Per. May 2nd, 2024


Anadolu Efes Spor Kulübü’nün One Team Toplumsal Sorumluluk Projesi, Altın Pusula’ya Layık Görüldü

 

 

Sportif başarılarıyla olduğu kadar toplumsal sorumluluk, pazarlama ve bağlantı faaliyetleriyle de Türk sporuna öncülük eden Anadolu Efes Spor Kulübü’nün EuroLeague’in toplumsal sorumluluk programı One Team kapsamında 2022 – 2023 döneminde gerçekleştirdiği proje, bu yıl 21.’si düzenlenen Altın Pusula Türkiye Halkla Bağlantılar Ödülleri’nde “Kurumsal Sorumluluk – Spor Kategorisi”nde Altın Pusula mükafatına layık görüldü.

 

Türkiye Halkla Bağlantılar Derneği’nin (TÜHİD) her yıl düzenlediği ve Türkiye’nin önde gelen iş dünyası temsilcileri, üst seviye yöneticiler, irtibat profesyonelleri, sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları yöneticileri ve akademisyenlerin katıldığı 21. Altın Pusula Türkiye Halkla Alakalar Ödülleri’nde yılın mükafatları sahiplerini buldu. 18 Ekim 2023 Çarşamba günü Güçlü PSM – Sky Lounge’da gerçekleşen tertipte Anadolu Efes Spor Kulübü, Altın Pusula kazananlardan biri oldu.

 

Anadolu Efes Spor Kulübü, Turkish Airlines EuroLeague ile iş birliği içinde yürüttüğü One Team programı ile iştirakçi çocukların toplumsal gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor. 

 

Toplumsal yarar yaratmayı misyon edinen Anadolu Efes, One Team programı ile çocukların sporun ve eğitimin gücünü deneyimlemelerini ve bundan faydalanmalarını sağlıyor. Anadolu Efes’in bu manalı projesi, TÜHİD tarafından “Kurumsal Sorumluluk – Spor Kategorisi”nde Altın Pusula Mükafatı ile onurlandırıldı. 

 

Basketbol metaforuyla toplumsal değişim

2019 ve 2020 yıllarında hayata geçirdiği projelerle EuroLeague tarafından “Avrupa’nın En Yeterli Toplumsal Sorumluluk Projesi Gerçekleştiren Takımı” seçilen Anadolu Efes’e, bir ödül de Türkiye Halkla Münasebetler Derneği’nden geldi. 

Hayal Gücü Merkezi, ANKA Spor ve Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Okulları iş birliği ve başarılı oyuncu Erten Gazi’nin elçiliğinde gerçekleştirilen One Team programı boyunca; toplumsal cinsiyet eşitliğinden vakit idaresine, grup olmaktan sağlıklı ve kaliteli yaşama kadar pek çok tema işlendi. 9 hafta boyunca iştirak gösteren çocuklar basketbolun temel maharetlerini öğrenirken tıpkı vakitte unutulmaz deneyimler edindi. 

Çocuklar maçı yerinden takip etti

Anadolu Efes, tıpkı vakitte 16 Mart 2023 tarihinde Turkish Airlines EuroLeague’de oynanan Partizan maçında iştirakçi çocuklar ile proje paydaşları Hayal Gücü Merkezi ve ANKA Spor Okulları’nı Sinan Fazilet Spor Salonu’nda ağırladı. Maç öncesinde Sinan Fazilet Spor Salonu’nda küçük bir cins atan çocuklar, oyuncuların maça çıkışına eşlik etti. Maç topunu ise One Team programında yer alan çocuklardan biri düstura koydu. Devre ortasında ise parkeye çıkan iştirakçiler, 9 hafta boyunca öğrendiklerini kısa bir oyunla binlerce kişinin önünde sergilediler.

“Toplumsal değişimin bir kesimi olmaya devam edeceğiz”

One Team projeleriyle yaratılan toplumsal tesire vurgu yapan Anadolu Efes Spor Kulübü Pazarlama ve Kurumsal Bağlantılar Müdürü Gökçe Dayı ise fikirlerini şu halde söz etti: 

 

“Kulübümüz, kuruluş misyonu prestijiyle Anadolu Grubu’nun toplumsal kuruluşlarından birisi ve kurum olarak da bir kurumsal toplumsal sorumluk projesi. Bu misyondan hareketle kulüp olarak One Team üzere projelerimizle toplumsal tesir yaratmaya büyük kıymet veriyoruz. One Team sayesinde 2014 yılından bugüne dek binlerce çocuğumuzun hayatına dokunduk. 

 

Geçtiğimiz dönem Hayal Gücü Merkezi ve ANKA Spor Okulları iş birliği ile hayata geçirdiğimiz One Team projemizi de TÜHİD Altın Pusula ödülüyle taçlandırdık. Bu projede emeği geçen herkese ve bu manalı çalışmamızı mükafata layık gören heyet üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Gelecek periyotta de vatadanşlarımızın hayatlarına dokunmaya ve toplumsal değişimin bir modülü olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen