Cum. May 3rd, 2024


DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’NDE SANAT, EDEBİYAT VE ÇOCUK HAKLARI İÇİN BİR ORTAYA GELDİLER  

Sanat, cemiyet ve basın dünyası, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde manalı bir tertipte bir ortaya geldi. “Okumak her çocuğun hakkıdır” sloganıyla binlerce çocuğun hayatına dokunarak onlara maddi ve manevi manada takviye olan TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) kurucusu ve İdare Konseyi Lideri Ebru Uygun mesken sahipliğinde edebiyat ve sanat buluşması gerçekleştirildi. Aktiflikte, çağdaş ebru sanatkarı olan Uygun’un yapıtları de sergilendi.   

Çağdaş ebru sanatkarı ve TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) kurucusu ve İdare Konseyi Lideri Ebru Uygun’un özgün yapıtları, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde gerçekleştirilen manalı bir tertipte sanatseverlerle buluştu. Sanat, cemiyet ve basın dünyası Uygun’un mesken sahipliğinde, Aysun Öz moderatörlüğünde gerçekleştirilen sanat ve edebiyat içerikli sohbet buluşmasında bir ortaya geldi. 

The Ritz-Carlton, Istanbul’un yer sponsoru olduğu davette Uygun’un sanat yapıtları de davetlilerle buluştu. Davete Erol Evgin, Monik İpekel, İsmet Alpagut, İdil Lüleci, Şah Yaycı, Canan İmer, Türkan Şerbetçi, Gülay Kuru, Zafer Kozanoğlu, Türkan Gürsel, Sedefhan Oğuz üzere çok sayıda isim katıldı.    

Bugüne dek 8 milyonu aşkın çocuğa ışık oldu 

Ebru Uygun, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde gerçekleştirilen bu özel davette, “Okumak her çocuğun hakkıdır” sloganıyla yola çıkarak kurucusu olduğu TOÇEV ve gelecek projelerinden bahsetti. Bugüne dek yaptığı tüm projelerle çocukların ferdî ve toplumsal gelişimlerine dokunan, binlerce çocuğun hayatına ışık olan TOÇEV’in kuruluş öyküsünü ve 30 yıllık seyahatini anlattı ve şunları söyledi; “Hayalim her vakit daha fazla çocuğun hayatına dokunabilmekti. Bana göre hayalini o denli sevmelisin ki hiçbir sorun seni hayalinden uzaklaştırmamalı. TOÇEV olarak çocukların kültürlü, bilgili, üretken ve en kıymetlisi vicdanlı şahıslar olmaları ve toplumda kendilerine taraf bulabilmeleri için 30 yıldır çalışıyoruz. Bu manada bize istekli takviye verenler, manevi ailelerimiz çok değerli. Geliştirdiğimiz projelerle 8 milyonu aşkın çocuğun hayatta özgürce var olmalarına katkıda bulunduk” diye konuştu. 

2024 yılında TOÇEV’in 30. yılını kutlayacağına da değinen Uygun, çocuklar için yapılacak son projeleri ‘Metanoya TOÇEV Köyü’ projesinden de bahsetti. Uygun, “Vakıf olarak en ehemmiyet verdiğimiz şey çalışmalarımızın sürdürülebilir olması. Bu bağlamda birinci evvel PAYAM Ekolojik Badem Köyü projesini hayata geçirdik. Bu projenin en değerli özelliği toprağa dikilen badem ağaçlarından hasat alabilmeye başladıktan sonra vakfa nizamlı ve sürdürülebilir gelir elde edecek olması. Şu anda da Metanoya TOÇEV Köyü’müzün çalışmalarına başladık. Bu köyümüz de çocukların tabiat içinde nefes alabildiği, hayatlarını özgürce sürdürebileceği bir ömür alanı olacak” diye konuştu.  

Ebru Uygun, Aysun Öz ile birlikte gerçekleştirdiği sohbette “Kendi Masalımın Kahramanıyım” isimli kaleme aldığı son kitabı ve sanat yapıtlarının kıssasını de davetlilerle paylaştı. Etkinlik sonunda, Ebru Uygun’un yapıtları ve kitapları satışa sunuldu. Satıştan elde edilen gelir TOÇEV’e bağışlandı. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen