Cum. May 3rd, 2024


Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası’nda genç bayanlar ve genç erkekler yarışları sona erdi

Yenişehir Belediyesi konut sahipliğinde Mersin’de düzenlenen Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası genç bayanlar kategorisinde ulusal triatlet Selinay Tuğçe Kır altın madalya kazanarak, büyük bir muvaffakiyete imza attı.

Mersin Yenişehir Belediyesi, Avrupa Triatlon Birliği ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle Mersin’de düzenlenen Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası’nın birinci gününde genç bayanlar ve genç erkekler yarışları sona erdi. Yenişehir kıyı şeridi ve Adnan Menderes Bulvarı’nda yapılan yarışlarda genç bayanlar kategorisinde 20 atlet yarıştı. Ulusal trialet Selinay Tuğçe Kır, 1 saat 5 dakika 16 saniyelik derecesiyle altın madalya kazandı. Hollandalı Merel Veltman 1 saat 5 dakika 43 saniyelik derecesiyle ikinci, Letonyalı Beatu Bula ise 1 saat 6 dakika 5 saniyelik derecesiyle üçüncü oldu.

Genç erkekler şampiyonunu fotofiniş ile muhakkak oldu

Genç erkekler kategorisinde ise Kazakistanlı sportmen Yegor Krupyakov 55 dakika 26 saniye 1 saliselik derecesiyle birinci olurken yeniden Kazakistanlı Alexandr Cilt 55 dakika 26 saniye 5 saliselik derecesiyle ikinci, İtalyan Andrea Balestreri 55 dakika 36 saniyelik derecesiyle üçüncü oldu.

Başkan Özyiğit, Selinay Tuğçe Kır’ı tebrik etti

Genç bayanlar ve genç erkekler kategorisinde dereceye giren sportmenler mükafatlarını Türkiye Triatlon Federasyonu Lideri İbrahim Yalçınkaya, Avrupa Triatlon Birliği İdare Konseyi Üyesi Pascal Salamin ve Yenişehir Belediyesinin Almanya’daki kardeş belediyesi Neustadt Belediye Lideri Marc Weigel’ın elinden aldı. Yenişehir Belediye Lideri Abdullah Özyiğit, Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılında Mersin’de mesken sahipliği yaptıkları yarışlarda altın madalya kazanarak, Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan ulusal trialet Selinay Tuğçe Kır’ı ve tüm atletleri tebrik etti.

Triatlon dönemi Yenişehir yarışlarıyla sona erecek

Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası seçkin bayan ve seçkin erkek yarışları yarın saat 13.30’da başlayacak. Türkiye Triatlon Federasyonu yaş kümeleri yarışlarının finalleri ise sabah saat 07.00’de start verecek.  Türkiye ve Avrupa’da triatlon sporunun dönemi Yenişehir’deki yarışlarla sona erecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen