Cum. May 17th, 2024


ARÇELİK VE BEKO BAYİLERİYLE YETKİLİ SERVİSLERİ 

UMUT KENTLERİ ZİYARET ETTİ

 

Arçelik ve Beko’nun sarsıntıdan etkilenen bölgelerdeki yardım çalışmalarına birinci andan itibaren alandaki operasyonlara katılarak ve bağışlarıyla takviye veren bayi ve yetkili servisleri, Koç Holding’in Koç Topluluğu şirketleri ile birlikte AFAD uyumunda Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da kurduğu, ‘Umut Kentler’i ziyaret etti.

 

Arçelik, sarsıntı felaketinin yaşandığı birinci günden bu yana, çalışanları, bayileri ve yetkili servislerinden oluşan büyük bir gönüllüler takımıyla bölgede gereksinimlerin karşılanması için çalışmaya devam ediyor. Yaptıkları bağışların yanı sıra zelzele bölgesinde gerçekleştirilen projelerde alanda şahsen vazife alarak büyük dayanak veren Arçelik ve Beko bayi ve yetkisi servisleri, 15 Kasım’da da Umut Kentlere giderek, orada yaşayan kent sakinleriyle bir ortaya geldi.

 

Türkiye’nin her bölgesinden Arçelik ve Beko bayi ve yetkili servisleri Koç Holding’in, Topluluk şirketleriyle birlikte AFAD uyumunda Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da kurduğu Umut Kentlerin yanı sıra Arçelik’in bu vilayetlerdeki konteyner mağazalarına da dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

 

Arçelik’in Türkiye’nin dört bir köşesine uzanan güçlü bayi ve servis ağının, büyük bir dayanışma örneği göstererek, sarsıntının birinci gününden bu yana Arçelik’in bölgedeki faaliyetlerine de güç kattığını vurgulayan Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “Yaşadığımız bu büyük felaket, bize ne kadar büyük bir aile olduğumuzu ve sıkıntı vakitlerde nasıl bir ortaya geldiğimizi gösterdi. Sarsıntı bölgesindeki gereksinimlerin karşılaması ve yaraların sarılması için seferber olan bayi ve servislerimize farklı başka canı gönülden teşekkür ederim. Gönüllülerden oluşan arama kurtarma grubumuz bölgeye birinci ulaşanlardan biri oldu. Çalışanlarımız, bayi ve servislerimizden oluşan gönüllülerimizle birlikte bölgedeki çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bilhassa bölgenin ekonomik kalkınması ve istihdamına katkıda bulunmak önceliklerimiz ortasında yer alıyor” dedi.

 

Deprem Bölgesinde Toplumsal Hayatı Destekleyecek Projeler Hayata Geçirildi

 

Koç Holding’in Adıyaman, Hatay, İskenderun, Kahramanmaraş ve Malatya olmak üzere 4 vilayette 5 başka noktada kurduğu yaklaşık 20 bin kişi kapasiteli Umut Kentlerde TV, buzdolabı, ocak, klima ve termosifon üzere temel eserleri sağlayan Arçelik, hijyen gereksiniminin karşılanması için de çamaşırhaneleri hizmete sundu. 

 

Arçelik bölgede bilhassa geçlerin ve bayanların istihdamına dayanak olmak üzere Hatay ve Malatya’da iki davet merkezini faaliyete geçirdi. Bayanların mutfakta üretim yaparak, ilerleyen periyotta gelir elde edebilecekleri bir eko sistem oluşturmak gayesiyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da Mutfak Atölyeleri açıldı. 

 

Arçelik, gençlerin ve çocukların eğitim ve toplumsal muhtaçlıkları için de dört vilayette farklı projelere imza attı. Adıyaman ve Malatya’da Umut Kentlerde Dijital Kanatlar Atölyesinde öğrencilere robotik, kodlama eğitimleri veriliyor. Malatya’da başta gençler ve çocuklar olmak üzere tüm kent sakinlerinin yararlanabileceği bir kütüphane hayata geçirildi. Yine Malatya’daki Umut Kent içerisinde okul öncesi çocuk kümesine hizmet verecek olan bir kreş ve oyun odası bulunuyor.  Adıyaman Umut Kent’te ise bir bilgisayar odası açıldı. Ayrıyeten dört vilayette de gençlerin ders çalışıp sosyalleşebileceği Arçelik Kafeler bulunuyor. 

 

Malatya’da sıhhat çalışanlarının barınma sıkıntısının tahliline dayanak olmak için de değerli bir adım atan Arçelik, toplam 550 yatak kapasiteli 2 yurt binasını satın alarak, Malatya İnönü Üniversitesi’ne bağışladı. İnönü Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve Makine Kimya Sanayisi Kurumu (MKE) iş birliği ile de ‘Vagon Konut Projesi’ni hayata geçirerek, sıhhat çalışanlarının hizmetine sunuldu. 90 adet hurda vagon tekrar tasarlanarak, her biri 38 metrekare alana sahip konutlara dönüştürüldü. Vagon Kent’e Adıyaman Umut Kent’te olduğu üzere, bu yıl 27 Ağustos’ta hayatını kaybeden Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kozan’ın ismi verildi. 

 

Koç Üniversitesi’nden psikologlar ve Mimar Sinan Üniversitesi’nden mimar akademisyenlerin takviyesi ile Malatya İnönü Üniversitesi Hastanesi’nde Çocuk Onkoloji Kısmında tedavi gören çocuklar için oyun odaları tasarlandı. 

 

Arçelik, Umut Kentlerde hayat devam ettiği sürece çalışmalarını devam ettirecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen