Cum. May 3rd, 2024

OpenAI yardımıyla bile Bing, halen Google’ın gerisinde kalan bir arama motoru. Ve görünüşe göre bu gerçeği Microsoft CEO’su Satya Nadella da dahil olmak üzere herkes kabul ediyor.

Nadella, Google antitröst davasında kürsüye çıktı ve Google’ın iPhone’da varsayılan arama motoru olmak için para ödediğini ve bu süreçte Bing’in potansiyelini azalttığını savundu.

The Verge tarafından aktarıldığı üzere, Nadella’ya arama işinde neden Google’a karşı rekabet etmek istediği soruldu. CEO, aramayı Microsoft’un en büyük işlerinden bile daha iyi bir fırsat olarak gördüğünü söyledi. Nadella, Bing’in Google kadar iyi olmamasının en büyük nedenlerinden birinin Google’ın arama motorunu iPhone’da varsayılan seçenek haline getirmek için Apple ile yaptığı büyük anlaşma olduğunu söylüyor. CEO, Microsoft’un Google’a karşı bu anlaşmayı sağlayabilmesinin oyunun kurallarını değiştireceğini iddia ediyor. CEO’ya göre Microsoft bunu o kadar önemli görüyor ki, yılda 15 milyar dolar kaybetmeye, Apple cihazlarında yapılan aramalarda Bing markasını gizlemeye ve Apple’ın talep ettiği her türlü gizlilik şartına boyun eğmeye bile razı.

Nadella’ya göre Google’ın Apple’a bağlı olduğu kadar Apple da Google’a bağlı olabilir. Bing ve Apple arasında bir anlaşmanın neredeyse imkansız olduğunu düşünen Nadella, Google’ın istediği takdirde uygulamalarında reklam yayınlayarak kullanıcılarını Safari’den ve Apple’ın diğer ürünlerinden koparabileceğine inanıyor.

Sonuçta CEO, varsayılan arama motorlarının önemli olduğuna inanıyor ve Google neredeyse her yerde varsayılan arama motoru olmak için para ödediğinden, Bing gibi başka bir arama motorunun rekabet etmesi için hiç şans bırakmıyor.

Nadella’nın yorumlarını duymak ilginç, özellikle de Microsoft’un Bing’in Windows cihazlarda varsayılan arama motoru olmasına rağmen Google ile rekabet edemediği argümanı karşısında… Apple yöneticisi Eddy Cue de kısa bir süre önce, aynı duruşma sırasında Google’a hala geçerli bir alternatif olmadığını söylemişti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen