Çar. May 1st, 2024


Muğla’da ziraî faaliyet gösteren kooperatifleri birebir çatı altında toplamak, üreticilerin katma pahası yüksek eserler üreterek aracısız tüketiciye ulaştırması, güçlerini birleştirmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi Afyon’da “Ortak Gelecek Temelinde Kooperatifçiliğin Problemleri ve Tahlil Arayışları” Çalıştayı’na katıldı. Çalıştayı Türkiye Kooperatifçiler Platformu düzenledi ve 80 kooperatifi temsilen yaklaşık 100 kişi çalıştaya katıldı. Muğla’yı çalıştayda Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi’nin Lideri Fatih Öztürk temsil etti. Türkiye Kooperatifçiler Platformu’nu Türkiye’nin farklı vilayetlerinde faaliyet gösteren 200’den fazla kooperatif oluşturuyor.

Türkiye Kooperatifçiler Platformu düzenledikleri “Ortak Gelecek Temelinde Kooperatifçiliğin Problemleri ve Tahlil Arayışları” çalıştayı ile ortak geleceğimiz açısından kooperatifleri ve tesirlerini daha güzel anlamayı, farkındalık yaratmayı, kooperatiflerin ağ oluşturmalarına takviye olmayı münasebetiyle Pazar problemlerini kolay aşmayı, kaynaklara ulaşmalarını kolaylaştırmayı, karar alıcıları mevzuat yapımında dayanak ve yardımcı olmayı, kamu ile tarım ve tarım dışı kooperatifleri, milletlerarası araştırma kurumları, STK’lar ortası diyaloğu geliştirmeyi amaçlıyor.

Fatih Öztürk; “Muğla’da Büyükşehir öncülüğünde üretim kooperatiflerini tek çatı altında topladık”

Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi’nin Lideri Fatih Öztürk Afyon’da katıldığı “Ortak Gelecek Temelinde Kooperatifçiliğin Sıkıntıları ve Çözüm Arayışları” Çalıştayı’nda Muğla’da kooperatifçilik alanında yaptıkları çalışmaları ve en kıymetlisi mahallî idarelerde bir birinci olan Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirdikleri Güçbirliği çalışmalarını iştirakçilere anlattı. Tarım kenti olan Muğla’da üreten köylünün tekrar milletin efendisi olması için var güçleriyle çalıştıklarını söyleyen Fatih Öztürk kısa müddette birçok tarımsal faaliyet gösteren kooperatifi birebir çatı altında topladıklarını yurt içi ve yurt dışına büyük satış yaptıklarını belirtti. Bugünlere gelmelerinde en büyük hisse sahibi olan Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Osman Gürün’e teşekkür eden Fatih Öztürk ayrıyeten Afyon’da düzenlenen çalıştayın ortak akıl, katılımcılık açısından da çok faydalı geçtiğini kelamlarına ekledi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen