Per. May 2nd, 2024


DEPSAŞ GÜÇ SPOR KULÜBÜ MUVAFFAKİYET SERİSİNİ SÜRDÜRMEKTE KARARLI

 

Avrupa ve Dünya şampiyonalarında hem ferdî hem de ekip oyunlarında büyük başarılara imza atan DEPSAŞ Güç Spor Kulübü, yeni zaferler kazanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl şampiyon olarak Erkekler Voleybol 1. Lig’e yükselen DEPSAŞ Güç Spor Kulübü Voleybol Ekibi, Efeler Ligi’ne yükselmeyi amaçlıyor. Türkiye Hentbol Federasyonu 1. Lig B kümesinde çaba eden DEPSAŞ Güç Spor Kulübü Hentbol Ekibi ise oynadığı üç lig maçında da galip geldi. Kulübün ampute futbol grubu ise şampiyonluk gayesiyle hazırlıklarını sürdürüyor.

 

Geçtiğimiz aylarda GAP Gençlik Spor Kulübü’nü devralarak gençlerin sporla tanışmalarına ve muvaffakiyetler elde etmelerine katkısını hızlandıran DEPSAŞ Güç, bölgeye katma bedel sağlayacak toplumsal yatırımlarını sürdürüyor. Zaman sonrası DEPSAŞ Güç Spor Kulübü olarak ismini çeşitli başarılara yazdıran takım, Avrupa ve dünya şampiyonalarında, amatör ve ferdi branşlarda yakaladığı muvaffakiyet grafiğini sürdürmek için yeni periyoda süratli başladı. Voleybolda, Erkekler Voleybol 1. Lig B kümesinde uğraş eden kulüp, Hakkari Gençlik Sportif Faaliyetler’i 3-2, Yenişehir Belediyespor’u 3-0 ve Seyhan Yıldırım’ı 3-1’lik skorla mağlup etti. Yeşil turunculu takım, galibiyet serisine devam ederek kümedeki savını sürdürmeyi arzuluyor. 

 

“Bireysel sporlarda maksadımıza emin adımlarla ilerliyoruz” 

Devir süreci ile bölge gençliğinin yanı sıra Türkiye’nin farklı vilayetlerindeki genç yetenekleri de renklerine bağladıklarının ve farklı branşlarda birçok atletin yetişmesine katkı sunduklarının altını çizen DEPSAŞ Güç Spor Kulübü Lideri Murat Karagüzel,  kulübün Türkiye şampiyonluklarının yanında, Avrupa ve dünya genelinde de kıymetli başarılara imza atmış atletlere sahip olduğunu belirtti. Karagüzel, “Bireysel spor kollarında muvaffakiyet grafiğimiz oldukça yüksek. Bu alanlarda en yeterlisi olma amacımıza emin adımlarla ilerliyoruz.” dedi. 

 

Bilek güreşinde yeni şampiyonluklar

 

Sporcuların yetişmesine yönelik ağır çalışma temposunun başında deneyimli isim Mehmet İpek bulunuyor. Son periyotta ferdî sporlarda sağlanan muvaffakiyetleri aktaran DEPSAŞ Güç Spor Kulübü Sportif Yöneticisi Mehmet İpek, “Geçtiğimiz aylarda Kazakistan’da gerçekleşen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda çok sayıda birinciliğe imza attık. Ekibimiz dünya üçüncüsü oldu. World Combat Games şampiyonasında ise Türkiye’yi gururla temsil eden atletimiz Gökhan Seven, bedensel engelliler 75 kilo sol kol kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu. Bilek güreşi atletlerimiz 2023 yılı içerisinde düzenlenen dünya ve Avrupa şampiyonalarından toplam 25 madalya ile döndü. 

 

Sıra, kadro sporlarındaki yeni başarılarda

 

Kick Boks, Ateşli Silahlar ve başka ferdi kategorilerde değerli başarılara imza attıklarının altını çizen Mehmet İpek, ferdî sporlardaki bu başarıyı kadro sporlarına da yansıtmakta savlı olduklarını belirtti. Kelamlarını sürdüren İpek “Kick Boks’ta muvaffakiyet argümanımızı yeni şampiyonluklarla tazeledik. Bunun yanında, 15 Temmuz Ulusal Birlik ve Demokrasi Kupası’nda Ateşli Silahlar Gençler kategorisinde Türkiye Şampiyonu olduk, başka branşlarda ise madalyalar aldık.  Kulüp olarak ekip sporlarında da birebir başarıyı göstermek istiyoruz. Voleybol ekibimizin bu yılki maksadı şampiyonluk. Hentbol kadromuz da 1. Lig B kümesindeki uğraşını muvaffakiyetle sürdürüyor. Ligde oynadığımız 3 maçtan da galibiyetle ayrıldık. Ampute futbol kadromuz yeniden şampiyonluk maksadıyla hazırlıklarını sürdürüyor.” tabirlerine yer verdi.

 

Voleybolda gaye Efeler Ligi

 

Voleybol kadrosunun maksadı ve geleceğine ait açıklamalarda bulunan DEPSAŞ Güç Spor Kulübü Lideri Murat Karagüzel, “Hedefimiz doğrultusunda ilerliyoruz ve açıkçası bu epey yüksek.  Amacımız gençleri voleybola kazandırmak ve voleybolu sevdirmek. Bu yolda ilerlemeye devam ediyoruz. Evvel İkinci Lig’e, buradan da Birinci Lig’e yükselerek ilerleyişimizi sürdürdük. Artık ise evvel Play Off’a çıkmayı sonra da Efeler Ligi’ne yükselmeyi hedefliyoruz. Bu sene inşallah Şanlıurfalı voleybol severleri sevindireceğiz.” diye konuştu. 

 

Deplasmandan galibiyetle döndü 

 

Oynadığı 4 maç sonrasında topladığı 8 puanla B Grubu’nda 4’üncü sıraya yükselen DEPSAŞ Güç Spor kulübü, tepe yarışını sürdürüyor. Kadro, hafta içi gerçekleştirdiği teknik, taktik ve güç idmanlarının akabinde Seyhan Yıldırımspor deplasmanından galibiyetle döndü. Ligde 4’üncü maçını Adana temsilcisiyle yapan DEPSAŞ Güç Spor Kulübü voleybol grubu, üst sıralardaki savını sürdürmek istiyor. 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen