Cum. May 3rd, 2024


Ford Otosan Yeniköy Fabrikası’nda üretildi:

Yeni Jenerasyon Transit Custom Ticarete Sınıf Atlatmaya Hazır

 

Ürettiği ticari araçlarıyla Ford dünyasında yıldızlaşan Ford Otosan, Yeniköy Fabrikası’nda üretilen Avrupa’nın en çok satan van’ı olan Transit Custom’ın yeni jenerasyon versiyonunu satışa sundu. 

Ticaretin geleceğini şekillendirmek için, 1 tonluk araç segmentindeki müşterilere verimliliği artıracak yenilikçi tahliller sunmak üzere sıfırdan tasarlanan yeni jenerasyon Transit Custom; üstün performansı, akıllı ve kontaklı teknolojileri, konforlu, şık ve pratik dizaynıyla kategorisine sınıf atlatıyor. Türkiye’nin birinci bağlanabilir fabrika çıkışlı ticari aracı olmasının yanı sıra her vakit ve her yerde araç ile uzaktan temasta kalmayı sağlayacak FordPass Taşınabilir Uygulaması’nın Türkiye’de birinci sunulduğu model olan yeni kuşak Transit Custom en son teknolojinin kusursuz entegrasyonu ile gelişmiş sürüş tecrübesi ve güvenlik sunarak ülkü bir seçim haline geliyor

 

Ford Otosan, 2012 yılından bu yana üretim üssü olduğu, Avrupa’nın en çok satan van’ı olan, 2013 ve 2020’de Yılın Milletlerarası Van’ı seçilen Transit Custom’ın yeni versiyonunu pazara sundu. Yeni jenerasyon Transit Custom daha yenilikçi özellikleri ve akıllı teknolojileriyle daha yüksek randıman ve performans sağlayarak müşteri beklentilerini en üst düzeyde karşılıyor.

Transit Custom’ın yeni versiyonu, Ford’un küresel araştırma, mühendislik ve yazılım yetkinliklerinin gücünden doğdu. Üretimi büsbütün Ford Otosan’a ilişkin olan yeni kuşak Transit Custom, şirketin önümüzdeki günlerde resmi açılışını gerçekleştireceği Yeniköy Fabrikası’nda sınırdan indirdiği birinci araç oldu.

Kategorisinde sağlamlığı, işlevselliği ve güvenilirliği ile öne çıkan Custom, 1 tonluk araç segmentindeki müşterilere yenilikçi ve verimliliği artıracak yeni tahliller sunmak üzere sıfırdan tasarlandı. Eşsiz bir tecrübe yaratmak ismine geliştirme sürecinde müşterilerden gelen geri bildirimlerden yola çıkıldı ve insan odaklı bir tasarım ideolojisi benimsendi.

Ford Türkiye İş Alanı Önderi Özgür Yücetürk, şu sözleri kullandı: “Ford Otosan, Ford dünyasında üretim ve mühendislik yetkinliklerini kanıtlamış bir tertip. Ford’u Türkiye’de ve Avrupa’da liderliğe taşıyan ticari araçları Ford Otosan’da üretiyoruz. İşte bu araçlardan biri de dünyadaki tek üretim merkezi olduğumuz, Avrupa’nın en çok satan van’ı olan Transit Custom. Artık Custom’ın yeni kuşak versiyonunu müşterilerimizle buluşturmaktan büyük gurur duyuyoruz. Üstelik Custom’ın ‘geleceğin fabrikası’ olarak isimlendirdiğimiz Yeniköy’de çizgiden inen birinci araç olması bizim için farklı bir memnunluk kaynağı. Bir başka birinci ise Türkiye’nin birinci bağlanabilir fabrika çıkışlı ticari aracı olması. Bağlanabilirliği benimseyerek daha verimli, inançlı ve birbirine bağlı bir ticari ortamın önünü açıyoruz. Müşterilerimizin beklentileri en üst düzeyde karşılayacak olan yeni jenerasyon Transit Custom, yenilikçi, verimli ve inançlı özellikleriyle ticareti dönüştürmeye hazır.”

İç dizaynda inovatif tahliller, dış dizaynda yavuz çizgiler

Segmentinin önderi Ford Custom ailesi tasarımı ile geleceğin ticari araç vizyonunu yine tanımlıyor.  Custom, yavuz tarzı ve göz alıcı dış görünümüyle öne çıkarken, yüksek teknolojili iç tasarımı ile unutulmaz bir tecrübenin kapılarını açıyor.

Custom’ın dinamik ve şık dış görünümü; yenilenmiş ön ve art tamponunun yanı sıra yeni ızgara, yeni jantlar, geceyi gündüze dönüştüren LED farlar ile tamamlanıyor. İç dizaynda ise her iş alanına uygun inovatif tahliller ve akıllı teknolojilerle daha yüksek randıman sağlıyor.

Yeni Custom’da araç yüksekliği 50 mm azalırken, araç uzunluğu 77mm arttı ve dingil uzaklığı 167 mm uzadı. Böylelikle Custom, 1327 kg’lık geniş bir yükleme kapasitesiyle geliyor ve yük alanına daha kolay erişim sunuyor.

Sınıfındaki öbür araçlara kıyasla elverişli ve yenilikçi yük alanı uzunluğu sayesinde, ön yolcu koltuklarının kullanılmasını engellemeden 4 metre uzunluğundaki yükler rahatlıkla taşınabiliyor. Panel van müşterileri LED tavan aydınlatmaları sayesinde yüklerini daha kolay denetim altında tutabiliyor.

Yeni iç yer, Custom müşterilerinin sevdikleri pratiklikten, teknolojiden taviz vermeksizin kabin içi konforu artırıyor. Otomatik kayar kapı, alışılagelmiş kapıların tam olarak açılamadığı dar alanlarda, yolcuların araca girip çıkmasını kolaylaştırıyor.

Yeni Custom ile kontaklı, eğlenceli ve akıllı sürüş deneyimi

Eşsiz güvenilirliği gelişmiş irtibat özellikleriyle birleştiren yeni kuşak Transit Custom, gibisi görülmemiş bir denetim, verimlilik ve gerçek vakitli içgörü sağlıyor. En son teknolojinin kusursuz entegrasyonu ile bu araç, gelişmiş güvenlik, gerçek vakitli data bilgileri ve eşsiz bağlanabilirlik sunarak günümüzün süratli dünyasında ülkü bir seçim haline geliyor. Birebir vakitte işletmelerin dijital çağda çalışma ve gelişme hallerinde ihtilal yaratıyor.

Kullanım kolaylığı için şoföre bakan açıyla konumlanan 13 inç yatay dokunmatik ekran bulunuyor. 12 inç dijital gösterge paneli araçla ilgili tüm ögelerin şoförün denetiminde olmasını sağlarken, yeni orta konsol, direksiyon sütunundaki vites kolu ve elektronik el freni ile yuvarlatılmış kare direksiyon üzere özellikler kabin içinde erişime katkıda bulunuyor. Ford’un gelişmiş SYNC 4 irtibat ve cümbüş sistemi ile harika süratli temas da sunuluyor.

Dijital Dikiz Aynası ise geri görüşün birçok vakit kısıtlı olduğu panel van, çift kabinli van ve servis minibüsü modellerinde şoförlere standart dikiz aynalarına kıyasla iki kat daha geniş görüş açısı sağlıyor.

Yeni Custom ayrıyeten anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliğiyle istenilen yerden aracın kapılarını kilitleyip açmaya, araç durumunu evvelce ve uzaktan denetim etmeye imkan tanıyor.

Her vakit ve her yerde araçla kontakta kalmayı sağlayan FordPass Taşınabilir Uygulaması sayesinde aracın anlık pozisyonu harita üzerinde kolay kolay görülebiliyor. FordPass muhtemel bir arıza ve yol yardım durumlarında da çabucak devreye giriyor. Bir arıza oluşması durumunda, Tahlil Merkezi eş vakitli olarak şoföre direkt ulaşıyor yahut SMS ile bilgilendiriyor. Aracın durumu uzaktan tespit edilerek mevcut pozisyonu ve yaşanan arıza bilgisi yol yardım takımlarıyla paylaşılıyor ve bu sayede en kısa müddette arızanın giderilmesi için gerekli takviye veriliyor. FordPass ayrıyeten aracın bakım vaktini da takip ediyor. Aracın bilgilerini sistemli denetim ederek, bakım muhtaçlığı oluştuğunda şoförle irtibata geçiyor.

Bir birinci: İsteğe bağlı Taşınabilir Ofis Paketi

Müşterilerin işlerini optimize etme gayesiyle Transit Custom birebir vakitte Türkiye’de ve sanayide birinci olarak taşınabilir ofis paketi sunuyor. Taşınabilir Ofis paketinde yenilikçi, eğilebilir bir direksiyon öne çıkıyor. Tabletler ve dizüstü bilgisayarlar için ergonomik bir stant ya da rahatça yazı yazmak ve öğlen yemeği molalarında kullanmak için düz bir masaya dönüşebiliyor. Pakette ayrıyeten daha parlak LED kabin aydınlatması ile dokümanlar ve aygıtlar için inançlı bir saklama alanı da bulunuyor.

Verimlilikten taviz vermeyen üstün performans

Yeni kuşak Custom, 136 PS ve 360 Nm tork üreten, 150 PS ve 360 Nm tork üreten, 170 PS ve 390 Nm tork üreten 2 litre dizel motor seçeneklerinde sunuluyor. Altı vitesli ileri manuel şanzımanın yanı sıra sekiz vitesli ileri otomatik şanzıman seçenekleriyle, süratli ve yumuşak vites geçişleri sağlıyor. Böylelikle konforu elden bırakmadan üstün bir performans sağlıyor.

Yeni Custom ayrıyeten tüm donanım düzeylerinde bağımsız süspansiyon sunuyor. Böylelikle yüksek süratlerde, ani frenlerde yahut keskin virajlarda yol tutuşunu artırarak güvenliği ve sürüş tecrübesini üst seviyeye çıkarıyor. Kapsamlı güç transfer organları yelpazesinin 6,5 /100km’den başlayan beklenen yakıt tüketimi ve 173 g/km’den başlayan CO2 emisyonları ile yeni kuşak Custom’a sınıfının başkanı verimlilik sağlaması bekleniyor.

Konforlu, inançlı sürüş deneyimi

Yeni kuşak Custom, gelişmiş şoför dayanak sistemleri ile iş rutinlerini kolaylaştırmanın yanında seyahatleri daha konforlu, pratik, daha inançlı ve keyifli hale getiriyor. Yeni Custom’da standart olarak sunulan şoför dayanak sistemleri:

  • Çarpışma Öncesi Yardım Asistanı
  • Şerit Takip Sistemi
  • Akıllı Sürat Yardım Asistanı
  • Trafik İşareti Tanıma Sistemi
  • Hız Denetim Sistemi
  • Ayarlanabilir Sürat Sınırlayıcı
  • Arka Park Sensörü
  • Otomatik Far Kontrolü
  • Otomatik Uzun Farlar

Ayrıca farklı muhtaçlıkları karşılamak için sürüş dinamiklerini ve duyusal tecrübeleri şoförün gereksinimlerine nazaran uyarlayan farklı modlarda sunuluyor:

  • Normal: Günlük kullanıma uygun, yolda sürüşe nazaran uyarlandı ve tüm şartlarla başa çıkmak için ayarlandı.
  • Eko: Uzun seyahatler için kullanışlı olan bu mod, yakıt iktisadını en üst seviyeye çıkarmak için konfor özelliklerinin kullanımını minimize ediyor.
  • Spor: Aracın suratını artırmak için gaz yansısını değiştiriyor.
  • Kaygan: Islak yahut buzlu yol şartlarında ekstra güvenlik sağlıyor. Motor ve şanzıman, tekerlek kaymasını daha fazla denetim etmek için birlikte çalışarak tekerlek patinajını azaltacak formda ayarlandı.
  • Çekme: Yükü olan büyük römorkların/teknelerin çekilmesini kolaylaştırmak için kullanılıyor.
  • Off Road: Aracın engebeli yere ahenk sağlamasına müsaade veriyor.

Segmentine sınıf atlatan yeni kuşak Transit Custom, teknoloji, güvenlik ve üstün konfor özellikleri ile 1.097.000 TL tavsiye edilen başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor.

Yeniköy Fabrikası, Transit Custom’ın dünyadaki tek üretim merkezi

Ford Otosan, otomotiv endüstrinin elektrikli dönüşümüne liderlik etme misyonuyla hayata geçirdiği 2 milyar avroluk yatırım vizyonunun bir modülü olarak sürdürülebilir ve dijital verimlilik uygulamalarıyla Yeniköy Fabrikası’nı baştan sona yenilendi. Ford tesislerinde ve Türkiye otomotiv kesiminde bir birinci olan yeni jenerasyon teknolojilerle donatılan, sürdürülebilirlik ve verimlilik uygulamalarıyla fark yaratan tesis teknik, kalite ve organizasyonel harikalığın yeni hudutlarını belirleyecek.

Yeniköy Fabrikası, Avrupa’nın en çok satan ticari aracı olan Transit Custom’ın dünyadaki tek üretim merkezi pozisyonunda. Serinin merakla beklenen ve Ford’un ikinci büsbütün elektrikli ticari aracı olan E-Transit Custom ise yenilenen fabrikada hibrit ve elektrikli versiyonlarında bağlanabilirlik özellikleriyle sınırdan inen ikinci araç olacak. Böylelikle Ford Otosan, Ford’un elektrifikasyon stratejisindeki kritik rolünü daha da büyütecek.

Otomotiv üretiminin geleceğini temsil eden Yeniköy Fabrikası’nın resmi açılış merasimini ilerleyen günlerde gerçekleştirecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen