Çar. May 1st, 2024


“Cesurların sahnesi” 

 

Big Bang Startup Challenge’ta 

TOP 50 teşebbüs aşikâr oldu

 

Bu yıl, UBI Küresel tarafından “Üniversitelere Bağlı Kuluçkalar” kategorisinde dünyanın en düzgün üniversite kuluçka merkezi seçilen İTÜ Çekirdek’in 12 yıldır düzenlediği Türkiye’nin en büyük girişimcilik aktifliği Big Bang Startup Challenge’ta sahne alarak, kamuoyu ile tanışacak TOP 50 teşebbüs açıklandı. 13-14 Aralık tarihlerinde büsbütün fizikî olarak gerçekleştirilecek olan aktiflikte toplamda 8 farklı sektörel dikeyde 50 teşebbüs sunum yapacak. Teşebbüslere bir evvelki yıl 341 milyon TL’yi aşkın ödül, yatırım ve nakit takviyesi duyurulan Big Bang’in sunuculuğunu her yıl olduğu üzere bu yıl da M.Serdar Kuzuloğlu üstlenirken, ünlü sanatçı Mustafa Sandal da sahne alacak.

 

Teknolojik eser ve hizmetlerini ticarileştirmeyi hedefleyen girişimcilere büyüme seyahatlerinde 360 derece takviye sunan kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’in, teşebbüsleri mahallî ve küresel girişimcilik ekositemiyle buluşturduğu Big Bang Startup Challenge’ta TOP 50 teşebbüs belirlendi. 13-14 Aralık 2023 tarihlerinde “The Braves” temasının ön planda olduğu Cesurların Sahnesi Big Bang’de yılın en yeterli 50 teşebbüsü, 8 farklı sektörel dikeyde bir ortaya geliyor. Teşebbüsleri ödül ve yatırımlarla buluşturacak aktifliğin sunuculuğunu bu yıl da M. Serdar Kuzuloğlu üstleniyor. İki gün sürecek Big Bang’in birinci gününde TOP 50 teşebbüs sektörel dikeylere bölünerek sunum yapacak; ikinci gün ise teşebbüslerin ödül ve yatırımları duyurulacak. Ünlü sanatçı Mustafa Sandal’ın sahne alacağı aktiflik için hazırlanan özel gösteriler ve DJ performansı ile heyecan ve coşku hiç azalmayacak. Girişimcilik ekosistemine konut sahipliği yapan Big Bang’de iştirakçiler, network’ünü genişletmenin yanı sıra fuaye alanında kurulacak olan teşebbüs stantları ve tecrübe alanlarıyla birçok teknolojik yenilik ile tanışma fırsatı bulacak. Teşebbüslere bir evvelki yıl 341 milyon TL’yi aşkın ödül, yatırım ve nakit dayanağının duyurulduğu ve bugüne dek onlarca muvaffakiyet kıssasına şahitlik eden Big Bang aktifliği tüm teknoloji meraklılarına açık ve fiyatsız.

 

İTÜ Çekirdek bugüne dek 4.200’den fazla teknoloji teşebbüsünü destekledi

Her yıl ortalama 500 startup’ı destekleyip Türkiye iktisadı için milyonlarca dolarlık katma bedel yaratan İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi, 10 yılı aşkın müddettir 4.200’den fazla teknoloji teşebbüsünü destekleyerek 1.400’ünün şirketleşmesine katkı sağladı. Teşebbüslerin 10.000 bireye istihdam yaratmalarına ve 150 milyon dolar yatırım almalarına takviye olan İTÜ Çekirdek’in bünyesinde yer alan teşebbüslerin yarattığı toplam değerleme ise 1,5 milyar dolara ulaştı.

 

Big Bang’de sahne alan teşebbüslere küresele açılma kapısı aralanıyor

12 yıldır İTÜ Çekirdek takviyesiyle teknolojilerini geliştiren yüzlerce teşebbüs, Big Bang sahnesinde aldıkları ödül ve yatırımlarla ivmelenerek küresel muvaffakiyet öykülerine ulaştı. Bu teşebbüsler ortasında 40’dan fazla ülkeye distribütörlük ağı kuran, Silikon Vadisi’nden yatırım alan, kesimlerin değişmesine sebep olan ve geleceğin unicorn adayı teşebbüsler bulunuyor. Big Bang 2023’te de tekrar geçmiş yıllarda olduğu üzere çok konuşulacak teşebbüslerin doğması bekleniyor.

 

Destekçileri güç katıyor 

Big Bang’de; Elginkan Vakfı  Elmas Paydaş; EPDK|Elder, İstanbul Büyükşehir Belediyesi-İstanbul Planlama Ajansı ve Otomotiv Sanayisi İhracatçılar Birliği (OİB) Platin Paydaş; AGESA, Akbank, AKSigorta, Etkin Ventures, Aveon Küresel Sigorta, Anadolu Efes, Anadolu ISUZU, Coşkunöz Eğitim Vakfı, EnerjiSA, Ford Otosan, ForInvest, Golrang Innovation Center, Smart Güneş Teknolojileri, Teknasyon, Yalçıner Patent ve Yapı Kredi Teknoloji Altın Paydaş olarak girişimlerimizin ivmelenlerini artırmak maksadıyla takviye oluyor, geleceğin teknolojilerine yatırım yapıyor. 

 

Big Bang Startup Challenge 2023’te sahne alacak TOP 50 teşebbüs şu formda:

 

‘’Automotive & Mobility’’ Sahnesi Girişimcileri

 

AcademicSight: Üretim çizgisine sahip firmaların, eserlerinin kalite kusurlarını otomatik olarak tespit ederek kalite denetim süreçlerini hızlandıran ve maliyetleri azaltan bir yapay zeka tabanlı sistemdir.

 

Driven AVS: Dijital Yarış Antrenörü ile yarış pilotlarının pist üstünde nerede ve neden vakit kaybettiklerini tespit ederek idman verimliliğini artırıp sürüş performanslarını artırmaktadır.

 

Newky: Patentli IOT aygıtı ve uygulaması üzerinden kullanıcının biyometrik dataları ile cep telefonunu inançlı dijital anahtara dönüştürerek araç, kapı, aygıt ve evraklarla eşleştirip kullanıma erişim müsaadesi sağlamaktadır.

 

Sutech Otonom Teknoloji A.Ş: Elektrikli, çevreci, otonom sürüş takviyeli ve uzaktan denetim edilebilen, paylaşımlı su üstü mobilite servisidir.

 

Pina Minds: Uzman olmayan bir kullanıcı tarafından gerçekleştirilen tek bir kinestetik gösterim ile programlanan ve farklı misyonları yerine getirebilen robotlar geliştirmeyi hedeflemektedir.

 

Powea: Elektrikli araçların şarjları sırasında ptf, yenilenebilir güç oranı ve şebeke uygunluğuna nazaran optimizasyon sağlayan şarj istasyonu yazılımları geliştirmektedir.

 

Wyseye (Hasar.AI): Araç hasarlarını süratli, hassas ve objektif bir formda değerlendirmeye imkan tanıyan yapay zeka takviyeli bir platform sunmaktadır.

 

ZGN Otonom: Modüler ve giydirilebilir otonom operasyon tahlilleri geliştirmektedir.

 

 

“Energy” Sahnesi Girişimcileri

 

AREYLight Al: Enerji verimliliği ve aydınlatma idaresi mevzularında inovasyonu teşvik eden akıllı tahliller sunarak dünya genelinde güç tasarrufu ve sürdürülebilirlik sağlamayı hedeflemektedir. 

 

Buradayım: Elektrik alan teoremi, güç sistem tahlili ve data tahlili tekniklerini birleştirerek oluşturduğu teknikler yardımı ile elektrik çizgilerinde arızanın yerini tespit edebilmektedir.

 

DES – Dalga Gücü Dönüşüm Projesi: Dünyanın en büyük dalga gücü projesidir.

 

INNOFLUX Teknoloji: “Enerji Odaklı Altyapı Firmaları” içerisinde bakım süreçlerinden edinilen her fotoğraf üzerinde kullanabilecekleri merkezi bir manzara sürece yazılımıdır.

 

Regenas: Geliştirilen rejenerasyon ve reaktivasyon teknolojileri ile ek atık oluşturmadan yenilenmiş mineral yağı üretimi yapmaktadır.

 

Rumitech: Güneşten ve rüzgardan elde edilen hibrit enerjiyi üzerinde depolayan ve şebeke bağımsız olarak çalışabilen sürdürülebilir güç sistemleri üretmektedir.

 

SC&P-Smart City & Partners: Uydu görüntüleme, uzaktan algılama, IoT teknolojileri ve risk tahlilleri ile etraf ve afet idaresinde proaktif karar takviye sistemleri sunarak yenilikçi ve sürdürülebilir tahliller geliştirmektedir.

 

TUMURLY: Akıllı güneş ve rüzgar türbinleri üreten ve geliştiren bir teknoloji firmasıdır.

 

 

“ITU SEED” Sahnesi Girişimcileri

 

Develhope: Genç işsizliğiyle uğraş etmek için “şimdi öğren, sonra öde” modeline sahip kodlama eğitim kampıdır.

 

Ender Turing: Satışları ve müşteri tecrübesini artırmak için 24 lisanda en süratli kıymete ulaşan Konuşma Tahlili platformudur.

 

Geojet: Çevrim içi haritalarda ve mahallî aramada yerelleştirilmiş toplumsal ve arama pazarlaması için bir araçtır.

 

Nomis: Web3 takımlarının eser, hizmet ve topluluklarını daha süratli büyütmelerine yardımcı olan kimlik protokolü ve yapay zeka takviyeli cüzdan kıymetlendirme altyapısıdır.

 

Pulsetto: Vagus hudut uyarıcı (giyilebilir ve uygulama) olarak gerilimi azaltmak, korkuyu hafifletmek ve uykuyu uygunlaştırmak için pratik bir yol sunmaktadır.

 

 

“Marketplace & Platform” Sahnesi Girişimcileri

 

FanSupport: Spor kulüplerine şartlı takviye verilmesini sağlamak gayesi ile kurulan birinci ve tek dijital platformdur. 

 

LinqiApp: 175 ülkeden 3,5 milyar insanın İngilizce konuşma pratiği problemini yapay zeka takviyeli, oyunlaştırma ve akran tahsili ile çözmeyi hedeflemektedir.

 

LojiPark Dijital Lojistik Terminali: Lojistik dalının UBER’i olarak hizmet vermektedir.

 

GotoSailing.com: Tekne kiralama ve keyifli bir deniz tatili için eşsiz kullanıcı tecrübesine dayanan bağımsız bir online platformdur.

 

Oniki: Geliştirdiği yapay zeka dayanaklı B2B Matchmaking yapan hibrit aktiflik teknolojisi ile konferans, kongre, tepe ve B2B toplantılarını, fizikî ve online ortamda ölçülebilir, verimli ve keyifli bir hale getirmektedir.

 

 

“AI & Blockchain” Sahnesi Girişimcileri

 

CopeTract: Sözleşmeleri blok zincirde depolayarak dijitalleşmesini sağlamaktadır.

 

Dejure AI: Hukukçular için yapay zeka teknolojisine sahip arama motorudur.

 

Intersection: Kullanıcıların kendi borsa hesaplarında kullanmaları için optimizasyon ve süreç maksatlı yazılım tahlilleri sunan algoritmik trade platformudur.

 

OneNewOne: Yapay zeka tabanlı “Akıllı Aday Sınıflandırma, Eşleme”, “Akıllı Mülakat”, “Akıllı Otomasyon” ve “Akıllı Teklif” modüllerini içeren işe alım idare sistemidir.

 

u-xer | Quality Museum Bilgi Teknolojileri A.Ş.: Ekranda yapılan işlerin otomatize edilmesini sağlayan RPA ve test otomasyon eseridir.

 

Utilify: Blokzincir tabanlı topluluk etkileşim platformudur.

 

 

“Digital Arts” Sahnesi Girişimcileri

 

Archade: Tasarımcılara yönelik AI-entegre bir pazaryeri projesidir.

 

Arkerobox: Çocukların dünya kültürel mirasını keşfetmesi için yenilikçi eğitim metotları ile deneyimleyerek öğrenmelerini sağlayacak eğitici kutu oyunları geliştirmektedir.

 

Handler – Hand Shake with Al: Handler, yapay zeka ile dijital oyun geliştirme süreçlerini optimize eder ve otomatize eder; kod üretimi, oyun tasarımı ve oyun istikrarı için geliştirdiği araçları kendi iş akışlarında faal olarak kullanırken, birebir vakitte öbür oyun şirketlerinin üretim süreçlerine yapay zeka entegrasyonu hizmeti de sunmaktadır.

 

Soundbank: Müzik dinleyicilerinin, fanların yahut yatırımcıların, müziklerin gelecek dinlenme gelirlerine ortak olmasını ve nizamlı gelir elde etmesini sağlarken, müzikleri tokenize ederek yatırıma açmaktadır.

 

V-Risetech: AI tarafından üretilen MOCAP verisi sayesinde, seçilen sanal stüdyolarda metin ve dinamik kamera hareketleri ile görüntü içeriği oluşturulmasını sağlamaktadır.

 

 

“Insurtech & Wellbeing” Sahnesi Girişimcileri

 

Aivigo: İş kaynaklı bel, boyun ve sırt ağrısı üzere kas-iskelet rahatsızlıklarının önlenmesi ve tedavisinde şahsileştirilmiş tahliller sunan yapay zeka takviyeli dijital sıhhat platformudur.

 

Bambala: Annelerin hayatını kolaylaştıran +6 aylık bebeklere günün her anında, pratik, lezzetli, besleyici, uzun raf ömürlü, katkı maddesiz eserler ve bu eserlere kolaylıkla annelerin ulaşmalarını sağlayan dijital tahliller sunmaktadır.

 

CS MOTOR TEST: Araç motorlarında yanma odası kaçaklarının tespitini sağlamaktadır.

 

Mistikist: Görsel-işitsel uyaranlar kullanarak, gerilimin azaltılmasına, odaklanmanın ve iş performansının artırılmasına takviye olan beyin dalgası düzenleyicisi ve yapay zeka takviyeli nörobilim uygulamasıdır.

 

Yanhak.com: Çalışanların gelirlerini, haklarının tümünü tam kapsamlı olarak kişiselleştirebilmelerini ve yönetebilmelerini yapay zeka takviyesiyle sağlayan bir platformdur.

 

 

“Sustainability & Smart Cities” Sahnesi Girişimcileri

 

Avisoff: Kuşların verdiği ziyanları, kuşlara ziyan vermeden engelleyen yeni kuşak kuş kaçıran lazer sistemleridir.

 

Beespenser: Elektronik devre kartı üreten prototipleme aygıtı geliştirmektedir.

 

Captanomy: İmalatçı, ihracatçıların karbon salımlarını ölçüp azaltmalarına yardımcı olarak performanslarını puanlayıp bankalar ve sigorta şirketleriyle ilişkiye geçirerek yeşil eserleri için avantajlı oranlar elde etmelerini sağlayan yenilikçi bir SaaS platformudur.

 

DGMOS: Uluslararası mutabakatlar paralelinde tehlikeli hususlarla faaliyet gösteren tüm işletmelerin süreç  yönetimlerini aktif ve inançlı bir halde yönetebilmesini sağlamak hedefiyle Saas Dijital servis hizmetleri sağlamaktadır.

 

Kenevir Blok: İklim krizine tedbir olarak karbon negatif, kendinden ısı-ses yalıtımlı, yangına güçlü geri dönüştürülebilir ve doğal olarak üretilen kenevir blok eseri ile sağlıklı yapılar inşa etmektedir.

 

Otonom Sürüş ve Mani Tespit İiin LIDAR: Otomotiv ve Robotik Sistemleri için LIDAR Tahlili sunmaktadır.

 

Packard Air Conditioning Technology Inc.: Güneş paneli dayanaklı iklimlendirme ve soğutma aygıtları üretmektedir.

 

Parkera Arge Ve Sürdürülebilir Teknolojiler Ticaret Anonim Şirketi: Şoförlerin saniyeler içerisinde boş park yeri bulmalarına ve karbondioksit emisyonlarını azaltmalarına yardımcı olan yapay zeka takviyeli taşınabilir uygulamadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen