Cum. May 3rd, 2024

Hatırlarsanız iPhone 15 serisi satışa çıktıktan bir süre sonra çoğu kullanıcıdan aşırı ısınma şikayetleri gelmeye başlamıştı. Apple bu sorunu yazılım güncellemesi ile çözdüğünü söylese de, gelecekte benzer bir sorun yaşamamak için kolları sıvadı. iPhone 16’lar piyasaya sürüldüğünde, aynı şekilde aşırı ısınma sorunlarıyla karşı karşıya kalmak istemeyen şirket, yeni bir soğutma sistemi için çalışıyor olabilir.

Geçtiğimiz günlerde Apple, işletim sistemindeki hataları gidermek için bir iOS 17 güncellemesi yayınladı ve iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max kullanıcıları, güncellemenin performansı etkilemeden aşırı ısınma sorunlarını azalttığını bildirdi. Ancak bazı kişiler telefonlarının hala aşırı ısınma sorunuyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Şimdiyse şirket içerisinden biri, Apple’ın iPhone 16 serisi için bir grafen soğutma sistemi üzerinde çalıştığını iddia ediyor.

Eğer sızıntıyı yapan kişi doğru söylüyorsa, Apple soğutmayı iyileştirmek için iPhone 16 serisinde kullanılacak bir grafen termal sistem üzerinde çalışıyor. Dahası, iPhone 16 Pro pilinin metal bir kaplamaya sahip olacağı bildiriliyor.

Grafen soğutmanın dört iPhone 16 modelinde de kullanılıp kullanılmayacağı ya da neden sadece iPhone 16 Pro’ların bu pillere sahip olacağı belli değil. iPhone 16 söylentileri için henüz erken bir dönemde olduğumuzdan üzerine düşünmeye pek gerek yok. Zira Apple’ın herhangi bir konuda karar vermeden önce çeşitli fikirleri denediğini hepimiz biliyoruz.

Ancak hepsinden öte, A17 Pro çipin ne kadar güçlü olduğunu unutmayalım. Konsol sınıfı oyunları çalıştırabiliyor ve benchmark testlerinde M1 ve M2 çipli Mac’leri geride bırakıyor. Yani aşırı ısınmasının nedeni soğutmayla ilgili ve Apple’ın aktif bir soğutma sistemini kullanması için telefonun içinde sınırlı bir alan var.

Grafen sistemi kullanmak soğutmayı önemli ölçüde iyileştirebilir, ancak bu sadece bir spekülasyon. Pil için metal bir kasa, ısının iPhone’un dış yüzeyine doğru taşınmasına yardımcı olabilir. Bu da ısı dağılımına neden olabilir. Ancak yine de bunun gerçekten işe yarayıp yaramayacağını bilmemiz henüz mümkün değil. Öte yandan telefonun içine daha fazla metal eklemek ağırlığı da artıracaktır.

Apple bu soğutma fikriyle ilerleyecekse, iPhone 16’nın lansmanına yaklaştıkça bu konuda daha fazla şey duyabiliriz. Söylentiler doğru çıkmasa bile iPhone 16’nın iPhone 15’ten daha iyi bir soğutmaya sahip olacağını umuyoruz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen