Per. May 2nd, 2024

2030 İSTANBUL AKILLI KENT STRATEJİK PLANI TANITILDI

İstanbullulara dijital tahliller sunmayı ve akıllı kent hizmeti vermeyi amaçlayan ‘2030 İstanbul Akıllı Kent Stratejik Planı’ tanıtıldı. Plan İstanbul’un kaynaklarını aktif ve verimli kullanmak gayesiyle yola çıkılan Türkiye’de lokal idare düzeyinde hazırlanan birinci Akıllı Kent Stratejik Planı olma özelliğini taşıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilgi Süreç Dairesi Başkanlığı Akıllı Kent Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “2030 İstanbul Akıllı Kent Stratejik Planı” tanıtım aktifliği 24 Ekim Salı günü İSKİ Genel Müdürlüğü Yusuf Ziya Fazilet Konferans Salonunda yapıldı. 

“SENİN İÇİN AKILLI, SENİNLE DAHA AKILLI İSTANBUL” 

Şehrin tüm bedellerine sahip çıkarak İstanbullulara inovatif dijital tahliller sunmayı ve akıllı kent hizmeti vermeyi amaçlayan 2030 İstanbul Akıllı Kent Stratejik Planı; “Senin için Akıllı, Seninle Daha Akıllı İstanbul” sloganıyla tanıtıldı.

İMAMOĞLU’NDAN GÖRÜNTÜLÜ MESAJ

İstanbul’un kaynaklarını aktif ve verimli kullanmak, geleceği ortak akıl ve yeni jenerasyon iş birlikleri ile kurgulamak gayesiyle yola çıkılan ve Türkiye’de mahallî idare düzeyinde hazırlanan birinci Akıllı Kent Stratejik Planı olma özelliğini taşıyan “2030 İstanbul Akıllı Kent Stratejik Planı” tanıtım programı İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu’nun görüntü iletisi ile başladı.

Katılımcılara “İstanbul’a yeni bir başlangıç” kelamlarıyla seslenen İmamoğlu, “Bu kentin insanlarının hayatlarını kolaylaştırmak için yeni araçlar geliştirmeyi öncelikli misyonlarımızdan biri olarak kabul ettik. Bunu yaparken de bilgi çağının gerekliliklerini daima göz önünde tuttuk. Artık de İstanbul’a mahsus mahallî Akıllı Kent Stratejik Planı ile karşınızdayız” dedi. 

Sn. İmamoğlu’nun görüntü bildirisinin akabinde İBB Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Neyza Akçabay programın açılış konuşmasını yaptı. Akçabay, açılış konuşmasında; 2030 İstanbul Stratejik Planı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil, adil ve yaratıcı vizyonuna uyumlu bir formda hayata geçirildiğine vurgu yaptı. İBB Akıllı Kent Şube Müdürü Ali Taşdemir’in 2030 İstanbul Akıllı Kent Stratejik Planı sunumu sonrasında program panel oturumuyla devam etti. 

Panelde; İBB Bilgi Süreç Dairesi Lideri Dr. Erol Özgüner “Yönetişim ve Güvenlik”, İBB Etraf Muhafaza ve Denetim Dairesi Lideri Prof. Dr. Ayşen Erdinçler “Çevre”, İBB Ulaşım Dairesi Lideri Utku Cihan “Ulaşım” ve İstanbul Güç AŞ Genel Müdürü Dr. Yüksel Yalçın “Enerji” tematik alanlarında İstanbul’un 2030 yılı akıllı kent proje ve gayelerini aktardı.

İBB, kamu, STK, özel kesim ve akademiden şahısların ağır iştirak gösterdiği 2030 İstanbul Akıllı Kent Stratejik Planı tanıtım programı, panel oturumun akabinde sona erdi.

2030 İSTANBUL AKILLI KENT STRATEJİK PLANI

2030 İstanbul Akıllı Kent Stratejik Planı’nı, yeni stratejilerimizle revize ederek 2021 yılında tamamladık.

2030 İstanbul Akıllı Kent Stratejik Planı; ‘Literatür Taraması, Mevcut Durum Tahlili, Vizyon Strateji ve Yol Haritası ve Akıllı Kent Mimari Tasarım’ adımları takip edilerek, dünya örneklerinin incelenmesi, anket çalışmalarının yapılması ve İBB, kamu, STK, özel dal ve akademisyenlerin iştirakiyle gerçekleştirilen çalıştaylar sonucunda oluşturulmuştur.

2030 İstanbul Akıllı Kent Stratejik Planı “Yaşam, İnsan, Yönetişim, Etraf, Güvenlik, Mobilite, İktisat, Enerji” tematik alanlarında; 3 etkinleştirici,  26 stratejik hedef, 56 insiyatif, kısa (2023), orta(2025), uzun(2030) vadede yapılması planlanan 182 projeden oluşuyor.

2030 İstanbul Akıllı Kent Stratejik Planı’na akillisehir.istanbul web adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen