Çar. May 1st, 2024

Samsung için Galaxy S9 ve Galaxy S10, büyük satış başarılarına imza atan son amiral gemisi telefonlardı. Şirket, onlardan sonra, birkaç yıl boyunca hit denilebilecek ürünleri piyasaya süremedi. Ancak, dengeli performansları sayesinde Galaxy S23 serisi ile yeniden ivme kazandı. Şimdiyse Güney Koreli firma, yeni nesil amiral gemisi telefonu Galaxy S24’ün Galaxy S23’ten bile daha iyi satmasını bekliyor.

The Korea Daily’nin haberine göre Samsung, Galaxy S24 serisi için 35 milyon adetlik sevkiyat hedefi belirledi. Bu rakam Galaxy S23 serisinden %10 daha yüksek. Güney Koreli firmanın Galaxy S24 serisini Ocak 2024’te duyurması bekleniyor ve bu telefonun şirketin ilk “AI Galaxy Telefonu” olacağı söyleniyor. Buna karşılık, Galaxy S21 ve Galaxy S22 30 milyon adetten az satarken, Galaxy S23 serisi 31 milyon adet sattı. Samsung, 2024 yılında Galaxy S24 de dahil olmak üzere 253 milyon akıllı telefon göndermeyi beklediğini açıkladı.

Sektörden ismi açıklanmayan bir yetkili, Samsung’un satış rakamlarının pazar durumuna bağlı olarak bir miktar artabileceğini ya da azalabileceğini, ancak şirketin daha büyük bir satış hedefi belirlediğini söylüyor. Analistler Apple ve Samsung’un gelecek yılki yıllık satışlarının 250 milyon civarında benzer seviyelerde olmasını bekliyor. Hatta bazıları Apple’ın 2024 yılında Samsung’un satış rakamlarını geçmesini bekliyor ki bu da birkaç yıldır dünyanın en büyük akıllı telefon markası olan Güney Koreli firma için bir tür kaygı kaynağı olmalı.

Söz konusu iddiada, dünya çapında satılan Samsung telefonlarının %75’inden fazlasının düşük fiyatlı modeller olduğu belirtiliyor. Bazı analist raporlarına göre Samsung’un akıllı telefon ASP’si (Ortalama Satış Fiyatı) 295 dolar iken, Apple’ınki 988 dolar. Samsung’un buna karşılık vermek için 2024 yılını amiral gemisi akıllı telefon atağının ilk yılı olarak belirlediği ve daha fazla üst düzey telefon satmayı planladığı bildiriliyor.

Samsung MX Kurumsal Başkan Yardımcısı Daniel Araujo, “Önümüzdeki yıl akıllı telefon değiştirme döngüsünde premium merkezli talebin artmasını bekliyoruz. Yıllık amiral gemisi sevkiyatlarında çift haneli büyüme ve pazar büyüme oranını aşan satış artışı elde ettik” diyor. Ayrıca Samsung, 10 milyondan fazla Galaxy Z serisi akıllı telefon satmayı bekliyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen