Cum. May 3rd, 2024


Dünya kentleri Tepesi 31 Ekim’de Üsküdar’da

BM HABİTAT KENTLER GÜNÜ DORUĞU DÜNYADA BİRİNCİ KERE BİR İLÇEDE YAPILACAK

ZİRVE 31 EKİM’DE EMİNE ERDOĞAN HANIMEFENDİ’NİN TEŞRİFLERİYLE GERÇEKLEŞECEK

140 ÜLKEDEN DEVLET VE BELEDİYE LİDERLERİ ÜSKÜDAR’DA BULUŞACAK

ZİRVENİN ANA GÜNDEMİ ‘’SIFIR ATIK’’ OLACAK

 

Üsküdar Belediyesi bir birincisi başarıp dünyanın önde gelen birçok kentini geride bırakarak Birleşmiş Milletler Habitat Dünya Kentler Günü Tepesini Üsküdar’da gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bugüne kadar dünyanın sayılı metropol kentlerinde gerçekleştirilen tepe birinci sefer bir ilçede yapılacak. Tepe Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin teşrifleriyle gerçekleşecek. 

Geri sayımın başladığı dorukta etkinlikler, Üsküdar’da bulunan çeşitli yerlerde gerçekleştirilecek. Birleşmiş Milletler Dünya Kentler Günü Doruğu Emine Erdoğan’ın dayanak ve himayelerinde gerçekleşecek. 140 ülkeden devlet liderleri, belediye liderleri ve şehircilik uzmanları İstanbul Üsküdar’da buluşacak.

 

Üsküdar Belediyesi, dünyanın en değerli şehircilik doruğu olan Dünya Kentler Günü Zirvesi’ne mesken sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünyanın en değerli kentlerinin akabinde bu yıl birinci defa bir ilçe belediyesi olarak Üsküdar’da gerçekleştirilecek olan tepe, 31 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşecek. Tepeye, 140’dan fazla ülkeden devlet liderleri, bakanlar ve kent yöneticileri katılacak.

Zirvenin Ana Teması ‘Sıfır Atık’ Olacak

Zirvenin ana teması, ‘’Sıfır Atık’’ olacak. Bir öbür değerli başlıkta ise  “Herkes İçin Sürdürülebilir Kentsel Geleceğin Finansmanı” gündeme gelecek. Bu temalar kapsamında, sıfır atık, sıfır atık da süreklilik, kentsel kalkınmanın finansmanı, iklim değişikliğinin tesirlerinin azaltılması, sürdürülebilir ulaşım ve altyapı, toplumsal ahenk ve kapsayıcılık üzere hususlar ele alınacak. Tepe, Birleşmiş Milletler, hükümetler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve özel bölüm temsilcileri üzere farklı kesitlerden iştirakçilerin görüş ve tecrübelerini paylaşacağı bir platform oluşturacak.

Zirveye Emine Erdoğan Mesken Sahipliği Yapıyor

Zirvenin Türkiye’ye kazandırılmasında kıymetli rol oynayan Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde ve Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın takviyeleriyle düzenlenen tepe, Üsküdar Belediyesi Lideri Hilmi Türkmen’in mesken sahipliğinde yapılacak. Dünya Kentler Günü Tepesi, dünya kentleri birinci sefer bir ilçede buluşacak olan tarihi bir aktiflik olacak. Tepe, Üsküdar’da bulunan çeşitli yerlerde gerçekleştirilecek. 

Hilmi Türkmen: ‘’Çok heyecanlıyız!’’

31 Ekim 2023’te İstanbul Üsküdar Belediyesi olarak Habitat Dünya Kentler Günü aktifliğine konut sahipliği yapacak olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyleyen Hilmi Türkmen, “Bu özel aktiflik, temel meseleleri örnek tahlillerle çözmüş kentlerin ehemmiyetini vurgulamak ve dünya açısından sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak için bir fırsat sunuyor. İstanbul Üsküdar Belediyesi olarak, sürdürülebilir kentleşme amaçlarımıza ulaşmak için kararlılıkla çalışıyor, kentimizi daha yaşanabilir ve kapsayıcı hale getirmek için büyük adımlar atıyoruz. Dünya Kentler Günü, kentlerimizin geleceği için kıymetli bir platform oluşturuyor ve bu platformda bu tecrübelerimizi, başarılarımızı paylaşmak istiyoruz. Bunun da ötesinde, dünyanın birçok ülkesinden devlet adamlarının, metropol kentlerin üst seviye yöneticilerinin katılacağı tepede yapılacak deneyim paylaşımlarını ülkemiz ismine da çok kıymetli buluyoruz” sözlerini kullandı.

Üsküdar Tarihi Yerleriyle Vitrine Çıkacak

Bu tema doğrultusunda, kentsel kalkınmanın finansmanı, iklim değişikliğinin tesirlerinin azaltılması, sürdürülebilir ulaşım ve altyapı, toplumsal ahenk ve kapsayıcılık üzere mevzular ele alınacak. Etkinliklere, Birleşmiş Milletler, hükümetler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve özel dal temsilcileri üzere farklı bölümlerden iştirakçiler bekleniyor. İki gün sürecek tepe ve etkinlikler boyunca Üsküdar’ın değerli tarihi ve özel da yerleri kullanılacak. Tepeye gelen yüzlerce yönetici Üsküdar ve İstanbul’u yakından tanıma imkanı bulacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen