Cum. May 17th, 2024

Cumhuriyetin 100. Yılı İnegöl’de Coşkuyla Kutlanacak

 

İnegöl’de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı, Kaymakamlık ve İnegöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek etkinliklerle coşkuyla kutlanacak. 100. Yıl coşkusu, kentin dört bir yanını saracak.

Türkiye, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına hazırlanıyor. Tüm yurtta olduğu üzere İnegöl’de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırlıklar İnegöl Kaymakamlığı ve İnegöl Belediyesi tarafından aralıksız devam ederken, 2 gün düzenlenecek farklı etkinliklerle 100. Yıl coşkusu tüm kenti saracak.

İNEGÖL’DE CUMHURİYETİN 100. YILI KAPSAMINDA YAPILACAK PROGRAMLAR

28 Ekim Cumartesi günü İnegöl’de kutlamalar 13.00’da Atatürk Anıtında düzenlenecek çelenk sunma merasimi ile başlıyor. Resmi merasim sonrası İnegöl Belediyesi’nin Uzun Sokak girişinde iki aktifliği olacak. 13.00-16.00 saatleri ortasında Uzun Sokak girişinde çocuklara yönelik “Cumhuriyet Fotoğraf Atölyesi” aktifliği ve Cumhuriyetin 100. Yılı Anısına Presstagram (anı fotoğrafı) aktifliği yapılacak. 14.00’da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde “Oyun Arkadaşım” isimli çocuk tiyatro gösterisi ve akşam 18.30’da da İnegöl AVM önünden başlayıp Atatürk Anıtına kadar devam edecek “Cumhuriyet Yürüyüşü” gerçekleştirilecek.

CUMHURİYET COŞKUSU KÜLTÜR SANAT OTOBÜSÜYLE TÜM KENTİ SARACAK

29 Ekim Pazar günü de sabah 10.00’da Kaymakamlık makamında Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Lideri Alper Taban’ın tebrikleri kabulü ile başlayacak programlar, akabinde 10.30’da Atatürk Bulvarı üzerinde eski hükümet konağı yanındaki alanda resmi merasimlerle devam edecek. Pazar günü 15.00-17.00 ortasında da İnegöl Belediyesi Kültür Sanat Otobüsü kent çeşidi yapacak.

BAŞKAN TABAN’DAN KUTLAMALARA DAVET

İnegöl Belediye Lideri Alper Taban, düzenlenecek programlara ait yaptığı açıklamada tüm ilçe halkını etkinliklere davet etti. Cumhuriyetimizin 100. Yılının büyük bir coşkuyla kutlanması ismine hazırlıkların sürdüğünü kaydeden Lider Taban, “Birlik ve beraberliğe en fazla muhtaçlık duyduğumuz bir periyottan geçiyoruz. Bu birlikteliği sağlama noktasında da milletimizin adeta çimentosu olan Cumhuriyetimizin 100. Yaşını kutlamaya hazırlanıyoruz. İnegöl Kaymakamlığımız ve Belediyemiz iş birliğinde yapacağımız etkinliklere de vatandaşlarımızın gerekli ilgiyi göstereceklerinden kuşkumuz yok. Bilhassa Cumartesi günü çocuklarımıza yönelik Uzun Sokak girişinde yapılacak etkinliklerle gelecek kuşaklarımızı de Cumhuriyetin izinde ve gölgesinde yetiştirme noktasında programlarımız olacak. Yeniden Cumartesi akşamı yapılacak korteje de tüm ilçe halkımızı davet ediyoruz. Tıpkı vakitte Pazar sabahı 10.30’da Atatürk Bulvarı üzerinde yapılacak kutlama programında da tekrar tüm ilçe halkımızla Cumhuriyet coşkusunu yaşamak istiyoruz. Tüm programlarımıza ilçe halkımızı davet ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen