Çar. May 1st, 2024


Muğla Büyükşehir Belediyesi Milletlerarası Tarım Kentleri Birliği (AGRICITIES) Lokal İdareler ve Tarım Çalıştayı’na katıldı.

30 Büyükşehir belediyesinin ve birçok ülkenin mahallî idarelerinin iştirakiyle bu yıl Balıkesir’de düzenlenen Memleketler arası Tarım Kentleri Birliği (AGRICITIES) Lokal İdareler ve Tarım Çalıştayı’nda Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni Ziraî Daire Lideri Buket Kallem temsil etti. 

Buket Kallem; “Muğla verimli toprakları, başat eserleri ile Türkiye’nin en kıymetli tarım kentlerinden biri”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ziraî Hizmetler Daire Lideri Buket Kallem çalıştayda yaptığı sunumda Muğla Toprak verimlilik haritası, Lokal Tohum Merkezi ve Türkiye geneline lokal tohum dağıtımı, Ziraî Gayeli Toprak Bitki ve Sulama Suyu Tahlil Laboratuvarı, Tohum Test Laboratuvarı, Tıbbi Aromatik Bitki Laboratuvarı, Kriyoprezervasyon Laboratuvarı, Duyusal Tahlil Laboratuvarı, Distilasyon Tesisi, Koku Vadisi Projesi, Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi üzere projeleri iştirakçilere anlattı. Muğla’nın verimli toprakları ile tarım kenti olduğunu anlatan Buket Kallem Büyükşehir Belediyesi olarak tarımda katma bedeli yüksek eserler elde etmek, üreten köylünün emeğinin karşılığını alması, toprağını satmaması için klasik usuller yerine toprağın tahlil edildiği, mahallî tohumların test edildiği bilimsel tekniklerle üreticilere takviye olduklarını belirtti. 

Ayrıca Muğla Ticaret Borsası işbirliği ile suram süreçlerinin devam ettiği Besin Tahlil Laboratuvarından da bahseden Buket Kallem besin eserlerinde katkı, kalıntı, tağşiş ve kalite kapsamında tahlil yapacak bir laboratuvarın Mahallî İdareler bünyesinde tek olduğunun da altını çizdi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen