Per. May 2nd, 2024


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl coşkusunu İzmir’de düzenlenecek etkinliklerle belgelemek isteyen fotoğrafçılar için ulusal fotoğraf yarışı düzenliyor. Cumhuriyet tarihinin bu manalı gününde yapılacak etkinliklere arşiv olacak nitelikteki müsabakada 23 Ekim – 9 Kasım 2023 tarihleri ortasında İzmir’deki kutlamalar sırasında çekilen fotoğraflar pahalandırılacak. Son iştirak tarihinin 15 Kasım olduğu yarışta birincilik mükafatı 20 bin lira olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında “İzmir’de Cumhuriyet’in 100. Yıl Coşkusu” bahisli Ulusal Fotoğraf Müsabakası düzenliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen müsabakada, fotoğraf sanatı aracılığı ile Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kapsamında yapılacak aktiflik ve kutlamaların belgelenmesi, amatör-profesyonel fotoğrafçıların İzmir’de buluşturulması, kentteki bu tarihi günlere ilişkin görsel bellek oluşturulması amaçlanıyor. Yarışta 23 Ekim – 9 Kasım 2023 tarihleri ortasında çekilen fotoğraflar değerlendirmeye alınacak.

Birincilik mükafatı 20 bin lira

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu dayanağı ile düzenlenen yarış fotoğrafa ilgi duyan 18 yaş üstü tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açık olacak. Yarışa İzmir kent merkezinin yanı sıra İzmir’in ilçelerinde ve köylerinde yapılacak her türlü aktiflikte (kutlama, yürüyüş, merasim, konser, ışık ve lazer şovları, açılış, stant, hava şovları, spor aktiflikleri, fener alayı v.b.) çekilen fotoğraflarla katılmak mümkün. Lakin geçmiş yıllarda çekilen fotoğraflar müsabakaya katılamayacak. Müsabakanın birincilik mükafatı 20 bin, ikincilik mükafatı 15 bin, üçüncülük mükafatı 10 bin, mansiyon mükafatı (3 adet) 5 bin TL olacak. Ayrıyeten sergilemeye paha bulunan 40 fotoğraf 500 TL ile ödüllendirilecek.

Son müracaat tarihi 15 Kasım 2023

Seçici heyet üyeliğini Yusuf Tuvi, Tayfun Kocaman, Ahmet İmançer, Seda Şengök ve Mehmet Yasa’nın yapacağı yarışa katılmak isteyenler 15 Kasım 2023 tarihine kadar tfsfonayliyarismalar.org sitesi üzerinden online müracaatta bulunabilir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen