Cum. May 3rd, 2024


Menderes Belediyesi Lokal Tohum Merkezi’nin ilçeye kazandırılmasıyla ilgili protokol imzalandı.

Menderes’e kazandırılacak olan Mahallî Tohum Merkezi ile ziraî projeler konusunda çalışmaların yürütülmesiyle ilgili protokol Menderes Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortasında imzalandı. Menderes Belediye Başkanlığı’nda gerçekleşen imza törenine Menderes Belediye Lider V. Erkan Özkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Lideri Şevket Meriç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Ar-Ge ve Uyum Şube Müdürü Serkan Solak ve Menderes Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Teoman Aygün katıldı.

Atalık tohumlar tekrar hayat bulacak

Çile Mahallesi’nde konseyimi süren Menderes Belediyesi Lokal Tohum Merkezi ile yerel ve atalık tohumların ilçenin bereketli topraklarıyla buluşması ve korunarak yaygınlaştırılması sağlanacak. Uygulama ile üreticiye takviye olunurken vatandaşlar da sağlıklı eserlere ekonomik formda ulaşabilecek.

Tarımsal gelişim ön planda tutulacak

Protokol ile ayrıyeten ilçe genelinde ziraî gelişim hususlarında etkinlikler düzenlenecek. Hakikat tarım uygulamaları kapsamında da üreticilere yönelik eğitimlerden çalıştaylara, fide yetiştiriciliğinden sera kurulumuna kadar çeşitli projeler gerçekleştirilecek.

Üreticimizin sesiyiz

Çiftçilere yönelik dayanakların sürdüğünü kaydeden Menderes Belediye Lider V. Erkan Özkan, ‘’ Tarımıyla ülke iktisadına katkı sunan hoş ilçemizin bereketli topraklarının randımanını arttırmaya, üreticimize takviye olmaya ve vatandaşlarımızın sağlıklı besine ekonomik biçimde ulaşmasına yönelik çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalarımızın bir ayağı olan İzmir Büyükşehir Belediyemizin ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ vizyonu kapsamında belediyemiz ve büyükşehir belediyemiz arasında ilçemize kazandıracağımız Mahallî Tohum Merkezi ile ziraî projeler konularında çalışmaların yürütülmesiyle ilgili protokolü imzaladık. İnşallah çok kısa mühlet içerisinde merkezimiz faaliyete girecek. Ayrıyeten yapacağımız etkinlikler ile hem üreticimiz hem de vatandaşımıza dayanak olacağız. Protokolümüz başta üreticilerimiz olmak üzere güzel ilçemize hayırlı uğurlu olsun.’’ dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen