Çar. May 22nd, 2024


Mudanya Belediye Lideri Hayri Türkyılmaz, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Mudanya’dan, Cumhuriyetin yönetildiği Çankaya’ya yürüyüş gerçekleştirecek.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100 yılında Mudanya Belediyesi ve Çankaya Belediyesi’nin ortak tertibi ile “Mütareke’den Cumhuriyet’e 100 Yıl Meşalesi” ismiyle gerçekleştirilecek yürüyüşle ilgili bilgi veren Başkan Türkyılmaz, “Mudanya’da bir unsur daha imza atıyoruz. Yürüyüşle ilgili makamlardan gerekli müsaadeleri almak için yazışmalara başladık. Cumhuriyetin ön sözünün yazıldığı Mudanya’da, Mütareke Meydanı’ndan başlatacağımız yürüyüşümüzü Çankaya’da sonlandıracağız. Nilüfer, Bilecik, Bozüyük, Odunpazarı, Tepebaşı, Seyitgazi, Mahmudiye, Yenimahalle, Çankaya, Sivrihisar, Polatlı Belediyeleri ve Eskişehir ile Ankara Büyükşehir Belediyelerimizin liderleriyle güzergah boyunca bir ortaya gelecek, Türk Bayrağımızı dalgalandıracak, büyük bir coşku ve heyecanla yürüyeceğiz.

Barışın ve Kardeşliğin Başşehri Mudanyamızdan, tüm dünyaya bir sefer daha birlik, beraberlik ve barış bildirileri verecek, ‘İlelebet Cumhuriyet’ diyeceğiz. Türkiye’nin tam bağımsızlık için emperyalizme karşı verdiği büyük mücadelenin meşalesini yüreğinde hiç söndürmeyenlere selam olsun.

Cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşayacak, bu meşale hiç sönmeyecek. Tüm organizasyonda emeği geçen Kültür ve Toplumsal İşler Müdürlüğümüz, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz ve Fen İşleri Müdürlüğümüzün işçisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yürüyüş 20 Ekim’de Mütareke Meydanı’nda merasimle başlayacak. Gökyüzüne barış güvercinlerinin uçurulmasının akabinde Cumhuriyet meşalesi yakılacak. Mudanya Belediye Lideri Hayri Türkyılmaz, Mudanya Bandosu eşliğinde halk ve atletlerle birlikte yürüyüşe başlayacak. Yürüyüş güzergahındaki kentlerde Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sunulacak, şehitlik, anıt ve müze ziyaretleri gerçekleştirilecek. Güzergah boyunca vilayet ve ilçelerde belirlenen noktalarda Cumhuriyet meşalesini taşıyacak sportmenler Hasan Akyol, Yalçın Doğu, Cemalettin Suntur ve Nejat Çetin olacak. Yürüyüş, 28 Ekim’de Anıtkabir ziyaretiyle tamamlanacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen