Cum. May 3rd, 2024


 

AKBANK SANAT İDEOLOJİ SEMİNERLERİ BAŞLIYOR

Serinin Bu Yılki Teması 21. Yüzyıl İdeoloji Sorunları 

 

Düşünsel keşiflerin kapılarını aralayan Akbank Sanat İdeoloji Seminerleri,

güncel ve gelecekle ilgili ideoloji problemlerinin irdelendiği yeni dönem programıyla

23 Kasım Perşembe günü Akbank Sanat’ta başlıyor.

 

Seminer dizisinin “Çağı İsimlendirmek: “Antroposen”den “Kapitalosen”e Etraf Felsefesi” konulu birinci söyleyişi, Maltepe Üniversitesi İdeoloji Kısım Lideri Prof. Dr. Aktüel Önkal’ın konukluğunda Prof. Dr. Emre Şan moderatörlüğünde 23 Kasım Perşembe günü saat 18:30’da gerçekleşecek. Gezegenin yıkım senaryolarının tartışıldığı bugünlerde, “Kapitalosen tenkit global siyaseti şekillendirebilir mi? Bireyler, toplumlar ve kurumlar üzerinde antroposen tesir nasıl farklılaşmaktadır?” sorularının sorulduğu söyleyişi ile Antroposen/Kapitalosen periyoda tüm çıplaklığıyla tanıklık edilecek.

Felsefe Seminerleri’nin bu dönem için tüm programı ise şöyle;

 

  • 14 Aralık 2023|18:30

Ortaklığın Patolojisi

 

  • 18 Ocak 2024|18:30

Heidegger ve Düşünmenin Krizi

 

  • 22 Şubat 2024|18:30

Etkileşimcilik (Interactivism): Hareketi Temel Alan Bir Zihin Teorisi

 

  • 22 Mart 2024|18:30

Kimlik Çıkmazı: Kimlik Problemine Fenomenolojik Bir Bakış

 

  • 25 Nisan 2024|18:30

Tanınma Krizi: Duygusal Kapitalizmin Patolojileri

 

  • 16 Mayıs 2024|18:30

Teknoloji İdeolojisi Problemleri: İnsan ve Makine Etkileşimi

 

Detaylı bilgi ve kayıt için akbanksanat.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Akbank Sanat: www.akbanksanat.com

Facebook: http://www.facebook.com/akbanksanat

Instagram: http://instagram.com/akbanksanat

Twitter:   https://twitter.com/akbanksanat

Vimeo: http://vimeo.com/akbanksanat

YouTube: http://www.youtube.com/user/akbanksanat

 

 

 

AKBANK SANAT 30 YAŞINDA

Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimini desteklerken, her yaştan sanatseverlerle kurduğu güçlü bağ ile çalışmalarına devam eden Akbank Sanat; lokal ve üniversal mirasın korunarak nesillere aktarılması amacıyla 30’uncu yılını kutluyor. Akbank Sanat’ın farklı disiplinleri bir ortaya getiren çağdaş ve enerjik yapısı sanat ekosisteminde yeni filizlerin beslenmesine imkan sağlarken büyüyüp olgunlaşanları da kapsıyor. ‘Değişimin hiç bitmediği yer’ olma misyonuyla yılda 1000’e yaklaşan aktiflikle stantlardan çağdaş dans şovlarına, caz konserlerinden seminerlere, söyleşilerden çocuk atölyelerine, sinema gösterimlerinden çocuk tiyatro şovlarına uzanan geniş bir yelpazede birçok farklı aktifliğe konut sahipliği yapıyor. Bu yıl 33’üncü yaşını kutlayan Akbank Caz Şenliği ve 19’uncu yaşını kutlayan Akbank Kısa Sinema Şenliği; her yıl yalnızca İstanbul’da değil, üniversite yerleşkelerine yayılan etkinlikleriyle tüm Türkiye’deki gençlerle bir ortaya geliyor. Sanatseverleri yıl boyunca dört stantla buluşturan Akbank Sanat, ‘Kampüste Dijital Sanat’ projesi ile özel bir dijital sanat standı ve yan etkinliklerini de tekrar yerleşkelere taşıyor. 

 

Güncel Önkal

Maltepe Üniversitesi İdeoloji Kısım Lideri ve İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (MÜTAM) Müdürüdür. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi’nde “Thoreau’nun Doğal Ömür ve Başkaldırı Felsefesi” başlıklı tez çalışmasıyla tamamladı. Doktora derecesini ise  doğal teolojinin Darvinci eleştirisi üzerine hazırladığı teziyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden almıştır. Slovakya Bilimler Akademisi dayanaklı “Antroposen Çağında Ortak Aksiyon İçin Etraf Etiğini Yine Düşünmek” başlıklı araştırma projesi kapsamında  Bratislava İdeoloji Enstitüsü Etraf İdeolojisi Kısmında çalışmalarını sürdürmüştür. 21.yüzyıl ideolojisi, etraf etiği ve kültür ideolojisi üzerine odaklanan Önkal,   yakında yayımlanacak olan Ekoparadigma: Dünden Bugüne Eleştirel Çevrecilik, Yeşil Siyaset ve Post-Denge Teorisi başlıklı kitabın da müellifidir.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen