Cts. May 4th, 2024


Türkiye’nin başkan online ikinci el araç platformu VavaCars, şoförlerin trafikte geçirdiği vakti daha keyifli hale getirmek için en sık tercih ettikleri müzik mecralarını derledi. VavaCars’ın anket araştırması sonuçlarına nazaran; trafikteyken müzik dinlemek isteyenlerin en çok tercih ettiği platform yüzde 45’le Spotify oldu. Klasik ve dijital radyolar yüzde 32 ile ikinci sırada yer alırken, YouTube Music ise yüzde 22 ile trafikte en çok dinlenen platformlar ortasında üçüncü sırada yer aldı.

Trafikte vakit geçiren şoförlerin vazgeçilmelerinin başında müzik dinleme alışkanlığı geliyor. Şoförler bu alışkanlıklarını karşılamak için hem klasik hem de dijital radyoları kullanırken, günümüzde popülerliğini giderek artıran alternatif müzik platformlarını da sık sık tercih etmeye başladı. Türkiye’nin başkan ikinci el araç platformu VavaCars da trafikteyken dinlenen müzik platformlarıyla ilgili bir araştırma yaparak en çok tercih edilenleri belirledi.  

VavaCars’ın araç şoförleriyle gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına nazaran, trafikteyken müzik dinlemek isteyenlerin yüzde 45’i Spotify’ı tercih etti. Online müzik platformlarına nazaran daha uzun bir geçmişe sahip olan radyo yüzde 32 ile ikinci sırada yer aldı. YouTube Music ise yüzde 22’lik oranıyla şoförler tarafından en sık tercih üçüncü platform oldu.  

 Trafikte müzik dinlemek enerjiyi artırıyor

Trafikteyken müzik dinleme alışkanlığı şoförlerin gerilimini azaltarak seyahatlerini daha keyifli hale getiriyor. VavaCars da trafikte en sık tercih edilen platformları belirleyerek şoförlerin seyahat müddetlerini daha keyifli hale getirmelerine takviye olmayı hedefledi. Bu kapsamda listenin başında yer alan Spotify, geniş müzik arşivi ve şahsileştirilmiş çalma listeleri ile Türkiye’de en tanınan müzik platformu olarak öne çıktı. Bunun sebebi, kullanıcıların farklı cinslerdeki müziklere kolay kolay erişebilme ve kendi zevklerine uygun çalma listeleri oluşturma imkanı bulması oldu. Araştırmaya nazaran klâsik radyonun yanına bir de uygulamalar eklenince, radyolar en tanınan müzik platformları ortasında yer almaya devam etti.   

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen