Cum. May 3rd, 2024


Eğitimde fırsat eşitliği unsuru ile çalışmalarını sürdüren Torbalı Belediyesi, her yıl öğrencilere sağladığı kırtasiye materyali dayanağını bu yılda artırarak sürdürdü. İlçede 2000’i ilkokul, 1750’si ortaokul olmak üzere toplam 3750 öğrenciye kırtasiye seti dağıtıldı. Bu yıl kırsal mahallelerde planlanan şenlikleri iptal ederek, buraya ayrılan bütçeyi toplumsal yardıma ayıran Torbalı Belediyesi evvelki yıla nazaran kırtasiye yardım sayısında değerli bir artırıma gitti. Öte yandan her şeyin en ince detayına kadar düşünüldüğü kırtasiye setinin içerisinde; çanta, çizgili defter, kareli defter kurşun kalem, kırmızı kalem, silgi, kalemtıraş, fotoğraf defteri, kuru boya, pastel boya, cetvel seti ve gibisi gereçler ve üzere öğrencilerin temel gereksinimi olan ürünler bulunuyor.

KIRTASİYE YARDIMLARI ÖĞRENCİLERE ULAŞTI

Kentte eğitim gören öğrencilere takviyesini sürdüren Lider Mithat Tekin’in öncülüğünde eğitim alanında yaptığı proje ve yatırımlarla örnek olan Torbalı Belediyesi, yeni eğitim- öğretim yılında da muhtaçlık sahibi öğrencileri yalnız bırakmadı. 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi başladığından bu yana muhtaçlık sahibi öğrencileri büyük bir titizlikle belirleyen Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü takımları, hazırladığı çantaları öğrencilere ulaştırdı.

BAŞKAN TEKİN’DEN FIRSAT EŞİTLİĞİ VURGUSU

2023-2024 eğitim – öğretim yılında tüm öğrencilere muvaffakiyetler dileyen Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Geleceğimiz, yarınlarımız ve ümidimiz olan çocuklarımızın sağlıklı ve eksiksiz bir formda eğitim almaları en öncelikli konularımızın başında geliyor. Bu çerçevede eğitimde fırsat eşitliği prensibini göz önünde bulundurarak, eğitim yardımlarımızı sürdürüyoruz. Torbalı Belediyesi olarak hazırlamış olduğumuz kırtasiye materyallerini, öğrencilerimize dağıtmak üzere okullara ve çocuklarımıza teslim ettik. Tüm çocuklarımıza sağlıkla ve muvaffakiyetle geçirecekleri bir eğitim yılı diliyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen