Per. May 2nd, 2024

Büyükşehir Belediyesi’nden çocuklara ağız ve diş sıhhati eğitimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ağız ve Diş Sıhhati Haftası kapsamında belediye bünyesindeki kreşlerde bilgilendirme çalışması düzenliyor. Bu kapsamda minik öğrencilere ağız ve diş sıhhati ve bakımı hakkında eğitim veriliyor. 

Ağız ve Diş Sıhhati Haftası kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 11 kreşte miniklere ağız ve diş sıhhati eğitimi verildi. Çocuklara diş sıhhatinin ehemmiyeti anlatıldı. Eğitimden 11 kreşteki toplam 1150 çocuk faydalandı. 22 Kasım Diş Doktorları Günü ve Ağız ve Diş Sıhhati Haftası kapsamında başlayan eğitimler, Antalya Büyükşehir Belediyesi Ağız ve Diş Sıhhati Kliniği işçisi tarafından verildi. Çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak, ağız ve diş sıhhatinin ehemmiyetini anlatmak için düzenlenen eğitimde, minikler tüm dikkatleriyle eğitimi dinledi. 
AMAÇ SAĞLIKLI DİŞLER 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ağız ve Diş Kliniği Sorumlusu Özge Öncül Kerpiççi, “Etkinlik kapsamında çocuklarımıza ağız ve diş sıhhatiyle ilgili bir eğitim veriyoruz. Sonra onlara diş sıhhatiyle ilgili bir çizgi sinema izletiyoruz. Son olarak da çocuklara küçük birer ikram veriyoruz” dedi. 
Kerpiççi, maksatlarının çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak, dişlerine yeterli bakmaları için bir şuur oluşturmak olduğunu belirterek, “Eğitimlerde birebir vakitte çocukları rutin diş tabibi denetimlerine alıştırmayı da hedefliyoruz. Bu sayede çocukların diş tabibi korkusunu küçük yaşta yenmelerini sağlamak istiyoruz” diye konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen