Per. May 2nd, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 13. Kocaeli Kitap Fuarı Süleyman Paşa Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Türk İhtilalinin Neresindeyiz? başlıklı söyleşide konuşan Vatan Partisi Genel Lideri Dr. Doğu Perinçek, ‘’ABD’nin dolar saltanatı çöküyor. Türk ihtilalini tamamlamamız için elverişli şartlar oluşuyor. Türkiye’nin tam bağımsız, Türkiye’nin Ankara’dan yönetildiği bir tarihî sürece girdik’’ dedi. 

 

GAZZE’DE HAMAS, İSRAİL’E NEDEN SALDIRDI?

Perinçek, “1914’te çok isabetli bir karar alarak Osmanlı devleti Rus limanlarını vuruyor. 1915 yılında İngiliz ve Fransızlar Çanakkale’ye geldiler. 1914 yılında 1. Dünya Savaşına girmeme bahtımız yok. Osmanlıyı paylaşma savaşı olan 1. Dünya Savaşına katılmamamız üzere bir durum yoktu. Petrol olan topraklar Osmanlı Devletindeydi. Ortalarında paylaşım yapıyorlar. Osmanlı’nın Almanya ile ittifak yapmaktan öteki bahtı kalmıyor. Gazze’de Hamas, İsrail’e neden saldırdı? İsrail saldırmadan evvel saldırarak askeri bir prensiple hareket ettiler. Bizim İttihat ve Terakkicilerin 1. Dünya Savaşında birinci yumruğu attığı üzere. İstiklal Savaşı tıpkı vakitte bir iç savaştır yalnızca emperyalizme karşı değildir. İçerdeki iş birlikçilere karşıda yapılmıştır. 23 Nisan 1920’de iktidarı İstanbul’dan fiilen alarak Cumhuriyeti Ankara’da kurduk. Mili devrimci hükümetin önderliğinde İstiklal Savaşımızı kazandık. 200 yıldan bu yana Türk ihtilali, emperyalizme karşı, ağalık, beylikten, şeyhlikten, FETÖ ve tarikat alakalarından kurtularak özgür Türk Milletini yaratmaktır. Dünyada emperyalizme karşı Rusya, Türkiye, İran ve Çin ön cepheyi oluşturuyor” tabirini kullandı.

 

ABD’NİN ÜLKEMİZDEKİ SİLAHLI GÜÇLERİ EZİLDİ

Dr. Perinçek, konuşmasını şöyle tamamladı; “Atatürk İhtilalinin bağımsızlık gayretini takiben içerde beylik, paşalık, pirlik gayreti yapılmıştır. Türk ihtilalinin bugün 1945’ten sonra kireçlendiği bir periyoda girdik. ABD’nin Türkiye’ye dayattığı program devreye girdi. ABD, Türkiye’ye Kemalist ihtilalden vazgeçerek ABD’ye uyumlu bir sistem, tertip dayattı ve uygulanmaya başladı. 1980 sonrası bir karşı ihtilal geldi. 2014’te FETÖ Gladyosunun son atağını Silivri duvarlarını yıkarak çıktık. Türk ordusu PKK’nın üzerine yürüdü buna karşılık FETÖ darbe yapmaya kalkıştı. ABD’nin ülkemizdeki silahlı güçleri ezildi. NATO’nun generalleri cezaevinde yatıyor. Türk ihtilali ABD’ye karşı başını kaldırdı. Önümüzde Türkiye’nin üretim başlığı altında ekonomik bir ihtilal süreci duruyor. ABD, Türkiye’de, Suriye’de Irakta kaybetti. ABD’nin dolar saltanatı çöküyor. Türk ihtilalini tamamlamamız için elverişli şartlar oluşuyor. Türkiye’nin tam bağımsız, Türkiye’nin Ankara’dan yönetildiği bir tarihî sürece girdik.”

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen