Cum. May 3rd, 2024


Nilüfer Kent Tiyatrosu sahnelediği 1984 oyunu ile Tiyatro Eleştirmenleri Birliği tarafından ‘Yılın Oyunu’ mükafatına layık görüldü. Mükafatı NKT Genel Sanat Direktörü Murat Daltaban, oyuncularla birlikte aldı.

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin 30 Tiyatro Mükafatları, Alan Kadıköy Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen merasimde sahiplerini buldu. Nilüfer Belediye Lider Yardımcısı Remzi Çınar, Nilüfer Kent Tiyatrosu Müdürü Dilber Koç, NKT Genel Sanat Yönetmeni Murat Daltaban ve NKT Genel İmal Direktörü Hasret Daltaban’ın da katıldığı ödül gecesinde, tiyatro ve sanat topluluğundan çok sayıda kişi yer aldı.

Toplam 8 kolda mükafatların verildiği merasimde Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun 2022 yılında sahneye koyduğu ve büyük ilgiyle takip edilen ‘1984’ isimli oyununa ‘Yılın Oyunu Ödülü’ verildi.

NKT Genel Sanat Direktörü Murat Daltaban, mükafatı oyuncularla birlikte aldı. Bu türlü bir iklimde tiyatro yapmanın, direktörün ve oynamanın zorluğuna dikkat çeken Daltaban, NKT oyuncularını ve ödül alan tüm tiyatrocuları kutladı. Okul hayatında akademinin ne olduğunu öğrendiğini anlatan Daltaban “Benim için eleştirmen yahut kuramcı, tiyatronun akademik tarafı, her vakit sığındığım, önemsediğim ve hayranlıkla peşinden koştuğum hocalarım ve büyük muharrirler, kuramcılar oldu” diye konuştu.

Yılın Onur Ödülü’nün Ayla Algan’a takdim edildiği gecede ayrıyeten 6 farklı kategoride ödüller verildi. Nilüfer Kent Tiyatrosu “1984” oyunuyla geçen hafta da 25 Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde, Yılın En Başaralı Oyunu ve Yılın En Başarılı Direktörü mükafatlarını almıştı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen