Cum. May 3rd, 2024


Beylikdüzü Belediyesi tarafından “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Kültür Mirası: Heykel ve Resim” temasıyla düzenlenen 8. Beylikdüzü Metal Heykel Sempozyumu ve 8. Beylikdüzü Fotoğraf Çalıştayı sona erdi. Sempozyum ve çalıştaydan elde edilen 10 sanat yapıtını ilçeye kazandırmaktan memnunluk duyduğunu lisana getiren Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, “Bir toplum sanata, edebiyata ve sanatkara kıymet verdiği ölçüde güçlüdür. Biz onun için sanata ve sanatkara bedel vermeye devam edeceğiz. Burada ortaya çıkan yapıtları Beylikdüzü’nün en hoş yerlerinde konumlandırarak komşularımızla buluşturacağız” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi’nin “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Kültür Mirası: Heykel ve Resim” temasıyla düzenlediği 8. Beylikdüzü Metal Heykel Sempozyumu ve 8. Beylikdüzü Fotoğraf Çalıştayı sona erdi. Pazar İstanbul Sempozyum Alanı’nda sanatlarını icra eden heykeltıraşlar; Burak Ayazoğlu, Büşra Kara, Emrah Önal, Şenol Bora ve Gizem Sezen Özçelik ile BAKSM’de düzenlenen fotoğraf çalıştayında Cumhuriyet’e yakışır eserler ortaya koyan ressamlar; Durmuş Bahar, Eda Çığırlı, Gölge Artizm, Hande Ünver ve Sema Bicik’in yapıtları Galeri Bedri Rahmi Stant Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

“Cumhuriyet’in 100.yılına yakışır işler yapmaya devam edeceğiz”

8. Beylikdüzü Heykel Sempozyumu ve Fotoğraf Çalıştayı standının açılış merasiminde konuşan Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, “Bugün burada fotoğraf çalıştayı ve heykel sempozyumunda elde ettiğimiz 10 sanat yapıtını Beylikdüzü’ne kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Bir toplum sanata, edebiyata ve sanatkara paha verdiği ölçüde güçlüdür. Biz onun için sanata ve sanatkara kıymet vermeye devam edeceğiz. Burada ortaya çıkan yapıtları Beylikdüzü’nün en hoş yerlerinde konumlandırarak komşularımızla buluşturacağız. Beylikdüzü’nde sanat her daim var olacak. Sanatı, sanatçıyı desteklemeye ve Cumhuriyet’in 100.yılına yakışır işler yapmaya devam edeceğiz” sözlerini kullandı. Merasimde konuşma yapan heykeltıraşlar ve ressamlar ise kendilerine takviye veren Beylikdüzü Belediyesi çalışanları ve ilçe halkına teşekkür etti. Kurdele kesitinin akabinde Lider Çalık, eşi Zehra Çalık ile birlikte her bir yapıtın kıssasını sanatkarlardan dinledi. Stant, 23 Kasım tarihine kadar BAKSM’de sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen