Per. May 2nd, 2024


7. Bursa Blok Mermer Fuarı Kapılarını Açtı

 

Dünyanın en güçlü mermer yataklarının bulunduğu ülkemizde yedinci defa düzenlenen Bursa Milletlerarası Blok Mermer Fuarı 25 Ekim’de kapılarını ziyaretçilerine açtı. Doğal taş dalını, Tüyap Bursa Milletlerarası Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir ortaya getiren fuar 7 başka salon ve açık sergileme alanında 

185 firma ve firma temsilciliğinin iştiraki ile gerçekleşiyor.

 

 

Doğal taş kesiminin marka fuarı olan Bursa 7. Memleketler arası Blok Mermer Fuarı, sektörün alanındaki tek ihtisas fuarı olarak dikkat çekmeye devam ediyor. Oluşturacağı iş hacmi ile doğal taş dalının ihracatına ve rekabetçiliğine güç katan fuar, 25 Ekim Çarşamba günü Tüyap Bursa Memleketler arası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerine 7. defa kapılarını açtı. 60’ın üzerinde ülkeden ziyaretçinin katılacağı, 2.200 blok mermerin alıcılarını beklediği dev fuar, evvelki yıllarda olduğu üzere bu yıl da çok sayıda dış ticaret ilişkisine sahne olacak. 

 

Tüyap Fuarcılık Kümesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ve Maden Mermer Üretici ve Endüstrici İş Adamları Derneği (MADSİAD) iş birliğiyle hazırlanan fuarda, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Yönetimi Başkanlığı’nın (KOSGEB) da dayanakları bulunuyor. 

 

Üreten ve güçlü ülkemizin marka fuarında taş çeşitliliği dikkat çekiyor

 

Sektör profesyonellerinin ajandasında birinci sırada yer alan ve merakla beklenen Bursa 7. Memleketler arası Blok Mermer Fuarı’nın gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarlarda ticaret hacmine istikamet verdiğini vurgulayan Tüyap Fuarlar Üretim A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Mermer rezervleri konusunda dünya önderi olan ülkemiz, gerçekleştirdiği doğal taş ihracatı ile dikkat çekmektedir. Tüm dünya ülkelerinin seksen yıl boyunca taleplerini karşılayacak ölçüde mermer rezervine sahip Türkiye’de, mermer ocaklarının sayısı ve limana yakın lokasyonu ile öne çıkan Bursa’da yedinci sefer gerçekleşecek fuar, oluşturacağı iş hacmi ile ülke iktisadına katma bedel sağlamaya devam ediyor dedi.

 

MADSİAD Lideri Erol Efendioğlu, “Fuarımıza toplamda 185 blok üreticisi firma katıldı. Şu an fuarımızda Türkiye genelinde 2.000 üzerinde blok var. Bu bloklar 1200’den fazla TIR ile taşındı. Fuarımızda 50 bin tonun üzerinde gereç var. Mermer üretim kapasitemiz yüksek, dövize gereksinimimiz var. Önümüzdeki 5-6 yılı güzel değerlendirip dünya mermer ticaretinin merkezini Bursa yapacağız. Fuarımıza önümüzdeki yıl daha fazla ziyaretçi bekliyoruz” dedi.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisli (TİM) Maden Dal Konseyi Lideri ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) İdare Konseyi Lideri Rüstem Çetinkaya ise madenciler olarak bölüme ve ülkemize paha katmaya devam edeceklerini tabir etti. Mermer bölümünün katma bedelinin epeyce yüksek olduğuna ve blok mermer fuarının dalın gelişimine büyük katkılar sağlayacağına dikkat çekti. 2022 yılında 6.5 milyar dolar ihracat yaparak rekora imza attıklarını belirten Çetinkaya, dünyadaki global gelişmelerden ötürü bu sene bu sayının yaklaşık 5.5 milyar dolarlık bir bedele düşeceğini belirtti. 

 

Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş ise, “Mermercilerin heyecanını yakinen biliyorum, inşallah bu fuar bu sıkıntı süreçlerde sağlayacağı katma paha ile kentimiz ve ülkemiz açısından kıymetli bir aktivite olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Blok Mermer Fuarı’nın memleketler arası nitelik taşıdığının altını çizerek, Türkiye’nin çabucak hemen her yerinden çıkarılan mermerlerin bu değerli fuarda görücüye çıkacağından ve her geçen gün bilinirliğinin arttığı fuara 4 kıtadan 60 ülkeden iş insanın iştirak sağladığını belirtti. Doğal taş kesiminin kalbinin Bursa’da attığını kaydederek; Türkiye’nin 15 milyar metreküp mermer rezervinin yaklaşık %30’una sahip olduğunu tabir etti. 

 

Bursa Milletlerarası Blok Mermer Fuarı ziyaretçilerini bekliyor

 

Fuarda blok mermer, limestone, oniks, iş ve ocak makineleri, sektörel dernekler ve yayınlar profesyonel ziyaretçilerle buluşacak. Fuar hakkında daha ayrıntılı bilgiye www.blokmermerfuari.com web sitesinden erişilebilecek.

 

Doğal taş kesiminin en büyük buluşması, 25 Ekim Çarşamba26 Ekim Perşembe27 Ekim Cuma ve 28 Ekim Cumartesi günleri 10.00 – 18.30 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen