Cum. May 3rd, 2024


Nilüfer Kent Tiyatrosu (NKT), 25 Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’ne, 1984 isimli oyunuyla damga vurdu. NKT, düzenlenen gecede 4 kısımda ödül aldı. 1984, “Yılın En Başarılı Oyunu” seçilirken, oyunun direktörü Murat Daltaban da “Yılın En Başarılı Yönetmeni” ödülünün sahibi oldu. “Yılın En Başarılı Sahne Tasarımı” mükafatını Burak Etöz ve Cem Yılmazer, “Yılın En Başarılı Işık Tasarımı” mükafatına de Cem Yılmazer, yeniden 1984 oyunuyla bedel görüldüler.

Sahnelediği kaliteli oyunlarla Bursalı sanatseverlere doyumsuz tiyatro keyfi yaşatan Nilüfer Kent Tiyatrosu, itibarlı mükafatlarına bir yenisini daha ekledi. 2022 döneminden bu yana sahnelediği “1984” oyunuyla tiyatro otoriteleri ve sanatseverler tarafından övgüyle anılan Nilüfer Kent Tiyatrosu, Türkiye’nin en itibarlı ve uzun soluklu tiyatro mükafatı olan 25 Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde 4 başka kısımda mükafata bedel görüldü.

George Orwell’ın meşhur romanı “1984” ün çağdaş uyarlaması olan ve NKT Genel Sanat Direktörü Murat Daltaban’ın yönettiği 1984 oyunu, Türkiye’nin en itibarlı ve uzun soluklu tiyatro mükafatı 25 Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’ne damga vurdu. 16 kolda mükafatın verildiği 25 Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun 1984 oyunu, “Yılın En Başarılı Oyunu”na bedel görülürken, oyunun direktörü Murat Daltaban da “Yılın En Başarılı Yönetmeni” ödülünün sahibi oldu. Sahne tasarımı Cem Yılmazer ve Burak Etöz’e, ışık tasarımı da Cem Yılmazer’e ilişkin olan 1984 oyunu ayrıyeten, “Yılın En Başarılı Sahne Tasarımı” ve “Yılın En Başarılı Işık Tasarımı” mükafatlarına de paha görüldü.

Cumhuriyet’in 100 yılının kutlandığı bu yılda çeyrek asrı geride bırakan Yapı Kredi Afife Tiyatro Mükafatları, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen görkemli merasimde sahiplerine verildi. Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet ile eşi Zeynep Terzioğlu Fazilet, Nilüfer Belediye Lider Yardımcısı Remzi Çınar, Nilüfer Kent Tiyatrosu Müdürü Dilber Koç, NKT Genel Sanat Direktörü Murat Daltaban ve NKT Genel Üretim Direktörü Hasret Daltaban’ın da katıldığı ödül gecesinde, tiyatro ve sanat topluluğundan yüzlerce isim de yer aldı. Ödül gecesine, Nilüfer Kent Tiyatrosu da oyuncusundan teknik grubuna tam takım katıldı. Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Nilüfer Kent Tiyatrosu takımı, Genel Sanat Direktörü Murat Daltaban ve Genel İmal Direktörü Hasret Daltaban “Yılın En Âlâ Ödülü”nü, mükafatın geçen yılki sahibi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Tiyatroları Genel Sanat Direktörü Aydın Sigalı ve 25 Yapı Kredi Afife Tiyatro Mükafatları Heyet Lideri Merih Tangün’ün elinden aldı. Ödül gecesinde konuşan NKT Genel Sanat Direktörü Murat Daltaban, “Yılın En Başarılı Ödülü”nün gurur verici bir ödül olduğunu belirterek, Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun işini tutkuyla yaptığını söyledi. Daltaban, “Tutkuyla tiyatro yapan NKT grubuna hayranım. Hepinizi Nilüfer’e, NKT’yi izlemeye bekliyoruz. Onlar, Türkiye’nin en tutkulu ve genç takımlarından biri. Onlar, sizlerle birlikteyken çok daha güçlü ve çok daha üretken olacaklar. Nilüfer Belediye Lideri Sayın Turgay Erdem’e,Nilüfer’i sanat ilçesine dönüştürdüğü, hepimize özgür bir alan açtığı, sanata ve beşere büyük yatırım yaptığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törende NKT takımının heyecanına ortak olan Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet de, grubu tek tek kutladı. Mükafatların gurur verici olduğunu tabir eden Lider Turgay Fazilet, “Bugüne kadar yaptığımız çalışmaların bedel görmesi, bizi bundan sonraki çalışmalar için daha da şevklendiriyor. Bundan sonra muvaffakiyet çıtasını daha da yükseltmek zorundayız. Bunun için daima bir arada çalışacağız. Bütün NKT grubuna, katkı veren herkese Nilüferliler, Bursalılar ve sanatseverler ismine teşekkür ediyorum. Sanat, kültür ve cumhuriyet her vakit var olsun” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen