Per. May 2nd, 2024


Türk Kızılayı, Filistin Kızılayı’na Gazze’deki tüm hastane ve ambulansların 30 günlük muhtaçlığını karşılayabilecek 400 bin litre akaryakıt takviyesi sağlıyor.

Türk Kızılayı, Gazze kentinin abluka altında bulunması ve elektrik kesintilerinin iki haftadır devam etmesi nedeniyle acil yardım sağlama misyonunu yerine getiriyor. Türk Kızılayı,  Filistin Kızılayı’nın acil yardım daveti ve öncelikli muhtaçlıklar listesinde bulunan hastane ve ambulansların akaryakıt ihtiyacını karşılamak gayesiyle 400 bin litre akaryakıt takviyesi sunuyor.

 

Filistin Kızılay’ına nakdi yardım

Gazze’deki hastanelerin 30 günlük elektrik gereksinimini karşılamak için Filistin Kızılayına 400 bin litre akaryakıt bedeli 600 bin dolar dayanakta bulunuyor. Akaryakıt teminini Filistin Kızılayı çeşitli yollarla sağlamaya çalışacak.

 

Türk Kızılayı Gazze’de 

Türk Kızılayı akaryakıt takviyesinin yanında Gazze’ye başka insani muhtaçlıklar için de takviye olmaya çalışıyor. Mısır’a ulaştırılan üç uçak yardım gerecinin yani sıra büsbütün tibbi gereç taşıyacak olan 4. Uçak için de Kızılay materyal tedariğini sürdürüyor. Ayrıyeten Mısır’da bulunan Türk Kızılay takımı, Mısır Kızılayı ile birlikte gerek yerelden tedarik edilen gerekse Türkiye’den sevk edilmeye devam eden/edecek tıpkı yardımların uyumu ve Gazze’ye sevki için çalışmalarına devam ediyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen