Çar. May 1st, 2024

Apple’ın işlemcilerden sonra kendi geliştireceği bir sonraki donanım için hedefi telefon bataryaları olabilir. Ve bu da bize pil ömrü önemli ölçüde artırılmış iPhone’lar olarak geri dönebilir.

Koreli yayın ET News’in endüstri kaynaklarına dayandırdığı haber, Apple’ın 2025 yılına kadar kendi pillerini tasarlamak istediğini söylüyor. iPhone 16’da bu pillerin yer alması biraz zor, ama iPhone 17’ye geldiğimizde Apple’ın amiral gemisi telefonları için kendi pillerini kullandığını görebiliriz.

Aynı şekilde, bu piller gelecekteki iPad ve MacBook’larda da yer alabilir. Ancak ET News bu hamlenin asıl hedefinin iPhone’lar olduğunu belirtiyor.

Apple’ın, anot ve katot malzemesi gibi pili oluşturan malzemelere bakmak ve pil malzemesi performansını artırmak için iletken bir malzeme olarak karbon nanotüplerin kullanılması da dahil olmak üzere tüm geliştirme sürecine dahil olduğu bildiriliyor. Görünüşe göre Apple, dünya çapında ticari kullanıma hiç ulaşmamış bir batarya geliştirmek için malzemelerde yenilik sağlamaya çalışacak.

iPhone’un en iyi telefonlar listesinin demirbaşlarından biri olmasının nedenlerinden biri, Apple’ın şirket içi çiplerden tutun da yazılıma ve özel bir uygulama mağazasına kadar akıllı telefon geliştirmenin neredeyse tamamını sıkı bir şekilde kontrol ediyor olması. Bu durum, iPhone’ların kişiselleştirme açısından en iyi Android telefonlar kadar esnek olmasa da kullanımlarının daha kolay, genellikle daha verimli ve daha azıyla daha fazlasını yapabildikleri anlamına geliyor. iPhone’lar Android rakiplerinden daha az RAM’e sahip olsalar da performans konusunda nadiren yeniliyorlar.

Dolayısıyla Apple, iPhone pillerinin geliştirilmesinin kontrolünü üstlenerek, gelecekteki iPhone’ların uçtan uca geliştirilmesi üzerinde daha da ayrıntılı bir şekilde söz sahibi olabilir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen