Cts. May 18th, 2024


 

Sanko Güç ve Siemens Enerji’den İş Birliği İmzası

 

SANKO GÜÇ ‘HİLAL GES’İN KURULUMUNU SIEMENS İLE YAPACAK

 

  • İlk hibrit ve güneş güç santrali uygulamasını kısa bir mühlet evvel 50MW olarak Akyel 1-2 RES alanında hayata geçiren Sanko Güç Kümesi, bu alandaki yeni yatırımlarına sürat kesmeden devam ediyor. 
  • Sanko Güç, Karaman ili hudutlarında bulunan Hilal 2 RES’te planladığı 6 MW’lık güneş gücü santralinin kurulumunu Siemens Güç ile gerçekleştirecek. 

 

Sanko Güç Kümesi, Hilal 2 RES’de planladığı 6MW’lık güneş gücü santrali kurulumunu Siemens Güç ile gerçekleştirecek. 2024’ün ikinci çeyreğinde devreye alınması planlanan santralin tüm mühendislik, tedarik ve üretim işlerini içeren anahtar teslim mukavelenin imza merasimi Sanko Güç CEO’su Hakan Yıldırım, Sanko Güç CFO’su Cihan Sıtkı Güvenç ve Siemens Güç Şebeke Teknolojileri Servis İş Ünitesi Ülke Yöneticisi Ali Aykut Adanır’ın iştirakiyle 19 Ekim 2023 Perşembe günü Sanko Güç Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi.

 

Yalnızca yenilenebilir güç kaynaklarından üretim yapan ve kısa bir mühlet öncesine kadar portföyünü HES, RES ve JES’lerden oluşturan Sanko Güç Kümesi, hali hazırda rüzgar güç santrallerine hibrit yoluyla portföyüne kattığı GES yatırımlarına devam ediyor. Geçtiğimiz haziran ayında heyeti gücünü artırma yoluna gideceklerini ve bunu yaparken kapasite artırımlarına yük vereceklerini açıklayan Sanko Güç Kümesi, bu taraftaki birinci adımını Karaman’da konseyi Akyel RES’lere eklediği güneş güç santrali ile atmıştı. Şirketin Karaman’da bulunan 10 MW’lık Hilal 2 rüzgar güç santralinin kapasitesi de heyetimi Siemens Güç tarafından yapılacak 6 MW’lık güneş güç santrali ile artırılacak.  Siemens Güç, Hilal GES’in tüm mühendislik, tedarik ve imal işlerini üstlenecek. Santralin 2024’ün ikinci çeyreğinde devreye alınması planlanıyor. 

 

Sanko Güç CEO’su Hakan Yıldırım hususla ilgili olarak şunları söyledi: “Hibrit ve depolamalı RES/GES’ler aracılığıyla kapasitemizi 10 yıl içinde 2.000 MW’a çıkarma gayemiz için çalışmaya ve bu alanda son 10 sene içerisinde ülkemizde tecrübe kazanmış firmalar ile iş birliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. 1.000MW’lık portföyümüz içerisinde Siemens Güç ile sıkı bir iş birliğimiz vardı, buna Siemens Güç için görece yeni bir alan olan güneş santrali suram kapsamını da eklemiş bulunuyoruz.” 

 

Siemens Güç Şebeke Teknolojileri Servis İş Ünitesi Ülke Yöneticisi Ali Aykut Adanır da mutabakata ait şunları kaydetti: “Siemens Güç olarak müşterilerimiz ve ortaklarımızla geleceğin güç sistemleri konusunda çalışarak daha sürdürülebilir bir dünyaya geçişe takviye oluyoruz. Eser, tahlil ve hizmet portföyümüzle güç üretimi ve iletiminden depolamaya kadar neredeyse tüm güç paha zincirini kapsayan Siemens Güç, Sanko Enerji’nin Hilal GES projesinin imalini üstlenerek uzun yıllar devam eden iş birliğinde yenilenebilir güç yatırımlarını pekiştiren değerli bir adım daha atmış oluyor.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen