankası payımızdan Nisan 2019’dan şimdiye kadar olan periyotta 330 milyon lira İzmir Büyükşehir Belediyemize gitmiş. Pekala İzmir Büyükşehir Belediyesi bizim ilçemize ne kadar yatırım yapmış? İzmir Büyükşehir Belediyesi bize 1 milyar 123 milyon lira yatırım yapmış. Bizim payımızdan İzmir Büyükşehir’e bir verilmiş, biz İzmir Büyükşehir’den dört katı hizmet almışız. Daha devam eden yatırımlar da var. Buradan Tunç Soyer Liderimize ve takımına teşekkür ediyorum. Her gün ilçemizde büyük bir asfalt atılımı kelam konusu. İZSU’nun aralıksız süren yatırımları var. Bu sayı yıl sonuna dek daha da artacak. İzmir ilimiz tüm ilçeleri ile birlikte vergide Türkiye’de birinci sırada, 40 verip bir almışız. Keşke bu türlü olmasa İzmir hak ettiği hissesi alsa. Öbür vilayetler verdiğinin beş katını alıyorsa biz İzmir olarak Ödemiş olarak daha fazla hisse almak istiyoruz” dedi. 

Başkan Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Ödemiş’e tam teşekküllü içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu bulunan spor kompleksini ve otopark sıkıntısına tahlil olarak yeraltı otoparklarını kazandıracaklarını söyledi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen